Luni, 27 05 2019
Surse. Miniștrii lui Sorin Grindeanu. ALDE: 5% - 4 portofolii

Surse. Miniștrii lui Sorin Grindeanu. ALDE: 5% - 4 portofolii

Miniștrii premierului Sorin Grindeanu. Noul Cabinet format din PSD și ALDE a fost deja conturat, la cele două partide și urmează să fie prezentat în perioada imediat următoare. Potrivit unor surse politice, miniștrii vor fi oameni noi, Cabinetul va fi mai mare decât cel actual, iar ALDE ar urma să primească patru portofolii.

 

Liviu Dragnea preciza, recent, că în mare parte structura Guvernului, așa cum a fost lucrată cu propunerea de premier Savil Shhaideh, se păstrează și în cazul lui Sorin Grindeanu, cu ”mici ajustări”.

 

Guvernul va avea mai multe ministere decât cel actual, iar ALDE ar urma să primească patru ministere, mediul, cultura, energia și relația cu Parlamentul. Mediul ar urma să meargă la copreședintele ALDE, Daniel Constantin, dar în cărți erste și Gratiela Gavrilescu. Energia ar merge la Andrei Gerea.

 

Ministerele economice și cele legate de finanțe merg la PSD: munca, finanțele, economia. La justiție ar putea ajunge fostul președinte al Camerei Deputaților, Iordache, la economie, deputatul Mihai Tudose.

 

La sănătate ar urma să fie Florian Popa, fost senator al PSD și medic chirurg. Mai sunt vehiculați Sorina Pinteași Ioanel Sinescu.

 

Finanțele ar putea fi conduse de Marius Nica sau Cristian Socol. Nica este vizat și pentru portofoliul de la fonduri europene. Și Sevil Shhaideh ar urma să facă parte din Guvernul Grindeanu, probabil la Muncă sau Dezvoltare regională.

 

Ministerul de Interne ar urma să fie condus de Gabriel Vlase, Ministerul de Apărare, de Georgian Pop, iar Ministerul educatiei, de Sorin Campeanu sau Lia Olguta Vasilescu Min.

 

Pentru Ministerul Justiției au fost vehiculate și numele lui Robert Cazanciuc și Norica Nicolai, iar la Ministerul Culturii ar putea fi Ionuț Vulpescu sau Daniel Barbu de la ALDE.

 

Guvernul ar putea avea și vice-premieri, Daniel Constantin (ALDE) și Bogdan Aurescu fiind variante de lucru.

 

La Ministerul Agriculturii ar urma să meargă Paul Stănescu sau Daniel Constanti, dar și Daniel Botănoi.  La Ministerul Muncii au fost vehiculate numele lui Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Doina Pană iar la Ministerul Tineretului și Sportului, Gabriel Petrea, Gaby Szabo. La Ministerul de Externe a apărut și varianta Bogdan Aurescu.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Go to top