Duminica, 24 06 2018
Scandal de 50.000 de euro de la o postare pe Facebook Elena Bârlescu a fost luată la ochi la Bucureşti

Scandal de 50.000 de euro de la o postare pe Facebook

Internetul i-a adus pe un director al unei companii de stat şi un lider de sindicat în faţa magistraţilor. Un director de la Bucureşti al Poştei s-a simţit lezat auzind că Elena Bârlescu, şefa de sindicat de la Iaşi, ar fi spus că el este „cel care iubeşte femeile” .

 

Rareş Ionuţ Stanciu, director executiv în Direcţia Executivă Operaţională a Poştei Române a cerut în instanţă 50.000 de euro daune morale de la Elena Bârlescu, lider de sindicat a filialei din Iaşi a companiei, pentru „afirmaţiile defăimătoare” pe care le-ar fi făcut la adresa sa.

 

„Afirmaţii cu caracter tendenţios”

Pe lângă despăgubiri, Stanciu a solicitat ca angajata Poştei din Iaşi să publice hotărârea într-un ziar local şi să mai prezinte „scuze publice în mediul electronic” pe pagina de Facebook a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLRP) cu privire la activitatea profesională  a acestuia.

Directorul a arătat, în acţiunea depusă la Judecătoria Iaşi, că la sfârşitul lunii octombrie, liderul de sindicat a postat pe reţeaua de socializare „afirmaţii cu caracter tendenţios” în ceea ce priveşte activitata sa profesională. Stanciu preciza că Bârlescu ar fi susţinut „fără niciun temei că am procedat, în calitate de director executiv în cadrul Companiei Naţionale Posta Română SA(CNPR) la iniţierea procedurilor de încetare a anumitor contracte ale respectivei companii. Fără a intra în detalii cu privire la motivele de natură economică şi juridică care au determinat încetarea acestor contracte, înţeleg să-i arăt onoratei instanţe că aserţiunile pârâtei sunt de natură a aduce atingere demnităţii şi renumelui meu profesional”.

 

„În preajma sărbătorilor, de Craciun, am considerat să îmi retrag plângerea. Cu privire la aspectele tendenţioase, nu doresc să mai discut” Rareş Stanciu, director Poşta Română

 

Bârlescu: „Şi-a retras acţiunea”

„Pârâta a manifestat constant o atitudine denigratoare la adresa subsemnatului incitând, din postura de lider sindical, salariaţii Poştei Române la acţiuni de contestare a conducerii - inclusiv a subsemnatului - solicitând «demisia (lui) Rareş Stanciu - cel care iubeşte femeile»”, arată Stanciu, care a depus la dosar şi o sesizare primită de la un salariat din care ar fi rezultat poziţiile publice pe care le-ar fi avut Bârlescu la adresa sa. Liderul de sindicat ieşean nu a dorit să comenteze această situaţie precizând că directorul „şi-a retras acţiunea”, fapt care nu este consemnat, însă, pe portalul instanţelor.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Go to top