fbpx
 
Umilința de ieri: Tot Iașul e pus la colț de București, nu Chirica

Umilința de ieri: Tot Iașul e pus la colț de București, nu Chirica


Ştiţi: Mihai Chirica a stat la balcon, iar Gabi Firea la prezidiu în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului dedicată Iaşului.

 

De ce s-a mai dus acolo primarul Iașului, de ce a mai intrat în sală? De ce nu s-a revoltat împotriva acestei umilinţe?

 

De ce noi, ieşenii, acceptăm spăşiţi, la 24 de ore de la producerea evenimentului, o asemenea desconsiderare? Unde sunt reacţiile oficiale, revolta? Dispreţul nu este la adresa unui om, fie el şi primar - unul destul de domestic ca om de stat şi de derizoriu ca administrator, ci faţă de unul dintre cele mai mari oraşe din ţară.

 

Semnificaţia evenimentului de ieri depăşeşte nivelul unei dispute în interiorul PSD, izgonirea unui primar tânăr şi aventurier. E deja prea mult. Vorbim de marginalizarea şi sacrificarea Iaşului, a unui judeţ cu 800.000 de oameni. E vorba de nerespectarea unor angajamente clare, e o sabotare a unor interese legitime ale unei regiuni ce gravitează în jurul Iaşului. Acum, în 2017, după 4 luni de guvernare PSD, vorbim de opresiune.

 

De ce acceptăm această penitenţă în masă pentr o vină inexistentă? De ce ne lăsăm umiliţi de Liviu Dragnea? De ce mai avem încredere în reprezentanţii noştri care se lasă batjocoriţi într-un asemenea hal? Ştiu Mihai Chirica şi Liviu Dragnea ceva despre marii boieri paşoptişti care au introdus reformele în Ţările Române? Ştiu ei ceva despre gloria şi demnitatea marilor familii moldovene care au luptat pentru schimbare, modernitate şi bunăstare şi a căror memorie o calcă acum în picioare? Ce drept au aceşti doi fanfaroni, prinşi într-o încleştare meschină pentru Putere, să-şi bată joc de acest oraş?

 

Semnificaţia zilei de ieri este economică. Ieşenii o să-şi amintească ultimii doi ca pe o experienţă oribilă care le-a afectat drepturile legitime. Proiecte mari sunt compromise de răfuiala absurdă dintre taberele PSD, ajunsă la nivelul unei bătăi golăneşti. În loc să gândească la viitor, se dau afară unii pe alţii, îşi blochează finanţările, se evacuează din tribuna oficială de la stadion sau de la prezidiul Parlamentului, decad în tot felul de mize penibile.

 

Chirica e pus la colţ de Bucureşti, dar de fapt Iaşul e pus la colţ. Primarul se comportă ca fratele mai mare, chelfănit de părinţi, dar care închide apoi uşa de la dormitor şi îşi bate frații mai mici. Ieşenii trebuie să pună punct acestei situaţii oribile. Căutaţi nişte oameni serioşi, nişte lideri adevăraţi şi ridicaţi-vă vocea. Dragnea nu ştie decât de frică.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: