Luni, 18 02 2019
Angajaţii din Primăria Iaşi, surclasaţi de colegii de la ţară

Angajaţii din Primăria Iaşi, surclasaţi de colegii de la ţară

Asta da boierie: în 2017, Primăria Bârnova a cheltuit pentru cursuri aproape cât cea din Iaşi. „Zgârie-brânză” au fost cei din Primăria Iaşi. În timp ce primarii de comune şi-au trimis subordonaţii să se „perfecţioneze” în sezon, angajaţii din Palatul Roznovanu de-abia au prins ceva sejururi la munte şi alea ieftine. 

 

În cursul acestui an, Primăria Iaşi şi-a trimis la perfecţionare, cu bani de la bugetul local, un număr de 69 de angajaţi. Efortul bugetar pentru specializarea acestora a fost de 42.471 lei.

Cele mai multe, la Iaşi

Potrivit unei situaţii prezentate de oficialii Primăriei Iaşi, prima specializare s-a produs în Iaşi şi a constat într-un curs organizat de Şcoala de Comerţ şi Industrie Bacău. Pentru singurul cursant trimis la această perfecţionare, Primăria Iaşi a plătit 300 de lei. Tot la Iaşi a avut loc şi cursul „Clarificări privind impozitele şi taxele locale. Fiscalitatea locală, registrul agricol şi urbanismul - un tot unitar”, susţinut de News Training pentru 7 cursanţi, contra sumei de 3.150 lei.

De asemenea, Iaşul a mai găzduit alte 8 asemenea evenimente, respectiv Cursul postuniversitar de perfecţionare “Urbanism şi administrarea teritoriului” susţinut de Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” – 6 cursanţi- 5400 lei, la care s-a adăugat o taxă de 1.800 de lei, un curs de perfecţionare pentru un specialist în Managementul deşeurilor oferit de EuroConsultPlus contra sumei de 700 lei, două cursuri de “Guvernanţă corporativă şi managementul riscurilor” – 3 persoane, 1.140 lei şi “Guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice” – 7 angajaţi – 3.220 lei, oferit de Institutul Naţional de Control Intern din România, un curs pentru 22 de angajaţi privind „Contabilitatea instituţiilor publice, achiziţia directă, salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, organizat de Brum Partners contra sumei de 9.028,76 lei, şi “Eficientizarea activităţii de recuperare a creanţelor fiscale locale, prioritate în cadrul execuţiei bugetare”, susţinut contra sumei de 2.950 de Centrul de pregătire profesională şi consultanţă în afaceri Transilvania.

 

18 iulie 2017, Mamaia: fotografie cu Elena Vîzdoagă, angajată la Primăria Mironeasa. A mers la mare la cursuri de prefecţionare

 

„Discriminare”: angajaţii Primăriei n-au pupat o zi de mare

În privinţa cursurilor care au presupus deplasări şi cazare, acestea au debutat cu un curs la Sinaia despre „Regimul juridic aplicabil personalului contractual şi funcţionarilor publici”, susţinut de Asociaţia Universitară Columna pentru suma de 2.190 lei şi adresat unui număr de 3 cursanţi.

Un alt angajat a fost trimis la Băile Felix pentru a participa la cursul „Scrierea, managementul şi derularea proiectelor. Oportunităţi şi provocări ale finanţării externe”, organizat de Fundaţia Centrul de Formare APSAP contra sumei de 980 lei. Tot într-un cadru idilic, la Posada-Vidraru, a fost trimis un alt angajat al Primăriei, ca să ia cunoştinţă despre Strategia naţională anticorupţie 2016-2020, prezentată de Media Diplomatic Grup pentru 800 de lei, în timp ce un alt funcţionar a fost şcolit la Sovata, cu 900 de lei, în “Comunicarea în cadrul administraţiei publice”, curs organizat de Adminpedia.

Bucureştiul, ca ultimă destinaţie exterioară Iaşului, a fost “atins” de 2 angajaţi, primul participând la cursul “Metode şi tehnici profesionale de coaching” susţinut de CBC Romania pentru 3.000 de lei, iar cel de-al doilea la cursuri de formare auditor sistem de management integrat calitate mediu, susţinut de SRAC Servicii Grup pentru suma de 913,1 lei. Oficialii Primăriei au susţinut că în sumele prezentate au fost incluse şi costurile cu deplasarea, masa şi cazarea cursanţilor, excepţie făcând cursurile organizate la Iaşi.

 

Comunele din Iaşi, sute de mii de lei cheltuiţi pentru cursuri pe Litoral

REPORTER DE IAŞI a prezentat recent un material care arăta faptul că mulţi funcţionari din primării ieşene aflate în mediul rural au fost „blagosloviţi” cu petrecerea unor sejururi de 7 zile, în hoteluri de 3 şi 4 stele, mai ales la mare. „Acoperirea” a fost deplasarea la cursuri de perfecţionare, unele cu denumiri parcă desprinse din filmele de comedie. De fapt, aceste deplasări sunt concedii plătite din bani publici. Cea mai darnică din acest punct de vedere s-a dovedit Primăria Bârnova care a cheltuit în această vară circa 38.000 de lei.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Go to top