fbpx
 
Uraganul „Maria Aldea”: 100% războaie câştigate cu statul

Uraganul „Maria Aldea”: 100% războaie câştigate cu statul


Verdictul unei avocate de top: „Suntem conduși de imbecili!”. Poate fi exemplul ei inspirație pentru ieșeni? Ghinion pentru mai multe instituţii publice din Iaşi: sunt trase la răspundere ori de câte ori greşesc în relaţia pe care o au cu persoana fizică sau cabinetul de avocat Maria Aldea. „Răbojul” avocatei din Iaşi este impresionant: susţine că n-a pierdut nici un proces. Pe lista învinşilor: Finanţele, Cadastrul, Primăria Bârnova, Casa de Asigurări de Sănătate. 

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ieşeni, Maria Aldea, duce de mai mulţi ani o adevărată luptă în instanţe cu instituţiile Statului. Procesele intentate de cunoscuta avocată sunt cu Finanţele Locale şi Generale, Primăria Bârnova, Casa Asigurărilor de Sănătate, Oficiul de Cadastru, Consiliul Local Iaşi sau Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Toate dosarele de până acum au fost câştigate de avocatul ieşean, care consideră că nu a făcut altceva decât să-şi apere drepturile în faţa unui sistem plin de oameni incompetenţi, „care sunt plătiţi cu salarii nesimţite“. „Am câştigat toate procesele de până acum cu instituţiile statului. Unul singur a fost suspendat, dar urmează să fie repus pe rol“, spune Aldea.

 

Şirul erorilor

Una dintre disputele câştigate de Maria Aldea şi care s-a întins pe parcursul mai multor ani, aducând după sine alte procese, a fost cu Casa Asigurărilor de Sănătate: „Atunci, plăţile de asigurări de sănătate se făceau la Casa Asigurărilor de Sănătate. Din cauza unui personal total nepregătit, s-a emis o decizie de impunere prin care mi-au calculat sume de plată, dobânzi, penalităţi, deşi nu datoram niciun leu. Tot ce aveam eu de plată era achitat la zi. După ce i-am dat în judecată, reprezentanţii Casei au venit în instanţă şi şi-au recunoscut eroarea. Firesc, instanţa mi-a dat dreptate. După un an-doi, un alt personaj de la Casă, care nu a ajuns acolo prin meritocraţie, a emis din nou o decizie cu acelaşi obiect. Le-am făcut plângere penală, ca să se înveţe minte! Acest proces îl putea câştiga oricine, nu neapărat Aldea pentru că e avocat.“

Calvarul avocatului nu s-a oprit aici. În baza comunicărilor făcute de către Casă către Finanţe, aceasta a apărut, pe toată perioada procesului, ca având sume de plătit. „Sunt unul dintre puţinii avocaţi care îşi plăteşte toate obligaţiile la timp, dar apăream cu restanţe la Finanţe. Erau nişte sume ce nu-mi aparţineau. Nu am putut soluţiona problema decât chemându-i în instanţă. În situaţia mea sunt foarte mulţi oameni şi astfel apar mii de dosare din cauza incompetenţei unora“, menţionează avocatul.

 

Duplicitatea instituţiilor statului o scoate din sărite pe avocata Aldea

 

În luptă cu Salubris

O altă instituţie cu care avocatul se judecă este Salubris. „Cabinetul de avocatură nu este persoană juridică. Totuşi, am încheiat un contract cu Salubrisul. În fiecare lună plăteam pentru ridicarea unui metru cub de deşeuri. Nu era vorba de sumă, dar m-a deranjat că nu mai aveam unde să duc gunoiul, fiind desfiinţat punctul de colectare şi eram pusă în continuare să plătesc. Am reziliat contractul, iar cei de la Salubris au anunţat Finanţele, care taxează persoanele juridice la suma de 111 lei/metrul cub. Eu am cerut să-mi demonstreze cum fac ei colectarea unui metru cub de gunoi de la mine, în condiţiile în care se strânge de-abia un coş de hârtii în două săptămâni. Finanţele au dat o decizie de impunere nemotivată, pe care am atacat-o în contencios. Am sesizat Curtea de Conturi şi le voi face şi plângere penală celor de la Salubris“, precizează Maria Aldea.

 

Anulare de taxe la Primăra Bârnova

Avocatul se află în proces şi cu Primăria Bârnova la care a solicitat instanţei anularea unor taxe. Potrivit hotărârii date de Tribunal, crearea taxelor de agrement şi de apărare civilă este excesivă şi contrară principiului tarifării echitabile a serviciilor prestate. „Am câştigat acel proces, dar Primăria a făcut recurs şi dosarul este pe rolul Curţii de Apel. Este vorba despre stabilirea ilegală a unor taxe, cu încălcarea dispoziţiilor legii. Prin impunerea lor, Primăria a încasat ilegal nişte bani. Dacă oamenii nu se vor adresa instanţei, Primăria va rămâne cu acei bani“, menţionează avocatul.

 

„Instituţiile sunt conduse de politruci”

Maria Aldea este extrem de deranjată de toate problemele cu care este nevoită să se confrunte zi de zi din cauza proastei administraţii locale. „Trăim într-un oraş condus de imbecili! Din păcate, instituţiile statului sunt conduse de politruci, în loc să fie puse nişte persoane competente pentru astfel de posturi. Multe greşeli se fac din neştiinţă, iar atitudinea oricărui imbecil ajuns într-o funcţie de conducere este că a ajuns Dumnezeu! Este inadmisibil să faci o instituţie publică, aşa cum este Tribunalul şi Curtea de Apel, şi să nu ai măcar un loc de parcare pentru avocaţi şi populaţie. Nu e posibil să nu faci parcări publice, dar cu mârlănie au votat să ridice maşinile parcate neregulamentar. Nu ştiu ce păcate am avut noi, ieşenii, de trebuie să suportăm asemenea conducători. Voi ieşi la pensie şi voi avea mai mult timp să mă lupt cu aceste nedreptăţi!“, zice cu năduf avocata din Iaşi.

Maria Aldea are 64 de ani şi s-a născut în Bacău. A fost judecător, iar din 1994 a intrat în avocatură. Este şi practician în insolvenţă. În 2012 a candidat pentru un mandat de deputat din partea PDL.

 

Aberaţia din Târgu Cucu o scoate din sărite pe Aldea

 

Multe nereguli ale administraţiei locale

Maria Aldea susţine că este extrem de nemulţumită de modul în care înţelege primarul Mihai Chirica, dar şi predecesorii săi, să conducă oraşul şi îl acuză pe acesta de comiterea unor ilegalităţi. „Primăria are un aparat extrem de stufos, care este plătit nesimţit de bine. Mă uit cât de mult s-au redus spaţiile verzi în oraş. La Ciric s-au turnat betoane. Trăim într-un coşmar urbanistic. Vizavi de Spitalul de Copii s-a construit un bloc pe trotuar. În Târgu Cucu sunt construite două blocuri unul în celălalt. În Galata a fost dată o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care era declarat ilegal un PUZ, iar primarul Chirica a dat un alt PUZ şi se construiesc blocuri fără respectarea spaţiului verde. Nu mă interesează de ce construiesc fraţii Negurici (dezvoltatorii Exclusiv Residence din Copou - n.r.), pe mine mă interesează că nu se respectă cei 22 de metri pătraţi stabiliţi prin lege“, se plânge avocatul.

O altă problemă sesizată este cea legată de modul în care se circulă: „Nu există o intersecţie mare în oraşul Iaşi, la care să faci stânga fără a-ţi pune viaţa în primejdie. S-a plătit un sistem inteligent de trafic, dar nu e nimic inteligent. Există o Comisie de Circulaţie în cadrul Primăriei Iaşi care nu face absolut nimic în afară de a lua bani.“


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: