Duminica, 17 02 2019
Nici taxă, nici impozit, nici Grațiela, nici Gavrilescu! Ministrul Mediului e îngrijorat de calitatea aerului și asta ne costă

Nici taxă, nici impozit, nici Grațiela, nici Gavrilescu! Ministrul Mediului e îngrijorat de calitatea aerului și asta ne costă

Graţiela Gavrilescu s-a declarat profund îngrijorată de calitatea aerului, pentru protejarea căruia îşi doreşte acum taxarea maşinilor care poluează „drumurile patriei".

 

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi că maşinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcţie de emisii. Taxarea nu va fi însă nici taxă nici impozit, ci o metodă..., susţine Gavrilescu.

 

„Cu siguranţă nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei şi care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plăteşte un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2 pe care le produce fiecare maşină", a declarat Gavrilescu, citată de Agerpres.

 

Ministrul Mediului a mai susţinut că de la începutul anului au intrat în ţară foarte multe maşini poluante ceea ce pune în pericol calitatea aerului.

 

„Calitatea aerului este pusă în pericol ţinând cont că un număr foarte mare de maşini au fost introduse în perioada 1 ianuarie — 1 septembrie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, cu o creştere de 80%. Pe de o parte acordăm, prin Administraţia Fondului de Mediu, bani pentru a finanţa fiecare român să poată să-şi cumpere o maşină nouă, care să nu polueze şi cu care să circule în siguranţă, şi pe cealaltă parte e un număr mare de maşini care au normă de poluare euro 2, euro 4. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât forma finală să îmi fie prezentată. Noi trebuie să facem o informare şi la Comisie, iar apoi să fie şi dezbătută", a susţinut Gavrilescu.

 

Potrivit sursei citate, timbrul de mediu pentru autovehicule era una dintre cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.

 

(Sursa: Epoch Times România)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Go to top