fbpx
 
Cuibuşorul de nebunii al şefilor de la Apavital

Cuibuşorul de nebunii al şefilor de la Apavital


Bază de agrement spectaculoasă la Chiriţa, făcută recent. Doar şefii au acces. Cei care au văzut vila şi pe interior spun că este spectaculoasă. Are teren de tenis cu nocturnă. Accesul oricărui simplu angajat este interzis, deşi conducerea firmei susţine că este a sindicatului. „Au făcut-o din munca lor, au cumpărat materiale şi au ridicat-o”, spune Ioan Toma, directorul Apavital. Evaluarea: minim 700.000 de euro, dar nicio achiziție n-a fost anunțată pe SEAP.

 

Ar putea fi unul dintre cele mai spectaculoase locuri pentru evenimente de lângă oraş, dar ieşenii nu au auzit de acesta vreodată. Baza de agrement de la barajul de la Chiriţa, aparţinând de Apavital, este spectaculoasă, spun puţinii „externi” care au văzut-o şi pe interior. Într-un loc discret, departe de ochii lumii, se distrează, în condiţii de lux, şefii Apavital. Au la dispoziţie gazon, vilă cochetă, bucătărie, teren de tenis cu nocturnă şi finisaje de cea mai bună calitate. Totul pe malul unuia dintre lacurile Iaşului. Paza este ca la o unitate militară.

Acces interzis

Locul este păzit cu străşnicie, iar pe gard sunt afişe cu „Acces controlat”. Pe lacul Chiriţa este un baraj, lacul în sine este rezerva de apă a Iaşului. În anii trecuţi, se putea merge pe baraj şi se ajungea pe malul celălalt al lacului. Acum, este imposibil. A apărut un gard înalt, care ascunde o minunăţie: baza de agrement a şefilor de la Apavital, cu toate dotările care ar putea trece cuiva prin cap. Are și o bucătărie ultradotată, spun cei care au văzut locul. „Aici vin doar şefii firmei la un tenis, nimeni altcineva nu are voie să intre”, spun angajaţi de la Apavital care cunosc locul.

 

Cocheta vilă şi terenul de tenis de la Chiriţa

 

Proprietate luxoasă, pe 3.000 metri pătraţi

Terenul pe care este amplasată baza de agrement este chiar lângă baraj, pe malul lacului. În partea dreaptă şi în spate are terenul de tenis, la rândul său cu gard pentru a nu se observa cine este acolo, şi cu instalaţie de nocturnă. „Tot complexul este monitorizat, filmat în permanenţă. S-a pus problema să fie inclusă în circuit turistic, dar conducerea nu a vrut să audă”, ne-au mai spus angajaţi din societate.

 

Intrarea în complex este ferecată

 

Managerul Toma: „A făcut-o sindicatul”

Întrebat despre noua bază de agrement de la Chiriţa, managerul Apavital, Ioan Toma, susţine că a fost realizată de către sindicat. „Oamenii de la sindicat au ridicat-o, din munca lor, în vreo 2-3 ani. Au cumpărat singuri materialele, ei au asigurat forţa de muncă. De aceea nu pot spune eu cât costă. Se întâlnesc acolo membrii de sindicat, mai joacă tenis. Nu este şi nu va fi închiriată pentru evenimente, pentru că se află într-o zonă cu acces controlat, lângă un baraj şi o rezervă de apă”, a spus Ioan Toma.

Şeful sindicatului din Apavital, Cristian Nicolae Nistor, s-a făcut că nu aude întrebarea referitoare la investiţia pe care a făcut-o organizaţia pe care o conduce: „Eu sunt plecat în delegaţie, nu aud ce spuneţi”. A fost sunat din nou, nu a mai răspuns.

 

„Oamenii de la sindicat au ridicat-o, din munca lor, în vreo 2-3 ani. Au cumpărat singuri materialele, ei au asigurat forţa de muncă. De aceea nu pot spune eu cât costă. Se întâlnesc acolo membrii de sindicat, mai joacă tenis”, Ioan Toma, manager Apavital

 

Evaluată la peste 700.000 de euro

Un agent imobiliar ieşean ne-a explicat că o proprietate de 3.000 de mp, pe malul unui lac, cu vilă, gazon, copaci şi, mai ales, teren de tenis, trece de 700.000 de euro. „Din finisajele folosite la interior şi la exterior, suma poate fi mult mai mare. Poţi băga 100.000 de euro într-un teren cu nocturnă, dar poţi băga şi 200.000 de euro sau mai mult. Ca idee, o proprietate cu teren de tenis, pe malul lacului, trece de 700.000 de euro”, ne-a spus un agent imobiliar specializat în proprietăţi de lux.

12,5 milioane lei profit în 2016

Pe 2016, cel mai recent an cu date contabile raportate la Ministerul Finanţelor, Apavital SA Iaşi, firmă a Consiliului Judeţean, a avut o cifră de afaceri de aproape 141 de milioane de lei şi un profit de 12,5 milioane de lei. Conform aceleiaşi baze de date, compania are 1.211 salariaţi. Apavital furnizează apă potabilă şi servicii de canalizare către 262 de localităţi din judeţele Iaşi şi Neamţ.

Câştigul salarial net la Apavital trece de 3.500 de lei lunar, iar societatea aunţă mereu investiţii noi. În prezent, derulează câteva proiecte cu finanţare europeană şi cu resurse proprii, valoarea totală fiind de peste 16 milioane de euro.

Anul trecut, când a fost construită baza de la Chiriţa, au fost anunţate investiţii în sediile proprii din Copou şi din Aurel Vlaicu. Nu a apărut nicăieri vreun act referitor la investiţia de la Chiriţa.

 

Amenajarea de apă este ocrotită prin lege

 

Lacul Chiriţa, monument al naturii

Este creat artificial, cu ajutorul unui baraj, pe râul Chiriţa şi reprezintă  rezerva de apă potabilă a Iaşului, fiind considerat rezervaţie şi monument al naturii, printr-o lege din anul 2000. Luciul de apă al lacului Chiriţa este ocrotit de lege, iar scăldatul şi pescuitul sunt interzise.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: