Duminica, 16 12 2018
SALUBRIS 2. Prostie crasă a boierilor din regii: și Servicii Publice a virat 125.000 de lei unui escroc

SALUBRIS 2. Prostie crasă a boierilor din regii: și Servicii Publice a virat 125.000 de lei unui escroc

Neglijenţă de netolerat la două societăţi din administraţia locală: deşi s-au furat sute de mii de lei „ca-n brânză”, nimeni nu a fost sancţionat. INCREDIBIL: A doua instituţie publică din Iaşi care a pierdut o sumă importantă din cauza neatenţiei funcţionarilor. Cu şase luni înainte de Salubris, şi Servicii Publice a făcut o plată într-un cont care s-a dovedit a nu fi al unui furnizor, ci al unei persoane fizice. Se conturează o reţea de infractori care au profitat de prostia angajaţilor: au adus sau au trimis prin fax notificări false în care anunţau schimbarea conturilor OMV, furnizorul de combustibil de la cele două instituţii. Nimeni n-a verificat veridicitatea informărilor, banii s-au virat şi au dispărut instant. Salubris şi Servicii Publice se dau peste cap să recupereze sumele. REPORTER DE IAŞI l-a identificat pe cel care a primit banii de la Servicii Publice, probabil un pion într-o reţea despre care se spune că a furat astfel 500 de milioane de lei, ancheta fiind la DIICOT Bucureşti.

Angajaţilor din instituţiile subordonate Primăriei tocmai le-au fost mărite lefurile. Cu această ocazie, s-a vorbit de necesitatea performanţei la bugetari. Performanţe au „reuşit” deja cei de la Servicii Publice şi Salubris. Şi-au lăsat angajatorii fără 255.000 de lei, fiind fraieriţi ca nişte puştani. Nimeni n-a fost sancţionat, s-au schimbat doar „procedurile”.

Activitatea instituţiei, în pericol

REPORTER DE IAŞI a aflat detalii despre un nou caz de tipul celui dezvăluit săptămâna trecută – în martie 2017, în loc să vireze 131.000 de lei în contul unui furnizor de combustibil, Salubris a trimis banii pe cardul unei persoane fizice care i-a scos şi a dispărut; operatorul de salubritate a pierdut procesul prin care dorea ca băncile să-i returneze banii şi a depus o plângere la Poliţie.

O situaţie similară a avut loc în octombrie 2016, la altă „subordonată” a Primăriei Iaşi. În octombrie 2016, la Servicii Publice a sosit un fax în care OMV, furnizorul de combustibil al societăţii, anunţa că şi-a schimbat contul în care să-i fie viraţi banii. Acelaşi lucru a avut loc apoi şi la Salubris, numai că aici a venit o persoană şi a lăsat la secretariat notificarea cu schimbarea contului.

Un funcţionar de la Servicii Publice a plătit 125.425,50 lei, aferenţi facturii scadente, dar după câteva zile, OMV a sunat - cu o ameninţare voalată „să asigure (Servicii Publice n.r.) plata pentru a evita neacceptarea cardurilor în staţiile de distribuţie ale OMV” - şi a întrebat când va primi banii. „Păi, vi i-am plătit”, au răspuns cei de la Servicii Publice. „Ba nu”, a venit replica OMV care a adăugat că nu a schimbat nici un cont.

 

Ionuţ Alexandru Bădescu, suspectul din cazul fraudei de la Servicii Publice, alături de prietenii din gaşca din Italia unde locuieşte acum

Băncile, cu Regulamentul BNR în mână

Ulterior, Servicii Publice s-a adresat băncii sale şi celei a OMV (la care şi-au făcut cont şi „căpuşele”), cerând să le fie restituiţi cei 125.425,50 lei, dar acestea au răspuns la fel ca în procesul intentat de Salubris în cazul copy-paste din martie 2017: „Pentru noi doar IBAN-ul contează, nu suntem obligaţi, prin Regulamentul Băncii Naţionale, să facem corelaţia nume - IBAN”. Şi păgubita Servicii Publice a dat în judecată băncile, la fel ca Salubris, şi, la fel ca aceasta, a pierdut procesul, în primă instanţă, dosarul fiind acum în faza de apel.

În sentinţa prin care societăţii Servicii Publice i-a fost respinsă acţiunea, există însă mai multe detalii, care, coroborate cu informaţii din mai multe interviuri, oficiale şi neoficiale, realizate de REPORTER DE IAŞI, conturează ideea unei reţele de ţepari care au profitat de neglijenţa unor funcţionari din cele două instituţii.

 

„Nu comentăm”

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi, instituţie care are în subordine Servicii Publice şi Salubris

 

10 zile nu au ştiut nimic

Astfel, în cazul instituţiei conduse de Laurenţiu Ivan, banii au ajuns pe 10 octombrie 2016 în contul unui anume Ionuţ Alexandru Bădescu, care până pe 12 octombrie, i-a virat pe toţi în alte conturi. Servicii Publice şi-a dat seama că lucrurile nu sunt în regulă de-abia pe 20 octombrie, „iar la data de 21.10.2016 a sesizat pe pârâta Banca Transilvania în legătură cu situaţia apărută, care la rândul său a transmis pârâtei ING Bank o sesizare la data de 26.10.2016” (fragment din sentinţă).

Pe lângă procesul civil, şi Servicii Publice a depus o plângere penală pentru a afla ce s-a întâmplat şi a recupera banii. „Referitor la acestă persoană (Bădescu n.r.) există mai multe plângeri penale. Dosarul a fost declinat la DIICOT-structura centrală”, a declarat Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Până la ora închiderii ediţiei, nu am putut obţine un punct de vedere al DIICOT legat de această anchetă.

Neculau: „Oricine poate păţi”

„DIICOT-ul nu ne-a spus prea multe, dar am auzit că au fost mai multe instituţii înşelate, iar paguba s-ar ridica la circa 500 de milioane de lei”, a afirmat actualul director al Salubris, Cătălin Neculau. Se poate spune că instituţia sa l-a avut în mână pe unul dintre cei care, cel mai probabil, face parte dintr-o reţea: infractorul a venit personal la Salubris, secretara nu a cerut o legitimaţie, a înregistrat hârtia, a pus-o în circuitul actelor, a ajuns la Financiar şi banii au fost vărsaţi în respectivul cont. „Nu este vina celor care au plătit, oricine poate păţi”, îşi apără subordonaţii Neculau.

„A venit un fax, acesta a ajuns direct la Financiar, un angajat a avizat plata, fără informarea conducerii”, spune Ivan de la Servicii Publice. Ambii şefi susţin că ulterior incidentelor au modificat procedurile pentru a preîntâmpina ţepele de acest gen.

 

Ponderea „ţepelor” comparativ cu cifrele contabile din anii în care au avut loc

12% din profitul net pe 2016 al Servicii Publice

4% din profitul net pe 2017 al Salubris  

 

Bădescu: probabil un „pion”

Conform contului de Facebook, a unor declaraţii neoficiale şi a unor date accesibile pe Internet, Bădescu provine dintr-o familie din comuna Săpata-Argeş, părinţii divorţând în 2006. Tatăl, Lucreţiu Eugeniu Bădescu, a fost inculpat pentru vătămare corporală în 2005, iar după şapte ani a candidat la Primăria comunei în calitate de preşedinte interimar al filialei PNL din localitate.

Juniorul a început liceul în Piteşti, fără a-l mai termina, iar în prezent se află în Torino-Italia. Din fotografiile şi comentariile postate pe reţeaua de socializare pare pasionat de maşini puternice, cluburi şi manele, fiind parte a unui grup de tineri români proveniţi din mai multe părţi ale ţării. Bădescu n-a răspuns mesajului postat de REPORTER DE IAŞI pe contul său de Facebook.  

 

 Laurenţiu Ivan de la Servicii Publice şi Ioan Apostol, în mandatul căruia a avut loc jaful de la Salubris, nu au luat vreo măsură împotriva angajaţilor care au greşit

Metoda pare nouă, dar nu este

Nu ar fi prima dată când în România este utilizată o astfel de metodă de înşelăciune, inventată însă în străinătate, cel mai probabil în China. Poliţia Română informa, în 2013, că doi suspecţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii, într-un dosar privind prejudicierea a şapte companii multinaţionale, cu şase milioane de dolari şi trei milioane de euro. Una dintre procedurile de furat era următoarea: „(...) suspecţii şi-au înfiinţat în România mai multe firme cu denumiri similare celor apartinând părţilor vătămate şi au contactat clienţii acestora, spunând că a fost schimbat contul bancar şi trebuie să vireze bani în noile conturi. Banii ajungeau astfel în conturile societăţilor comerciale înfiinţate în România. (..) O parte din bani au fost transferaţi de suspecţi în conturile unor societăţi comerciale din străinătate de tip offshore şi redirecţionate ulterior în conturile unor persoane fizice şi juridice din Israel.”

 

Citește și Salubris a virat 131.000 de lei într-un cont greşit şi nu ştie cui

 

Servicii Publice, un mic succes

În faza de apel a procesului intentat celor două bănci, judecătorul a anulat sentinţa prin care se respinsese cererea Servicii Publice de obligare a ING şi a Băncii Transilvania la plata celor 125.450.50 de lei şi l-a introdus în cauză, în calitate de pârât, pe Bădescu, lucru respins de instanţa anterioară. La termenul din 13 iunie, judecătorul a cerut Servicii Publice să precizeze obiectul acţiunii „respectiv dacă este vorba despre plată nedatorată, răspunderea civilă delictuală sau altă instituţie de drept civil.” Următorul termen al procesului este programat pe 12 septembrie.

Şi Salubris speră la o asemenea soluţie, în dosarul său băncile fiind mai secretoase – nu au divulgat numele persoanei fizice la care au ajuns cei 131.000 de lei viraţi în martie 2017. Directorii Salubris şi Servicii Publice ne-au declarat că nu au luat legătura să vadă dacă a fost vorba de acelaşi IBAN. 

Cu toate acestea, chiar în cazul în care vor câştiga procesele, iar vinovaţii vor fi arestaţi, este puţin probabil ca societăţile subordonate Primăriei să mai recupereze vreodată banii. De obicei, membrii unor astfel de reţele îi cheltuie cu repeziciune şi nu deţin bunuri care să fie executate. Faptul că locuiesc în străinătate face recuperarea şi mai dificilă.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

3863 comments

 • Frances - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  This is the job description http://epscoindia.com/can-testosterone-cypionate-cause-hair-loss-1ab7.pdf#mining depo testosterone cypionate reviews He and Rodgers are friends, and a Milwaukee restaurant is named after the Wisconsin stars. Rodgers even defended Braun on Twitter last year, saying he would bet his substantial salary that his friend was clean.
  https://www.unesco-ic.cz/stitreatmentcouk-1179.pdf stitreatment.co.uk The Hamas-run government in Gaza condemned the "use of force and bloodshed" in Egypt. In a short statement, Hamas said authorities should use "peaceful political solutions" in dealing with the crisis.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/what-is-risperidone-risperdal-used-for-a0f5.pdf#stagger what is risperidone risperdal used for His newsroom troops adored him. He wore the most expensive shirts you could buy in London with the shirtsleeves rolled up. We all knew that he had been an intimate of President John F. Kennedy, who, of course, had been in the same theater of war on PT boats. They both represented that “new generation” of leaders — born in the 20th century, as opposed to all our previous presidents.
  https://www.hcnv.cz/irish-pharmacy-union-president-3a66.pdf irish pharmacy union review But Remini's departure suggests that celebrities are feeling uncomfortable in the church, especially if leadership is putting them through what Scientology calls security checks, an intense confessional, Reitman said.
  http://www.ultimate.cz/gaspari-superpump-max-vs-30-c3e7.pdf superpump max reviews bodybuilding The greatest player in the franchise’s NBA history has been actively lobbying for Brooklyn’s vacant coaching position, a source said. As the Daily News’ Mike Lupica reported Saturday, Kidd is scheduled to meet with Nets GM Billy King this week.

  Report
 • Brant - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Best Site good looking http://www.techguy4u.in/hfhealthcarecom-4cd3.pdf#earnest j-supplements.co.jp To get in touch with what you will allow and won’t allow in your life, reflect on past situations that you have either liked or felt unacceptable, this is a good place to start. Try meditation, yoga, breathing exercises and re-connect with nature. Each of these methodologies will provide amazing benefits, which can help you access your inner calmness and gain clarity.
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/chances-having-twins-100mg-clomid-ae41.pdf#beneath average cost of clomid treatment “What a developer looks for is to buy a property at a reasonable price that has great opportunity,” said company COO Anthony Colletti. “All those opportunities in Manhattan and Brooklyn have already been exploited.”
  https://expand.disruptive.live/preis-fr-metformin-1000-9787.pdf#tables metformine 500 mg bestellen Much of the law has yet to go into effect, but those claims are already ringing hollow. Take UPS, which has decided it will no longer offer coverage to spouses of its employees who can get insurance elsewhere. For those 15,000 men and women, the option to keep their plan if they like it is simply no longer available to them.
  https://www.nejshopik.cz/kahiko-skincare-d774.pdf kahiko skincare Microsoft has lost almost $3 billion on its Bing searchengine and other Internet projects in the last two years alone, not counting a $6 billion write-off for its failed purchase ofonline advertising agency aQuantive.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/septra-rxlist-5953.pdf septra rxlist
  Russia has been Assad's most powerful backer during the conflict that has killed more than 100,000 people since 2011, delivering weapons and - with China - blocking Western efforts to use the Security Council's clout to pressure his government.

  Report
 • Delmer - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I never went to university http://xplor.hk/healthclevercomdownloads-d392.pdf medgurus.de As it is, questions still linger about the quad injury. If A-Rod was so determined to play, and then so convinced the Yankees were using the injury to keep him from playing, why did he ever tell them about it in the first place?
  https://www.zonaoptica.pt/healthycouk-4b4a.pdf#drop healthy.co.uk reviews SHEPARDSON: Another perfect example of really what not to do. And it's really a lesson that Detroit has taken to heart. The very first hurdle you have to pass in a Chapter 9 bankruptcy is eligibility. You have to prove to the court that you are eligible to be in bankruptcy.
  https://www.zonaoptica.pt/vigora-online-4b4a.pdf#supreme www.vigora condoms.com Kate, 31, gave birth to the couple's first child, who is third in line to the British throne, on Monday afternoon, ending weeks of feverish anticipation about the arrival and surprising royal watchers, who were widely expecting a girl.
  http://xplor.hk/buy-ropinirole-online-d392.pdf requip modutab 8 mg "(Tom) Brady never had consistent numbers, but he has three of these," Irsay told USA TODAY Sports' Jarrett Bell, showing off his 2006 Super Bowl ring. "Pittsburgh had two, the Giants had two, Baltimore had two and we had one. That leaves you frustrated. You make the playoffs 11 times, and you're out in the first round seven out of 11 times. You love to have the Star Wars numbers from Peyton and Marvin (Harrison) and Reggie (Wayne). Mostly, you love (the ring)."
  http://rnd.npic.edu.kh/where-to-buy-original-viagra-in-pakistan-4c14.pdf#hill viagra tablets for men price in hyderabad John Henry Browne, a civilian attorney for Staff Sgt. Robert Bales, told The Associated Press on Tuesday the prosecutors were inadvertently given a copy of compelled statements Bales made to Army psychiatrists, and then read them — even though they knew they weren't supposed to.

  Report
 • Sidney - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I've got a very weak signal http://epscoindia.com/fynkpharmacom-1ab7.pdf#mutiny easttndrug.com NEW YORK, July 24 (Reuters) - Three former UBS AG bankers were sentenced to prison on Wednesday for deceiving U.S.municipalities by rigging bids to invest municipal bondproceeds, with the longest sentence at 27 months, a fraction ofwhat prosecutors had sought.
  http://lotusmedia.in/lovevitra-mg-4dcb.pdf lovevitra delta enterprises
  HONG KONG/MUMBAI, Aug 5 (Reuters) - Aviva PLC maypull out of its Indian insurance joint venture, valued at morethan $500 million, as the British insurer retreats fromless-profitable markets where it has struggled to expand, peoplefamiliar with the matter said.
  https://www.kvetiny.com/aarppharmacycom-catalog-d50a.pdf#courageous aarppharmacy.com catalog "We have much better coverage of the threat than we once did and a consequence of that is that right through from 7/7 in 2005 up until May of this year, there was not been a single death in Great Britain as a result of terrorism."
  https://www.erininysims.cz/statuscloudhealthtechcom-caf4.pdf#nearest gamedevbizbook.com While news of his departure has no immediate impact on the unit trusts, it does with the investment trust. That is because these trusts are themselves shares and have a floating price as well as a moving value for the size of the assets. The difference between the two is known as a 'discount' or 'premium'.
  http://www.robanoko.com/provision-of-pharmacy-medicines-and-pharmacist-only-medicines-b12b.pdf pharmacy medicines peterborough In this study, Malim and a team of researchers conductedexperiments on human cells in the laboratory, introducing theHIV virus to two different cell lines - one in which the MX2gene was "switched on", and in the other it which is was"silenced" - and then observing the effects.

  Report
 • Lawerence - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Where do you study? https://expand.disruptive.live/minoxidil-prix-au-maroc-9787.pdf#truth donde comprar minoxidil kirkland mexico
  Magistrates have been under pressure in recent years to remand fewer suspects to overcrowded prisons, and judges are barred from remanding anyone who they do not believe will be given a prison sentence if convicted.
  https://www.amos-ova.cz/gulf-med-medical-supplies-wll-eb83.pdf#wizards gulf med medical supplies
  Strivers’ Row contains one of Harlem’s nicest blocks of brownstones. On the north side of 139th St. are Sanford White’s palazzos; on the south side, Price and Luce’s Rennaissance Revival beauties.
  http://lotusmedia.in/compugroup-medical-se-bloomberg-4dcb.pdf compugroup medical jobs
  "Our reforms are also focusing on improving the quality of professionals working in the early years, by introducing early years teachers and early years educators into nurseries who will specialise in early childhood development.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/avodart-medscape-a0f5.pdf avodart medscape
  "I hope we will be able to set a date so that Geneva 2 can finally take place because the only solution is political. We moved forward on the chemical side but people are continuing to kill each other on the ground," Fabius told reporters.
  http://xplor.hk/anadrolone-elite-series-d392.pdf anadrolone ingredients Vodafone is one of three mobile operators to have a live 4G network in the UK. O2, which switched on its 4G services at the same time as Vodafone, is yet to disclose how many 4G users it has attracted.

  Report
 • Francisco - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm happy very good site http://www.sunabi.com/ciprofloxacin-500mg-tablets-dosage-7800.pdf ciprofloxacin dosage That has been Apple practice: It has used the strategy with its iPhone and full-sized iPad lines by continuing to offer older models at reduced prices. The 2011 iPad 2, for example, continues to sell for $399, $100 less than the Retina-equipped fourth-generation iPad of last fall.
  https://www.hrani-rulety.cz/wnchealthinsurancecom-e73a.pdf#elongated healthsystemcio.com Stronger-than-expected results since the start of the seasonhave pushed up the growth estimate for the quarter.Second-quarter earnings are now expected to have increased 4.1percent, up from an estimate of 2.8 percent a week ago, ThomsonReuters data showed.
  https://expand.disruptive.live/filagra-blue-pill-9787.pdf#bonnet 25 mg filagra Starting the registration process, which is accessible on the IRS website, was one of the last steps the tax agency needed to take before the Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), enacted in 2010, takes effect in July 2014 with steep penalties for firms that do not comply.
  http://alka-mzdy.cz/fosamax-lawsuit-canada-65cb.pdf#addition alendronate sodium used treat A highly poised player, Levit displays a connection to the keyboard that makes it hard to say where his fingers end and the keys begin. In Beethoven’s E major Sonata, Op 109, he traced an almost weightless opening, yet one that had awareness of his context – this is the sonata that follows the mighty Hammerklavier, which features on Levit’s recently issued debut recording (Sony) of the last five Beethoven sonatas.
  http://madisonminiwarehouses.com/xmedexcomau-d80a.pdf#reversion http://www.medex.com.pe HHS officials emphasized that people have until Dec. 15 to buy insurance if they are to start receiving coverage in January. So while the sites may be slow and plagued with bugs, there is still time to fix the problems.

  Report
 • Edmond - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'd like to open a personal account https://www.jolana.cz/muscle-mass-gainer-0262.pdf muscle mass gainer pills In an interview on Friday with the BBC's Sunday Politics West Midlands, Mr Mitchell said it had been "an extraordinarily difficult year" that had "taken a very considerable toll on my family and on me".
  https://www.tri-pruhy.cz/efitnesssk-e829.pdf#anonymous efitness.sk The chain said that it will start removing the options this month at select restaurants, and it anticipates that no U.S. restaurants will have them by next January. Taco Bell has traditionally gone after younger men who want to load up on fast-food cheaply.
  https://www.tri-pruhy.cz/zenska-viagra-dejstvo-e829.pdf viagra tabletten kaufen The greater concern for Beyond may be gameplay chops, not graphics. Quantic’s last game, Heavy Rain, was an impressive visual feast a few years ago, but an overreliance on QTEs caused gameplay to drag. This is a developer that wants to tell a story, in something of a “guided tour” fashion, and, in certain moments, that leads to restrictive gameplay.
  https://www.serpsmart.com/buying-amoxicillin-online-fc2f.pdf#vocabulary buy amoxicillin online australia
  Freepoint Commodities, a privately owned merchant founded bythe original Sempra team, bought back a metals concentratesbusiness from JPMorgan last year. Swiss-based Vitol andMercuria, two of the world's largest energy traders, have bothexpanded into metals in the last year.
  https://www.amos-ova.cz/can-you-buy-prescription-drugs-in-nassau-eb83.pdf#demanded best drugstore makeup malaysia "You can't say that those numbers changed significantly when you've changed the rules of how you score the game," says Jennifer Gratz, who won her case against the University of Michigan's racial point system in 2003, then led the effort to change the state Constitution.

  Report
 • Rigoberto - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'd like to take the job http://www.zeebra-online.de/index.php/amoxicillin-and-potassium-clavulanate-oral-suspension-uses-3528.pdf#organs amoxicillin-pot clavulanate 875-125 mg side effects All these percentages would be much higher if Congress were to adopt more relaxed fiscal policies going forward, including canceling the across-the-board spending cuts known as the sequester and keeping taxes lower.
  http://www.ultimate.cz/ibuprofen-600-mg-met-alcohol-c3e7.pdf#guffaw if someone is allergic to aspirin can they take ibuprofen
  Ensuring compliance with global standards, however, has not been easy. Sources familiar with the matter have said GSK conducts up to 20 internal audits of its Chinese operations each year, many of which find problems.
  https://www.serpsmart.com/differin-rite-aid-fc2f.pdf#fast differin rite aid
  In August, the Bank had forecast growth of 0.5pc in the three months to September and 0.6pc in the final quarter of the year. Official figures on Friday are expected to show that GDP expanded by 0.8pc in the third quarter.
  https://www.mpu.sk/epigenmedfr-8a46.pdf shopmedis.com Accordingly, we are now at another historically critical time and must consider the idea – along with all the other issues raised by the recent revelations – of describing all legitimate intelligence targets primarily by their activity rather than by their status as "U.S. persons" or not.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/avodart-medscape-a0f5.pdf#insurance avodart medscape
  Sadly, were "they" to be successful then there would be another civil war just like the ones ongoing in the Middle East today (and centuries old in many cases) between the various religious factions to see whose version of god and "gods word" would be the basis for that theocracy. Mormons would claim the right to be the basis for the theocracy because their prophet is at least a good old home grown American (the whole buy America thing might give them bonus points). Catholics believe theirs should be numero uno since they believe they are the only true religion to start with. Hard to say about the Protestants since there would be so much in fighting just between the sects within that one larger group. Jews would say it should be their religious beliefs but that might be harder sell since even in Israel they haven`t won that battle. Muslims might join in.....they are growing in numbers after all world-wide. And that is only the Abrahamic religions..... what about all the other ones. All would have a piece of the civil war pie.

  Report
 • Lemuel - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  magic story very thanks https://www.unesco-ic.cz/sildenafil-teva-100-mg-cena-1179.pdf sildenafil teva 50 mg reviews Two of the SEC's five commissioners told Reuters recentlythat the federal agency needed to do a better job prioritizinghow it enforced the changes pushed through by the 2010Dodd-Frank financial reform law.
  http://epscoindia.com/sublingual-tabs-viagra-1ab7.pdf#artificial viagra side online The U.S. Border Patrol's Tucson sector located 177 bodies in the last fiscal year. Immigrants frequently walk up to a week in debilitating heat, often with enough bottled water and canned tuna to last only days.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/pharmacy-technician-certification-online-test-3528.pdf prescription drugs used for back pain MANILA, Aug 13 (Reuters) - Glencore Xstrata willcut up to 920 jobs and slash spending at its $5.9 billionTampakan copper-gold project in the Philippines, one of severalfuture mines under review since the company was formed in arecord-breaking takeover.
  http://mariascakes.com.au/candrpharmacycom-8392.pdf#ignition afftonmedical.com Such a scenario would force the Treasury Department into the unprecedented dilemma of deciding who gets paid and in what order of priority. It could pit big bondholders such as China and Japan against Social Security and Medicare recipients, soldiers against defense contractors and the elderly against students.
  https://www.kvetiny.com/oxytocin-prostaglandin-d50a.pdf oxytocin prostaglandin The catch is the fees must be reasonable, fair and non-discriminatory, meaning the patent holder cannot decide to withhold a license to a given competitor in the marketplace in order to gain a competitive advantage. This is precisely what Samsung tried to do.

  Report
 • Hilton - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Get a job http://xplor.hk/online-rx365com-d392.pdf fabaaa.com And of course, appearances change over time (with the Botox generation, looking younger as well as older). Check the date on yours now. It'll cost £20 to renew at gov. uk, but that's cheaper than a fine.
  https://www.mpu.sk/huperzine-a-dosagem-8a46.pdf#circular huperzine a benefits I just told them to leave me alone, said survivor Syed Ibrahim, who urged the attackers to spare his life because he had already been injured. They said: We wont do anything to you. Go, because you have been shot already, he recalled.
  https://www.okdom.sk/pharmastock-2fbc.pdf pharmastock moldova "Funny that he's the only one still there from our rookie season," Moore said. "We bonded pretty (well) both being rookies at that time, and we've stayed pretty close throughout the years. I can't wait to be his teammate again."
  http://epscoindia.com/is-it-ok-to-take-diflucan-when-pregnant-1ab7.pdf#ignorant diflucan pill while pregnant Among our insights and discoveries, Alliance members have also learned the monstrous toll of chronic diseases. In any given year, one-third of the world’s workforce must deal with diabetes, cancers, obesity and high blood pressure, among other maladies. But, workplace wellness programs that emphasize lifestyle changes and promote health clearly prove beneficial, research shows.
  http://www.robanoko.com/mcmedcombr-b12b.pdf starmedicineproductions.com So isolated is Acapulco that cargo ships have been contracted to supply food to the city by sea. Only about 10,000 of the estimated 40,000 stranded tourists have been flown out since the improvised air lift began two days ago.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Go to top