Festivalul berii craft, unic la Iași, din bani privați: în acest weekend,  toți suntem girafe

Festivalul berii craft, unic la Iași, din bani privați: în acest weekend, toți suntem girafe

În acest weekend, în parcările de la Ciric, zeci de beri artizanale și trupe pe alese. Beer Zone și B2B Agency organizează prima ediție a unui festival „altfel”: muzică bună, concerte live și cele mai bune beri care pot fi băute în acest moment în România. Festivalul Girafelor este pentru cei „cu gât deosebit”, un eveniment care scoate la lumină gustul ieșenilor pentru rafinament și calitate.

 

Parcările cu barieră de la Ciric vor găzdui în perioada 7-9 septembrie Festivalul Girafelor. Primul eveniment de bere artizanală organizat la Iași va aduce - la inițiativa unor pasionați de fenomenul „craftbeer“, Iulian Bănilă, de la Beer Zone, și Laurentiu Stratan, de la B2B Agency  - pe lângă multă bere de calitate, vendori de tip street food „aleși pe sprânceană“ și muzică pentru persoane active, creative și care nu refuză să experimenteze.

De ce girafe?

Numele festivalului are legătură cu gâtul de girafă, după cum explică Iulian Bănilă, unul dintre organizatori.

„Am ales acest nume pentru că este un eveniment pentru cei cu gât deosebit. Pentru cei care apreciază o bere de calitate, care au preferințe gastronomice diferite de iubitorii de mici și care preferă să asculte muzică bună“, spune Iulian Bănilă, care nu ascunde faptul că își dorește ca prin acest festival să popularizeze berea artizanală. Automat, cei care iubesc această bere vor afla de Beer Zone, cea mai dezvoltată berărie din România, având peste 200 de sortimente și 24 de beri la draft.

„În Iași nu s-a făcut până acum un festival «craft beer». Vrem să facem ceva de calitate pentru oameni liniștiți, familiști, care vor să vină să bea o bere de calitate, experiențe culinare noi, deosebite. Totul pe un fundal sonor care să meargă cu acest tip de bere“, adaugă Bănilă.

 

Echipa Beer Zone a creat trendul berii artizanale în Iași, iar acum trece la organizarea unor evenimente de anvergură

Berea artizanală, regina festivalului

Baza festivalului va fi berea artizanală, participanții având de ales dintre cel puțin 30 de sortimente.

Potirvit lui Iulian Bănilă, berea ”craft”, spre deosebire de cea industrială, este produsă exclusiv pe cale naturală, fără ajutorul adjuvanților chimici. De aceea, diferența dintre o astfel de bere și una industrială este ca cea dintre un fresh și un suc pe bază de prafuri chimice.

„Este berea corect făcută, fără chimicale, fără enzime. E o bere care fermentează cel puțin două săptămâni și care nu poate costa, așa cum a ajuns cea industrială, la prețul apei. E clar că acolo este o problemă“, menționează Iulian.

După Capra Noastră și 7 Coline, la festival, va fi lansat al treilea brand de bere ieșeană, care au două tipuri, pils și nefiltrată.

„«Ce-ar fi să» este un brand nou, care au trecut testul calității din puncutul nostru de vedere“, menționează deținătorul Beer Zone.

La Festival va fi și o „bere manifest“. Berea „Zero taxe“ scoasă de White Collar se vrea un manifest al producătorului bucureștean împotriva birocrației impuse de stat producătorilor de bere artizanală.

Beer-yoga și ateliere live

Cei care doresc să învețe să facă bere artizanală vor avea posibilitatea la „Festivalul girafelor“ să participe la ateliere live, dar și să deguste, în limita stocului disponibil, din berea unor homebreweri cu experiență.

Producătorii vor veni cu toate ingredientele folosite la o bere, iar participanții vor avea ocazia să afle secretele acestei îndeletniciri.

„Vor fi doi producători, dar nu e exclus să mai vină încă doi. Prezența lor depinde foarte mult de berea pe care o produc acum“, zice Iulian.

Duminică, participanții vor putea să asiste la o sesiune de beer-yoga, un eveniment inedit pentru un astfel de eveniment.

La eveniment va fi prezent și un grafician, care în limita timpului avut la dispoziție, va face caricaturi ale participanților exagerând, bineînțeles, gâtul.

Participanții vor putea face live-streaming, organizatorii făcând eforturi foarter mari să asigure wi-fi gratuit la eveniment.

Bere bună, aer curat la Ciric și muzică live cu trupe foarte bune

Bere pentru toate gusturile

Festivalul Girafelor va aduce în special berari din România (Capra Noastră, Zăganu, 7 Coline, Nemțeana sau Hophead Brewing) dar și ceva nume din afară (Bereta sau Harvester). Vor fi prezente circa 40-50 de specialități de bere, de la 15 producători, de tip lager sau ale.

Cunoscătorii vor putea să deguste și Wicked Barrel, o bere declarată de redbeer.com numărul 2 în lume la nivelul celor lansate în 2017.

„Este producția unui «berar nomad», care produce după rețeta proprie la diferite fabrici de bere“, adaugă Iulian.

Prețurile vor varia între 9 și 20 lei, iar paharele vor fi de 0,4 l și 0,2 l.

„Am ales să fie și pahare de 0,2 l pentru că lumea va dori să încerce cât mai multe sortimente. E păcat să nu încerci cât mai multe, pentru că oferta este extrem de bogată“, adaugă Iulian.

Specialități culinare

Cei care vor veni la festival vor putea să deguste specialitățile realizate de The Box, Soft and grace sau Fishnet.

Participanții care preferă copturile vor fi încântați de Bisou, iar cei de la Barabu vor veni cu tot felul de specialități din cartofi.

Pasionații de hot-dog vor avea ocazia să se înfrupte din produsele unui producător din Neamț care va veni la festival cu cremwurști făcuți în proporție de 98% din carne și cartofi spiralați.

Se va servi și la pahare de 200 ml pentru a putea gusta din cât mai multe sortimente de bere

Formații de blues, rock, jazz sau funk

Trupele selectate pentru festival vor acoperi o largă plajă muzicală, de la DJ-ii nelipsiți de la petrecerile urbane, formații de blues, rock, jazz, funk și până la folclor din zona cultă.

Participanții vor putea savura o bere bună pe acordurile formațiilor Trei Parale, Jean Gavril, Odyssey, Tangerine, The KryptoniteSparks, White Mahala, Alister Mars, UFe, Andrei Cerbu & The Crossroads, Dacika, Jurjak sau Kosta.

Cei care doresc să vină la acest eveniment trebuie să țină cont că biletul de intarre costă 20 de lei, dacă este achiziționat de pe site-ul evenimentului, sau 30 de lei, dacă este luat la intrarea la festival. De menționat că un abonament, pentru toate cele trei zile de festival, va costa 50 de lei.

„Vrem o atmosferă de calitate, iar pentru asta se plătește. Vor fi trupe care în marea lor majoritate nu au mai fost în Iași“, mai spune Iulian.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top