fbpx
 
VOGUE: Un restaurant românesc în top 5 cele mai bune bistrouri din Paris

VOGUE: Un restaurant românesc în top 5 cele mai bune bistrouri din Paris


Restaurantul Ibrik Kitchen, deținut de românca Ecaterina Paraschiv, a fost inclus recent de celebra revistă Vogue printre cele „cinci restaurante ale momentului din Paris”. Meniul Ibrik Kitchen este semnat de doi chefi români, Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu, și cuprinde diverse preparate specifice bucătăriei românești, cum ar fi mici, sarmale, papanași etc.

Potrivit presei franceze, Ecaterina Paraschiv este stabilită în Paris de mai mult timp, iar acum circa trei ani a deschis Ibrik Café, un loc cu accente exotice, pentru francezi, unde tradiționala cafea turcească la ibric se armonizează cu produse de patiserie fină. Spre finalul anului trecut, a deschis Ibrik Kitchen, un restaurant ce mizează pe cunoscute preparate specifice bucatăriei balcanice, alături și de câteva băuturi specifice, cum ar fi mastica, ouzo sau diverse vinuri din țări din Europa Centrală și de Est. Într-un decor cu accente balcanice – pereți albi, mobilier de lemn natur combinate cu covoare și elemente ornamentale tradiționale, precum covoare și măști, gurmanzii din capitala franceză se pot bucura de sarmale în frunze de viță sau de varză, gulaș, mămăligă pe grătar, salată de ardei copți, murături, papanași șamd, o combinaţie pe care specialiştii Vogue o descriu drept „exotică şi foarte reuşită”.

Prețurile se situează între 6,5 euro – 12 euro pentru aperitive, un fel principal costă 18 – 22 euro, iar un desert 7,5 – 8 euro. Brunch-ul este aproximativ 30 de euro și este disponibil doar duminica.

Ovidiu Malișevschi este din Cluj și a studiat la Le Cordon Bleu. În țară, a participat la emisiunea Chefi la Cuţite, însă și-a continuat parcursul profesional în domeniul culinar facând un stagiu cu Frederic Simonin și în restaurantul La Dame de Pic, deținut de Anne-Sophie Pic. Bucureșteanul Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Dexter, a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris. A fost finalist în primul sezon Masterchef, emisiune în care a concurat alături de un alt cunoscut tânăr bucătar, Alex Petricean. (Foto: ibrik.fr)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30