fbpx
 

Documentar la postul naţional de radio din Germania: „PSD este un sistem asemănător mafiei"


Din ce în ce mai des România şi, în special, partidul la putere şi conducătorul său, Liviu Dragnea, atrag atenţia presei străine. Şi nu la modul laudativ... Într-un documentar realizat de postul naţional de radio din Germania şi difuzat recent în reteaua www.deutschlandfunk.de, se vorbeşte despre capturarea partidului social-democrat român de către un cerc de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, majoritatea din Teleorman.

„România, care în prezent deţine preşedinţia UE, a fost guvernată mulţi ani de PSD. Un cerc de credincioşi ai preşedintelui Liviu Dragnea preia şi domină, din ce în ce mai puternic, partidul. Observatorii vorbesc despre corupţie instituţionalizată – PSD este un sistem asemănător mafiei", arată jurnaliştii germani, potrivit G4Media.

„Centrele europene de putere sunt diferite. Dar aici, în satele din jurul orăşelului Alexandria, poate fi găsit unul dintre ele – şi nu este unul neimportant. Liviu Dragnea (56) trăieşte şi locuieşte aici de 56 de ani, omul puternic în judeţul Teleorman, o zonă rurală pe cursul de jos al Dunării.

De mai bine de o decadă, inginerul de formaţie a jucat de asemenea un rol important pe scena politică din Bucureşti, la 80 de kilometri depărtare. De mai bine de trei ani este preşedintele Partidului Social Democrat – PSD.

În această calitate, Liviu Dragnea orchestrează politica ţării şi împarte poziţiile de top. Social-democraţii, sau PSD pe scurt, şi predecesorul lor, Frontul Salvării Naţionale, s-au evidenţiat drept cel mai puternic partid al alegerilor din România, din 1990 încoace. Iar aici, în cercul Teleorman, ei au fost întotdeauna fără limite.

„Pentru că în realitate există doar un singur partid. Pe hârtie există şi o opoziţie, dar numai acolo. În realitate, fac afaceri între ele, au contracte, se susţin reciproc, iar cooperarea se extinde la acţiunea politică", mai scriu germanii.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30