fbpx
 
Doi tați și-au dat copiii afară din casă prin sentință judecătorească

Doi tați și-au dat copiii afară din casă prin sentință judecătorească


În ultimele săptămâni, Judecătoria Iași a admis cererile a doi bătrâni terorizați de fiii lor și i-au evacuat pe aceștia din locuințele familiei. În unul dintre cazuri, agresorul este bolnav de schizofrenie, iar în celălalt – consumator de etnobotanice.

Fără speranță

Adevărate drame al căror final este greu de anticipat, părinții așteptându-se, de cele mai multe ori, la ce e mai rău. Poliția și judecătorii intervin pentru a aplana conflictele, așa cum au stat lucrurile recent.

Ioan C., care locuiește într-un apartament municipiul Iași, a depus o cerere de instituire a unui ordin de protecție împotriva fiului său, Ciprian, plângându-se că, pe 22 mai, acesta „a provocat scandal la domiciliul în care locuiește împreună cu victima, a spart mai multe obiecte de veselă și apoi și-a agresat tatăl cu pumnii și palmele la nivelul feței fără nici un motiv. Echipajul de poliție ajuns la fața locului l-a transportat pe agresor la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, unde acesta a și fost internat”. Agresorul este bolnav de schizofrenie paranoidă și și-a bruscat și anterior tatăl.

A rămas pe drumuri

Pe baza probelor din dosar, judecătorii au stabilit că „integritatea fizică și psihică a reclamantului este pusă în pericol prin actele de violență fizică săvârșite de pârât asupra sa, pe fondul stării de boală, precum și faptul că pârâtul are o atitudine de dispreț față de normele de conviețuire socială. Violențele fizice și psihice manifestate față de reclamant constau în aplicarea de lovituri cu pumnii și palmele, precum și în distrugerea de bunuri din locuință, acțiuni ce au un impact important asupra psihicului acestuia.”

Drept urmare, Ciprian a fost evacuat pentru următoarele șase luni din locuința familiei de pe Aleea Tudor Neculai, fiind obligat ca în această perioadă să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de tatăl său.

I-a luat telefonul pentru a nu chema Poliția

Un dosar asemănător a fost judecat tot în luna mai, fiind luată o decizie identică: evacuarea din casă și distanță de 100 de metri față de tată, tot pentru șase luni. Gelu G. din Dancu s-a plâns că, pe 11 mai, fiul său, Florin Alin, l-a lovit de mai multe ori cu pumnii, provocându-i leziuni grave în zona capului, răni ce au necesitat între 16 și 18 zile de îngrijire medicală. Tatăl a menționat că fiul său i-a luat telefonul pentru a nu suna la Poliție și că motivația faptelor este aceea că Alin Florin consumă etnobotanice, fiind în evidența Poliției din Holboca pentru acest lucru. Un martor din dosar a relatat că violențele asupra lui Gelu G. au existat și în trecut.

Și de această dată, magistrați au ajuns la concluzia că agresorul a instituit o adevărată stare de teroare asupra reclamantului și au admis acțiunea acestuia din urmă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: