fbpx
 
Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la Ministerul Educației


Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţie. Ministru interimar al Educaţiei va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.”, a scris Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul i-a avertizat pe miniştri că orice derapaj va duce la demiteri.

„Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.”, a mai scsris premierul.

Ecaterina Andronescu a declarat la Digi24 că a aflat de la televiziune faptul că a fost demisă.

„Am aflat de la televiziune. Nu am vorbit cu premierul. Nu m-a căutat”, a spus Andronescu.

Ea a adăugat că a aflat de decizia premierului în timp ce era la minister, la o şedinţă cu un consiliu, unde încerca să rezolve nişte probleme curente.

„Intenţia mea era de a spune că dacă părinţii nu le spun, noi la şcoală avem obligaţia de a-i ajuta pe copii să înţeleagă să se ferească de răufăcători.

Intenţionam ca din toamnă să demarăm o campanie, să îi şcolim, să se ferească de răufăcători", a afirmat Andronescu.

Ea a subliniat că nu a intenţionat să o acuze în vreun fel pe Alexandra Măceşanu că a recurs la o maşină la ocazie: „Nu asta era intenţia mea de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei. Nu m-am gândit aşa, nu am gândit aşa, nu sunt genul acesta de om".

În ceea ce priveşte decizia premierului Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu a spus că s-ar fi aşteptat la o explicaţie.

„Celor care m-au interpelat pe Facebook le-am explicat ce am vrut să spun. Dacă s-a înţeles aşa nu am ce să fac. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să discut, nu am ce să mai fac”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: