Duminica, 16 12 2018
ReporterIS - Items filtered by date: Marti, 03 Octombrie 2017
Compania de biotehnologie Oxitec a anunţat în septembrie că a început lansarea de molii modificate genetic la Geneva, New York. Molia a fost modificată genetic pentru a produce descendenţi care vor muri înainte de a ajunge la maturitate.

 

La nivel global, doar două tipuri de insecte modificate genetice au fost eliberate vreodată. Ţânţari modificaţi genetic (GM) au fost eliberaţi în Brazilia, Panama, Insulele Cayman şi Malaezia. Şi un vierme roz GM a fost eliberat cu circa 10 ani în urmă în Arizona. Atât ţânţarii cât şi viermii au fost de asemenea produşi de Oxitec.

 

Published in Naturism
Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, continuă să facă deliciul reţelelor de socializare prin afirmaţiile sale inedite.

 

Published in Guvern
Sub conducerea lui Valer Dorneanu, la Curtea Constituţională s-ar fi instaurat ceea ce unii au numit „politica pumnului în gură", motiv pentru care avocata Elenina Nicuţ a decis să ia atitudine pe cont propriu. Nu a durat mult şi CCR a suferit o umilinţă greu de îndurat pentru instituţia teoretic garant al respectării Constituţiei.

 

Prin hotărârea care stabileşte o serie de noi „reguli de redactare a opiniei separate sau concurente", CCR condusă de Valer Dorneanu a încălcat legea şi Constituţia României, a stabilit Curtea de Apel Bucureşti, într-un proces deschis de avocata Elenina Nicuţ.

 

Published in Justitie
În săptămâna 10 – 15 octombrie, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va organiza o serie de evenimente dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Programul va începe marți, 10 octombrie, de la ora 06.30, cu procesiunea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva și depunerea lor pe platoul din faţa Căminului preoțesc ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” pentru închinare. Evenimentul se va desfășura în prezența PS Părinte Calinic Botoşăneanul. De la ora 7.00 va începe sfinţirea apei (aghiazma mică) și Sfântul Maslu. Va sluji PS Calinic Botoșăneanul. Răspunsurile la strană vor fi date de către corul Chivotul. Între orele 16.00 – 17.00, în Catedrala Mitropolitană, se va săvârși paraclisul ,,Sfintei Cuvioase Parascheva”, iar de la ora 21.00, tot în Catedrala Mitropolitană, va începe slujba de priveghere a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe  (vecernia, litia și utrenia).

 

Published in Social
„Deschiderea anului universitar  2017 - 2018 înseamnă o nouă etapă în devenirea și evoluția învățământului superior românesc, o continuitate de valori și tradiții validate în timp, dar și un nou context al reflecției despre necesare schimbări, adaptări și reconfigurări în acord cu evoluțiile din mediul social, economic, cu noile tehnologii într-o epocă a globalizării, în armonia contrastelor și paradigmelor - național/ european, științific/ umanist,  cultură/ civilizație/ pragmatism/ spiritualitate”, arată deputatul PSD de Iași Camelia Gavrilă, președintele Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport, într-o declarație de presă.

 

„Ne aflăm în pragul unui nou început deschis de anul universitar 2017-2018 şi, cu acest prilej, trebuie să le urăm, în primul rând, studenţilor un an plin de reuşite academice şi performanţe în domeniul de studiu, iar corpului academic, profesorilor - aceeași dăruire, multă putere de muncă, inspirație şi dedicaţie în ceea ce fac. Să nu uităm că a preda bine presupune nu doar cunoaștere și temei științific, ci și vocație, pasiune, ardere lăuntrică și apoi puterea de a dărui celor tineri ceva din pasiunea și înțelepciunea profesorului-mentor. În același timp, un sistem educaţional nu este alcătuit doar din cei doi actori esențiali, studentul şi profesorul, sunt și alte instanțe, mult mai mulţi factori instituţionali care fac parte din tot acest proces dificil, interesant și, cu certitudine, întotdeauna perfectibil.

Published in Politica Locala
Fostul ministru Florin Iordache se bucură în continuare de susţinerea colegilor săi din PSD: a fost numit şef al Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei.

 

Artizanul controversatei OUG 13, pesedistul Florin Iordache va ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei.

 

Published in Parlament
Cu 77 de voturi împotriva, 37 pentru şi o abţinere, Parlamentul a votat pentru respingerea solicitării DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Viorel Ilie, într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici.

 

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a cerut marți plenului Senatului să nu aprobe solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul său.

 

Published in Parlament
După ce, la prânz, Liviu Dragnea a fost primit cu huiduieli şi cătuşe de aproape 10 protestatari, la ieşirea de la proces, şeful PSD a fost escortat de mai mulţi indivizi masivi, care s-au comportat ca gărzi de corp.

 

Published in Justitie
Propunere controversată a unui consilier local din județul Sibiu. El vrea ca în comuna Sadu să nu mai patruleze poliția! Ba, mai mult, dacă agenții „îndrăznesc” să treacă pe acolo, ei trebuie să treacă mai întâi pe la primărie, ca să anunțe acest lucru, pentru ca oamenii să se ferească de ei.

 

Published in Administratie Locala
Un agent din Focşani a fost lovit de un şofer care transporta struguri. Agentul îl oprise în oprise în trafic pentru un control, fapt care l-a deranjat pe negustorul de struguri. Martorii spun că agentul fost agresat şi i-a sărit casca din cap.

 

Published in Moldova
Pagina 1 din 5

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Clipul zilei

Go to top