Sambata, 16 02 2019
Cu tot cu norma didactică de la UMF, un doctor de la un spital mare din Iași câștigă până la 5.000 de euro net/lună. Salarii foarte mari iau și medicii din micile orașe: minim 3.000 de euro. La Tecuci, cei 21 de medici de la Spitalul Municipal au câștigat în medie, în luna iulie, aproape 17.000 de lei net. Salarii foarte mari sunt și la Vaslui, Reșița sau Alexandria. În Iași, centru universitar, cadrele medicale își rotunjesc venitul cu norma de la UMF: practic un salariu de 12.000 de lei la spital se dublează prin orele didactice. Costurile la UPU Spiridon și Sf. Maria sunt în schimb mult mai mici, raportat la cazurile rezolvate, decât la Centrele de Permanență, unde medicii de familie câștigă până la 10.000 de lei lunar.


Fix 21 de medici au fost pe statul de plată aferent lunii iulie 2018 la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Media netă a lefurilor acestor doctori a fost de 16.902 lei. Adică, echivalentul a 3.600 de euro, bani în mână. Este una dintre cele mai mari valori salariale din sistemul național de sănătate.

Cu tot cu norma didactică de la UMF, un doctor de la un spital mare din Iași câștigă până la 5.000 de euro net/lună. Salarii foarte mari iau și medicii din micile orașe: minim 3.000 de euro. La Tecuci, cei 21 de medici de la Spitalul Municipal au câștigat în medie, în luna iulie, aproape 17.000 de lei net. Salarii foarte mari sunt și la Vaslui, Reșița sau Alexandria. În Iași, centru universitar, cadrele medicale își rotunjesc venitul cu norma de la UMF: practic un salariu de 12.000 de lei la spital se dublează prin orele didactice. Costurile la UPU Spiridon și Sf. Maria sunt în schimb mult mai mici, raportat la cazurile rezolvate, decât la Centrele de Permanență, unde medicii de familie câștigă până la 10.000 de lei lunar.


Fix 21 de medici au fost pe statul de plată aferent lunii iulie 2018 la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Media netă a lefurilor acestor doctori a fost de 16.902 lei. Adică, echivalentul a 3.600 de euro, bani în mână. Este una dintre cele mai mari valori salariale din sistemul național de sănătate.

Le-au crescut de-au scăzut: 10% din totalul salariaților din Sănătate eu lefurile tăiate. „Creşterea” salariilor în sistemul sanitar: la Iaşi, 20% dintre angajaţii de la Spitalul de Copii, 30% dintre cei de la Pneumo şi 50% de la Spitalul Grajduri au avut lefuri mai mici de la 1 martie. Au fost cazuri în care s-au luat salarii mai mici cu 1.200-1.500 de lei faţă de luna precedentă. După ce, iniţial, s-a aratăt inflexibilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, zilele trecute, că „nu are nici o problemă” să facă modificări.

 

Modificările legislative din Legea salarizării au creat o adevărată isterie în sistemul sanitar ieşean. Mult trâmbiţatele creşteri salariale s-au transformat în diminuări ale veniturilor în momentul modificării regulamentului sporurilor. Cele mai mare pierderi salariale se înregistrează la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase, Institutul de Psihiatrie „Socola“ şi Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Venituri mai mici au avut şi asistentele, infirmierele şi brancardierii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ şi de la „Sf. Spiridon“.

Le-au crescut de-au scăzut: 10% din totalul salariaților din Sănătate eu lefurile tăiate. „Creşterea” salariilor în sistemul sanitar: la Iaşi, 20% dintre angajaţii de la Spitalul de Copii, 30% dintre cei de la Pneumo şi 50% de la Spitalul Grajduri au avut lefuri mai mici de la 1 martie. Au fost cazuri în care s-au luat salarii mai mici cu 1.200-1.500 de lei faţă de luna precedentă. După ce, iniţial, s-a aratăt inflexibilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, zilele trecute, că „nu are nici o problemă” să facă modificări.

 

Modificările legislative din Legea salarizării au creat o adevărată isterie în sistemul sanitar ieşean. Mult trâmbiţatele creşteri salariale s-au transformat în diminuări ale veniturilor în momentul modificării regulamentului sporurilor. Cele mai mare pierderi salariale se înregistrează la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase, Institutul de Psihiatrie „Socola“ şi Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Venituri mai mici au avut şi asistentele, infirmierele şi brancardierii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ şi de la „Sf. Spiridon“.

Un nou caz în care este blamat comportamentul personalului medical faţă de un pacient. Un bătrân care a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” a acuzat faptul că a fost plimbat degeaba între două unităţi medicale din Iaşi în timp ce avea dureri mari. Medicul Diana Cimpoeşu respinge acuzaţiile şi vine cu o variantă total diferită de aceea a pacientului. 

 

Un pacient dintr-un sat din judeţ, suferind după ce a căzut din cireş, a fost trimis de specialiştii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” să fie evaluat la Spitalul de Neurochirurgie „Profesor Nicolae Oblu”. Medicii de la Neuro au râs de „înalta calificare” a colegilor lor şi l-au pasat pe pacient înapoi la UPU Spiridon. Ghinion: în locul unui bilet de internare, pacientul susţine că a fost ţinta mai multor umilinţe din partea unei asistente de la Triajul UPU.

 

Un nou caz în care este blamat comportamentul personalului medical faţă de un pacient. Un bătrân care a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” a acuzat faptul că a fost plimbat degeaba între două unităţi medicale din Iaşi în timp ce avea dureri mari. Medicul Diana Cimpoeşu respinge acuzaţiile şi vine cu o variantă total diferită de aceea a pacientului. 

 

Un pacient dintr-un sat din judeţ, suferind după ce a căzut din cireş, a fost trimis de specialiştii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” să fie evaluat la Spitalul de Neurochirurgie „Profesor Nicolae Oblu”. Medicii de la Neuro au râs de „înalta calificare” a colegilor lor şi l-au pasat pe pacient înapoi la UPU Spiridon. Ghinion: în locul unui bilet de internare, pacientul susţine că a fost ţinta mai multor umilinţe din partea unei asistente de la Triajul UPU.

 

Fotografiile postate de o tânără din Iaşi arată cum medici, asistente sau infirmieri stau pe paturi cu ochii în telefoane. Postarea tinerei  care a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în garda de 31 mai a făcut înconjorul internetului.

 

Rezultate revoltătoare după ce personalul de la Maternitatea Botoşani a fost testat: 21 de medici şi asistente erau infectate cu Stafilococ Auriu. Grav este că 13 angajaţi aveau şi bacteria rezistentă la antibiotice.

 

Inspectorii DSP au decis să facă aceste analize abia după moartea unui nou-născut: decesul lui a creat suspiciunea de infecţie nosocomială.

 

Cinci asistente și medici din Columbia, surprinși pe un video cum dansau în preajma unui pacient anesteziat înainte de operație, au fost concediați întrucât au încălcat toate protocoalele medicale, au anunțat autoritățile.

 

Fenomenul hotelurilor pentru părinţi şi bebeluşii lor se întâlneşte de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

La Baby Lis Hotel din Tel Aviv, vizitatorii sunt întâmpinaţi de un miros de pudră de talc şi un continuu du-te-vino. Sunt medici, asistente medicale, prieteni şi membri de familie care cutreieră holurile cu baloane roz sau albastre. Dar, mai presus de toate, aici se află mamele şi taţii cu nou- născuţii lor. Îşi transportă bebeluşii în leagăne din plastic mergând la o cafea la bar, să discute cu medicul, sau participă la un curs pentru a învăţa cum să le facă baie nou- născuţilor.

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Go to top