Miercuri, 20 06 2018
Șeful Direcției Județene de Drumuri a fost revocat din funcție. Consilierul personal al președintelui CJ Iași, numit interimar

Șeful Direcției Județene de Drumuri a fost revocat din funcție. Consilierul personal al președintelui CJ Iași, numit interimar

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași a fost convocat în această după-amiază, într-o ședință pentru a discuta situația drumurilor județene. La solicitarea conducerii CJ , legislativul județean a aprobat înlocuirea lui Sorin Babliuc din funcția de șef al Direcției de Drumuri și Poduri Iași. Conducerea instituției va fi asigurată interimar de Daniel Achiței, consilierul personal al președintelui CJ Maricel Popa.

 

În urma ședinței de plen de astăzi a Consiliului Județean Iași a fost aprobată revocarea din funcție a actualului director al DJADPI și numirea unui director interimar până la organizarea concursului. Motivul demiterii este reprezentat de faptul că trei drumuri județene sunt în continuare blocate după viscolul din weekend, vina fiind aruncată pe conducerea DJADP. Și prefectul de Iași, Marian Grigoraș, a solicitat în această dimineață, demiterea conducerii DJADPI.

 

Reprezentanții Opoziției au apreciat drept discutabilă numirea consilierului Daniel Achiței ca interimar la Drumuri Județene, având în vedere trecutul acestuia, astfel că s-au abținut de la vot. Achiței a lucrat pentru Antrepriza de Drumuri și Poduri, firmă patronată în trecut de Maricel Popa.

 

 

„Le mulțumesc consilierilor care au votat propunerea de înlocuire a actualului director. Am rămas totuși surprins de atitudinea consilierilor din opoziție care s-au abținut. Nu este posibil ca în condiții de cod galben să ne mișcăm atât de greu și ineficient. Ce ne facem dacă avem cod portocaliu sau roșu? Blocăm județul în întregime. Sper ca acesta să fie ultimul avertisment pe care sunt nevoit să-l dau pentru toți cei care lucrează la Direcția de Drumuri”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Președintele CJ Iași s-a arătat foarte nemulțumit și de modul în care a fost gestionat contractul de deszăpezire pentru perioada ianuarie-martie 2017 de către conducerea DJADPI. În urma vizitei efectuate la sfârșitul săptămânii trecute în toate bazele de deszăpezire din județ și în urma discuțiilor purtate cu operatorii s-au descoperit nereguli grave. S-a constatat că utilajele de deszăpezire nu erau pregătite pentru a face față codului de vreme rea anunțat de meteorologi. Din cele 6 autofreze care erau declarate funcționale, doar 2 erau pregătite să intervină în caz de necesitate. Președintele Consiliului Județean a constatat și faptul că o parte dintre operatori nu aveau personal tehnic calificat și suficient pentru a asigura funcționalitatea utilajelor timp de 24 de ore așa cum prevăd normativele în vigoare.

 

 

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top