fbpx
 
Gabriela Firea – vedetă-ntre vedete, pe banii bucureștenilor! Numiri controversate în societățile nou-înființate de Primăria Capitalei

Gabriela Firea – vedetă-ntre vedete, pe banii bucureștenilor! Numiri controversate în societățile nou-înființate de Primăria Capitalei


Primăria Capitalei şi-a înfiinţat 20 de societăţi pe acţiuni, care se vor ocupa de la construcţii de pasaje la publicitate stradală. Primarul Gabriela Firea susţine că aşa va reuşi să rezolve problemele oraşului.

 

Dar opoziţia, care a atacat în instanţă înfiinţarea societăţilor, o acuză pe Firea că a numit în consiliile de administraţie oameni din primăria Voluntari, condusă de soţul ei, sau din clientela politică.

 

Societăţile pe acţiuni au fost votate şi înfiinţate în două sesiuni extraordinare ale Consiliului General. Tot în cadrul şedinţelor au fost numiţi şi membrii consiliilor de administraţie. De pildă, în Compania Municipală Sport Pentru Toţi Bucureşti SA a fost numită Alina Laufer (foto), artistă, vedetă în emisiunile mondene şi soţia secretarului de stat în Ministerul Mediului de afaceri, Ilan Laufer.

 

 

În aceste consilii se găsesc membri PSD, PMP, ALDE, dar şi angajaţi ai SC Green City Voluntari, compania care se ocupă cu întreţinerea şi administraţia spaţiilor verzi din oraşul Voluntari, acolo unde primar este Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

 

Consilierii de la USR au anunţat că vor acţiona în instanţă decizia de înfiinţare a societăţilor. Şi consilierii PNL s-au opus.

 

Primăriţa Capitalei îşi apără ideea şi promite că Bucureştiul va fi administrat ca metropolele europene. Acuză că din cauza intereselor firmelor private care au orbitat în jurul primăriei proiectele au întârziat prea mult.

 

„Au fost aşa numiţii băieţi deştepţi din primăria Capitalei care şi acum încearcă din răsputeri să ne oprească să mergem către un tip de administrare eficientă şi europeană. Societăţile dumneavoastră, că sunt ale consiliului, nu sunt ale mele de acasă, nu-şi vor adăuga profit care să fie plătit de bucureşteni, pentru că ele doar vor realiza aceste activităţi, aceste lucrări la o calitate cât mai mare, la un tarif cât mai mic", a spus Firea.

 

De pildă, promite Gabriela Firea, nu vor mai fi situaţii ca în cazul pasajului din Piaţa Sudului. Şi asta pentru că societăţile primăriei se vor ocupa de studii de fezabilitate, de construcţii, iar de la idee până la tăierea panglicii nu vor mai trece zece ani, ci doi, trei.

 

Referitor la numirile din consiliile de administraţie, Primăriţa capitalei susţine că sunt interimare, iar consiliile permanente vor fi prezentate mai târziu. Opoziţia se teme însă că vor fi numiţi alţi băieţi deştepţi, apropiaţi actualei conduceri.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30