fbpx
 
Războiul nu s-a terminat! Primăria câștigă o bătălie importantă în procesul privind proprietatea asupra bunurilor de la CET

Războiul nu s-a terminat! Primăria câștigă o bătălie importantă în procesul privind proprietatea asupra bunurilor de la CET


Primăria a câștigat procesul privind proprietatea asupra bunurilor imobile ale CET I Iași și CET II Holboca. La acestea se adaugă toate instalațiile și echipamentele aferente acestora. Procesul a fost deschis de administrația locală în urmă cu 5 ani, iar, la începutul acestei săptămâni, Tribunalul Iaşi a decis în favoarea instituţiei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în 15 zile de către Management Reorganizare Lichidare SPRL.

 

Primarul a declarat că au existau cel puţin 10 procese prin care municipalitatea îşi revendica dreptul de proprietate asupra bunurilor. El a anunțat că municipalitatea nu va mai fi obligată nici să plătească cele 11 milioane lei la CET pe motiv că ar fi folosit abuziv bunurile centralei pe care le-a dat în folosinţă noului operator de termoficare de la Iaşi, Veolia.

 

„În cursul zilei de ieri (12 aprilie - n.r.) a fost publicată sentința civilă care vizează CET. Am trăit cinci ani cu emoție, a fost un război pe viață și pe moarte, de la sechestre la acțiuni cu jandarmeria, cu executori, cu executori arestați. La un moment dat aveam 10 procese în paralel pentru salvarea patrimoniului CET. Instanța s-a pronunțat pe fond și a dat de câștig de cauză Primăriei Municipiului Iași. Tot patrimoniul CET aparține Municipiului Iași. Am reușit să aducem o bogăție de zeci de milioane de euro din nou în patrimoniul orașului și mă mândresc cu acest lucru. Prin această sentință avem de recuperat și 947.000 de lei, drept cheltuieli de judecată. Întregirea patrimoniului va fi efectuată printr-o Hotârâre de Consiliu Local”, a spus Mihai Chirica.

 

În 2012, CET Iaşi a intrat în insolvenţă din cauza managementului defectuos şi a datoriilor de peste 541 de milioane de lei, iar doi ani mai târziu a fost declarat  falimentul societăţii. Magistraţii au respins, în 2014, planul de reorganizare judiciară al fostului furnizor de termoficare, fiind numit lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL. Ulterior, Adunarea Creditorilor a aprobat vânzarea prin licitaţie a unor bunuri, însă Primăria a contestat că, în afara listei oficiale, lichidatorul (Management Reorganizare Lichidare) ar fi introdus şi bunuri funcţionale ale CET Iaşi. Între cele două părţi au existat mai multe procese în ultimii cinci ani, unele acţiuni fiind încă pe rolul instanţelor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30