fbpx
 
Veolia continuă campania de contorizare individuală a agentului termic la apartamentele din Iași

Veolia continuă campania de contorizare individuală a agentului termic la apartamentele din Iași


Veolia Energie Iaşi va efectua lucrări de contorizare individuală la un număr de 40 de scări. În acest sens, operatorul de termoficare a încheiat un  acord-cadru cu trei firme care au participat la o procedură de licitaţie. Contractul are o valoare de 1,9 milioane lei, iar câştigătorii sunt firmele Termhidro (Brăila), Colt Construct SRL (Iaşi) şi Instalaţii R.C. SRL (Iaşi).

 

Anul trecut, Veolia a efectuat lucrări de contorizare individuală la 20 de scări, prin care au fost rebranşate un număr de 300 de apartamente. Potrivit reprezentanţilor operatorului de termoficare, clienţi racordaţi au folosit anterior centrale individuale pe gaz, arată „Ziarul de Iași”.

 

Contorizarea individuală cu distribuţia pe orizontală vizează înlocuirea completă a vechilor conducte interioare, o independenţă completă faţă de vecini (locatarii îşi pot porni căldura oricând doresc, indiferent dacă vecinii lor vor să consume încălzire sau nu) şi contoare individuale pentru fiecare apartament instalate pe casa scării, la uşă.

 

 

Prin noul proiect, prin care Veolia vrea să efectueze lucrări de contorizare individuală la 40 de scări, estimările operatorului sunt că vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare între 600 şi 700 de apartamente. Lucrările vor fi efectuate în funcţie de solicitările pe care le va avea operatorul, acordul cadru fiind încheiat pe o perioadă de doi ani.

 

„Timpul de răspuns la solicitările de intervenţie va fi de maximum 3 zile lucrătorare de la anunţarea prin fax sau mail. După predarea amplasamentului, executantul trebuie să fie capabil să finalizeze o lucrare într-un bloc cu patru nivele şi 20 de apartamente în maximum 30 zile lucrătoare, şi pentru un bloc cu opt nivele şi 36 de apartamente în maximum 50 zile lucrătoare. Totodată, executantul trebuie să fie capabil să lucreze la 2 lucrări simultan, respectând durata menţionată anterior“, se arată în documentaţia de atribuire.

 

Procedura a vizat lucrări necesare instalaţiilor de distribuţie pe orizontală a circuitului de apă caldă menajeră, a circuitului de încălzire şi a celui de recirculare apă caldă menajeră.

 

Contorizarea individuală permite operatorului de termoficare, dacă este necesar, să sisteze furnizarea energiei termice doar datornicilor, fără ca locatarii bun-platnici să fie afectaţi. Alte avantaje constau în măsurarea cu exactitate a consumului de energie, iar temperatura poate fi reglată de locatar în fiecare cameră.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30