Print this page
După el, Potopul! Trump a anunțat retragerea SUA din Tratatul de la Paris

După el, Potopul! Trump a anunțat retragerea SUA din Tratatul de la Paris

Preşedintele american Donald Trump a anunțat oficial, joi, că Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris privind schimbările climatic.

 

Donald Trump a afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite.

 

„Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei începând de azi", a declarat liderul de la Casa Albă.

 

El a adăugat că dorește ca „nimic să nu se poată opune” acțiunilor sale de a redresa economia americană.

 

Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice „în termeni echitabili pentru Statele Unite”.

 

Potrivit președintelui american, acordul actual nu este destul de dur cu China și India.

 

Donald Trump a promis alegătorilor că va aface acest pas în campania prezidenţială de anul trecut, în numele apărării locurilor de muncă ale cetățenilor americani și sloganului „Mai întâi America”.

 

El apreciază că acest lucru va ajuta industriile americane de petrol şi a cărbunelui.

 

Criticii săi afirmă că o retragere din Acord ar reprezenta o abdicare a leadershipului american în faţa unei provocări internaţionale.

 

Secretarul general al ONU Antonio Guterres l-a îndemnat pe Trump să nu renunţe la acest angajament. Guterres a subliniat că susţinerea Acordului de către Statele Unite - cea mai mare economie din lume - este crucială.

 

Acordul de la Paris, încheiat în noiembrie 2015, vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare

Antibiotice