Cum își bat joc autoritățile ieșene de banii europeni și de mediu

Cum își bat joc autoritățile ieșene de banii europeni și de mediu

Bani europeni aruncaţi la tomberon. Se întâmplă în mai multe localităţi din judeţul Iaşi, unde munţi de pubele, în valoare de peste un milion de euro, se degradează, în timp ce oamenii nu au unde să arunce gunoiul.

 

Primarii nu au voie să împartă tomberoanele până când nu se va încheia licitaţia pentru proiectul de colectare a deşeurilor - un proiect început în 2013!

 

Viceprimar Coarnele Caprei: „Am vrea tare mult să se termine proiectul să le dăm la locuitori, să strângă gunoiul să nu mai fie pe stradă atât amar de gunoaie. Nu le putem da fiindcă nu a fost încheiat contractul."

 

Un munte de europubele zace de doi ani sub cerul liber, în spatele primăriei din localitatea Coarnele Caprei, în judeţul Iaşi.

 

 

Proiectul de management integrat al deşeurilor a fost început de Consiliul Judeţean Iaşi în 2013, dar nu a fost finalizat nici până azi.

 

Eliza Chirica, purtător de cuvânt CJ Iaşi: „Pubelele au fost date primăriilor pentru a le păstra până la licitaţia privind operatorul. Această licitaţie speram să aibă loc anul următor."

 

Aşadar, peste 900 de tomberoane sunt puse la păstrare, până când va fi stabilită firma specializată pentru colectarea deşeurilor. Între timp, localnicii aruncă gunoiul pe unde apucă.

 

 

Scenariul se repetă şi în localitatea Dobrovăţ. Peste 700 de europubele sunt aşezate frumos în spatele Centrului de Informare Turistică.

 

Referent Primărie Dobrovăţ: „Vom intra şi noi în nomalitate şi vom ajunge la stadarde europene."

 

Numai anul trecut, pentru depozitarea neconformă a deşeurilor, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat 32 de primării şi 12 persoane fizice, iar valoarea amenzilor se ridică la peste 450.000 lei. O primărie s-a ales chiar şi cu o sesizare penală.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top