fbpx
 
Livioara Rotariu, denunțată la DNA din răzbunare

Livioara Rotariu, denunțată la DNA din răzbunare


Dihonia protectoarelor de câini fără stăpân: Cătălina Cijevschi își apără onoarea la Tribunal. Din cele mai bune prietene au ajuns la cuțite. Fosta șefă a padocului o acuză pe șefa ONG-ului de protecție a câinilor că ar fi reclamat-o la ANI. Cele două își știau toate secretele. Rotaru a câștigat licitații la Salubris, fiind și angajată acolo.

 

Două bune prietene care şi-au făcut un scop în viaţă din protejarea câinilor fără stăpîn se comportă acum mai ceva decât patrupedele pe care le au în grijă. Neînțelegerile dintre cele două beligerante, una preşedintă al unui ONG şi cealaltă fostă şefă a padocului de la Tomeşti, au ajuns până la sesizări la ANI și  dosare penale care se află pe masa instanţelor de judecată. În timp ce petenta acuză că a fost la un pas de a fi linșată, reclamata anunţă represalii.

 

„Nici pe Centură nu vorbești așa”

Cătălina Cijevschi, preşedinta Asociaţiei Sfântul Mucenic Trifon, care se ocupă cu protecţia câinilor fără stăpân, a dat-o în judecată pe Livioara Rotariu, fosta şefă a padocului de la Tomeşti. Totul a pornit de la un câine care nu a fost tratat de doctorița Rotariu şi a culminat cu ameninţări şi jigniri care au dus la proces.

„E o supărare foarte mare care nu poate fi trecută cu vederea. Am fost jignită într-un mod suburban şi am considerat că normal este nu să mă cert ca la piaţă, ci să merg pe calea instanţei. Nici pe Centură nu se vorbeşte aşa. Probabil că la nivelul de agresivitate verbală pe care l-a avut doctorița, dacă eram în fața ei, putea să bage un cuţit în mine”, a spus îngrozită de o astfel de posibilitate, Cătălina Cijevschi.

 

Livioara Rotariu ar fi greșit tratamentul unui câine și, de-aici, o dușmănie pe viață și pe moarte

 

O avertizare cu urmări

Potrivit acesteia, scandalul dintre cele două a izbucnit din cauza unui pacient canin care i-a fost adus doctoriţei Livioara Rotariu la cabinetul particular IzaVet pe care aceasta îl deține la Miroslava. „Nu a binevoit, timp de o săptămână, să îi facă absolut nimic, decât un simplu tratament de susţinere. Câinelui îi trebuia o radiografie şi un alt tratament decât cel care i s-a administrat. Diagnosticul nu i-l putea pune pentru că nu are nici de unele în cabinet şi diagnosticele se pun din ochi, şi atunci mi-a fost trasată mie sarcina să mă ocup de căţel. I-am făcut radiografia şi, la sfârşit, i-am spus să nu-şi mai asume responsabilităţi pe care nu le poate duce până la sfârşit”, a spus Cijevschi.

 

Şedinţe de psihoterapie

Aceasta a fost, se pare, începutul unei rupturi iremediabile, cu ameninţări şi jigniri care acum fac obiectul unei acţiuni în instanţă.  „Am făcut şedinţe de psihoterapie ca să îmi revin. Am buletin de la medic. Avocatul a fost cel care a dat în judecată pe civil”, a spus, cu părere de rău, Cijevschi. În privinţa pretenţiilor materiale pe care Cătălina Cijevschi le-a considerat ca fiind reparatorii pentru onoarea „nereparată”, aceasta a preferat să păstreze rezerve, spunând că instanţa va stabili cuantumul sumei.

 

Cătălina Cijevschi spune că nu există gură mai spurcată ca a fostei sale prietene

 

O relație fără happy-end

Livioara Rotariu susţine, ca într-o telenovelă braziliană, că situația prezentată de prietena ei este una închipuită, totul din cauza faptului că i s-a retras prietenia. „Eu cu doamna Cijevschi o să mă răfuiesc în Tribunal. Să facă ce vrea, aşa cum a făcut de atâtea ori. Din cea mai bună prietenă mi-a devenit cel mai mare duşman, pe motive închipuite doar de ea, pentru că nu mai vreau să fiu prietenă cu ea. Dragoste cu sila nu se poate”, a spus Livioara Rotariu.

Şi, pentru ca telenovela să capete aspecte şi mai dramatice, fosta şefă a padocului de la Tomeşti va face la rându-i o acţiune în instanţă pentru denigrare.


Cijevschi, sursa tuturor anchetelor

La jumătatea acestei luni, asupra medicului veterinar Livioara Rotariu au început să  planeze grave suspiciuni de corupție care sunt cercetate în acest moment de procurorii DNA Iași.

Potrivit faptelor prezentate în motivare, la data de 25 aprilie 2016, S.C. Izavet S.R.L., reprezentatã prin Rotariu Livioara, a câștigat licitația, în calitate de unic ofertant, organizatã de cãtre S.C. Salubris S.A., în cadrul căreia Rotariu deținea la momentul licitației funcția de Șef Serviciu, pentru atribuirea contractului „Servicii sanitar-veterinare”.

Anterior licitației, a fost implicată în două proceduri de selecție de ofertã în vederea atribuirii unui contract de prestări servicii specializate de asistență medicală veterinară organizate de către S.C. Salubris S.A., în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor.

 Ulterior, la data de 20 mai 2016 a fost încheiat contractul de prestãri servicii înregistrat între S.C. Salubris S.A., în calitate de Beneficiar, și S.C Izavet S.R.L, reprezentatã prin Rotariu Livioara, în calitate de prestator, în valoare de 571.915 Lei fãrã T.V.A. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Direcția Naționalã Anticorupție.

 

Medicul veterinar a ajuns în atenția ANI și a DNA, după câteva tunuri la Salubris, de care știa tocmai buna sa prietenă, Cătălina Cijevschi

 

Cijevschi: „N-am turnat-o eu”

„Acest caz este tot mâna d-nei Cijevschi, ca să inducă în eroare instituţiile statului. La DNA nu există niciun dosar. Nu m-a chemat nimeni la DNA. Este doar o înştiinţare din partea ANI care a fost indusă în eroare de această d-nă Cijevschi. Eu nu sunt şi nu o să fiu niciodată funcţionar public. La Salubris nu aveam statutul de funcţionar public. ANI a fost indusă în eroare. D-na Cijevschi a primit deja un răspuns de la ANI prin care se spunea că nu sunt supusă legilor funcţionarilor publici, nefiind în incompatibilitate”, a spus Livioara Rotariu.

La rândul ei, Cătălina Cijevschi susține că nu este implicată în ancheta DNA îndreptată împotriva doctoriței Livioara Rotariu. „Este o coincidenţă faptul că am fost jignită tocmai în perioada cu ancheta DNA. S-au întâmplat două situaţii în aceeaşi perioadă”, susține Cătălina Cijevschi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: