Duminica, 24 06 2018
Concurs de soluții pentru rebranding la Aeroportul Internațional Iași. Ce nume vreți să poarte principala poartă aeriană a Moldovei?

Concurs de soluții pentru rebranding la Aeroportul Internațional Iași. Ce nume vreți să poarte principala poartă aeriană a Moldovei?

Propunerea consilierilor PMP din Consiliul Județean de a da un nume nou Aeroportului Iași nu este pe placul aleșilor PSD care vin cu o inițiativă mult mai amplă. „Rebranding-ul Aeroportului Internațional Iași este o necesitate, dar nu în condiții de improvizație politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate și dintr-o viziune de dezvoltare”.

 

„Când am propus în martie 2014, împreună cu întreg grupul de consilieri județeni ai PSD, ca denumirea de anvergură regională să fie Aeroportul Internațional Moldova-Iași, mulți colegi de la alte partide, printre care si promotorii de azi ai unei alte denumiri a aeroportului, au fost de acord. Pentru că o dată la doi ani, unii dintre ei susțin o altă denumire pentru aeroport, demersul lor inconsecvent, devenit implicit al PMP, denotă lipsă de credibilitate. Aceasta, ca să nu-l calific ca o aflare în treabă”, este de părere liderul grupului consilierilor PSD din CJ Iași, Cristian Stanciu.

 

Rebranding-ul Aeroportului Internațional Iași, spun social-democrații ieșeni, este o necesitate, dar nu în condiții de improvizație politicianistă, fără un fundament extras deopotrivă din comunitate și dintr-o viziune de dezvoltare.

„Propunerea noastră, a PSD, din 2014 s-a lovit de rațiuni extra-comunitare și extra-vizionare, care țineau doar de agenda personală de imagine a președintelui PNL al CJ de atunci și de ingrijorarea fostului director că are de schimbat antetul la foile oficiale. Tocmai dreapta politică se opunea procesului de rebranding al unui obiectiv strategic al Regiunii Nord-Est.

Să nu uităm că aeroporturi importante din țară, așa cum sunt București, Cluj, Timișoara, au denumiri personalizate, iar Aeroportul Internațional Iași, deși are o importanță regională de facto în Moldova, nu se deosebește de Suceava sau Bacău, de exemplu, decât prin denumirea locului. Cu toate acestea, atât Aeroportul din Suceava cât și cel din Bacău au denumiri personalizate, Ștefan cel Mare și George Enescu”, mai spune Cristian Stanciu.

 

 

Având în vedere faptul că Aeroportul Iași a crescut semnificativ în ultimii 5 ani, PSD consideră că merită și o denumire pe masură, care să reflecte și dimensiunea sa regională și anvergura pe care a căpătat-o. Fiind un obiectiv strategic în subordinea unei autorități publice, consilierii social-democrați propun organizarea unui concurs de soluții care să vină din partea specialiștilor în marketing și (re)branding, inclusiv pe bază de cercetare sociologică.

 

Inițiativa aleșilor PSD vine după ce, zilele trecute, consilierul județean PMP Alin Aivănoaei a propus ca noul nume al Aeroportului Internaţional Iaşi să fie „Regele Ferdinand I“.„Am considerat opotun, având în vedere amploarea şi evoluţia acestui obiectiv important, să propundem din partea Partidului Mişcarea Populară o denumire cu rezonanţă nu numai la nivel naţional, ci şi european“, a spus Aivănoaei.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top