fbpx
 
Klaus Iohannis, discurs în Adunarea Generală a ONU: „Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă”

Klaus Iohannis, discurs în Adunarea Generală a ONU: „Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă”


Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit azi-noapte de la tribuna Adunării Generale a ONU, organizată la New York. În discursul său a făcut referire la necesitatea întăririi şi creşterii eficienţei organizaţiei mondiale, care să se adapteze provocărilor actuale. Ca semn al sprijinului şi încrederii României în Naţiunile Unite, a spus Iohannis, ţara noastră candidează pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de securitate al ONU.

 

Preşedintele român şi-a început discursul de la tribuna ONU prezentând condoleanţe poporului mexican, greu încercat de un nou cutremur devastator.

 

Klaus Iohannis: „Candidatura noastră pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate, în mandatul 2020-2021, reflectă angajamentul categoric al ţării mele în sprijinirea eforturilor ONU pentru pace şi Securitate.”

 

Klaus Iohannis: „Sprijinim eforturile secretarului general pentru reforme substanţiale, menite să transforme ONU într-o organizaţie mai eficientă”

 

Klaus Iohannis: „România pledează cu fermitate pentru modernizarea şi creşterea eficacităţii operaţiunile de menţinere a păcii. Sprijinim, de asemenea, reformarea ONU în domeniul combaterii terorismului. “

 

 

Klaus Iohannis: „În acest sens, România îşi menţine angajamentul faţă de iniţiativa comună cu Spania pentru posibila înfiinţare a unei Curţi internaţionale împotriva terorismului.”

 

Securitatea a fost o altă temă abordata de șeful statului.

 

Klaus Iohannis: „Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă. Suntem încă martori ai unor acţiuni întreprinse în detrimentul principiilor şi normelor dreptului internaţional.”

 

Prezenţa presedintelui român la New York a fost şi prilejul unei noi întalniri cu Donald Trump. Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la recepţia la care a participat, marţi seara, la invitaţia preşedintelui Statelor Unite, alături de alţi şefi de state şi guverne.

 

Miercuri, Iohannis s-a întâlnit şi cu premierul Republicii Moldova. I-a transmis că a treia tranşă a împrumutului pe care România îl ofera Moldovei, şi care este acum în discuţie, „poate fi acordată”. Personal, aştept, şi cu siguranţă aţi pregătit un răspuns instituţional cu câteva reforme care vor fi continuate sau lansate - a mai declarat preşedintele.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30