Duminica, 16 12 2018
S-a baricadat în Prefectură! Ministrul Liviu Pop nu a vrut să stea de vorbă cu profesorii ieșeni care protestau în stradă (VIDEO) Foto: Facebook/USLIP Iași

S-a baricadat în Prefectură! Ministrul Liviu Pop nu a vrut să stea de vorbă cu profesorii ieșeni care protestau în stradă (VIDEO)

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, nu a stat de vorbă cu profesorii care au pichetat Prefectura Iaşi în cursul zilei de luni, 2 octombrie, nemulţumiţi că actuala putere nu şi-a onorat promisiunile din Programul de Guvernare.

 

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a deschis anul universitar 2017 - 2018 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), alături de rectorul ales al universităţii, Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei. La ceremonia de deschidere a anului universitar la cea mai veche universitate din ţară au mai participat ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger.

 

Foto: Facebook/Marian Șerbescu

 

Liviu Pop a declarat presei că, după ce participă la deschiderea anului universitar, intenţionează să se întâlnească cu profesorii protestatari care şi-au anunţat prezenţa în faţa Prefecturii Iaşi nemulţumiţi de neîndeplinirea promisiunilor din Programul de Guvernare al actualei puteri, scrie „Adevărul”.

 

Foto: Facebook/USLIP Iași

 

„Mereu îmi fac timp pentru colegii mei profesori”, a declarat ministrul Pop. În jurul orei 13.00, când la Prefectura Iaşi se desfăşura protestul profesorilor, ministrul s-a deplasat la sediul instituţiei, dar a intrat pe „uşa din dos” şi a discutat doar cu reprezentanţii profesorilor, nu şi cu protestatarii. Ministrul Educaţiei Liviu Pop nu a vorbit cu cadrele didactice nici la finalul întâlnirii cu conducerea sindicatului, arată sursa citată.

 

 

În jur de 200 de membri ai sindicatului USLIP Iaşi, afiliat la Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au protestat în faţa Prefecturii Iaşi, luni, 2 octombrie 2017, de la 12.00 la 14.00. Angajaţii din învăţământ au ieşit în stradă nemulţumiţi de: neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, birocraţia sufocantă care împiedică buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ, lipsa unei infrastructuri şcolare decente în special la şcolile din mediul rural, inexistenţa unor programe şcolare şi a unor dotări care să ofere atractivitate sistemului educaţional pentru elevii români, neaplicarea Regulamentului pentru Sporuri, nerespectarea Legii Educaţiei Naţionale care prevede acordarea a 6% din PIB pentru învăţământ. „Acestea sunt principalele noastre revendicări faţă de actuala putere”, a precizat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

 

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top