Vineri, 19 10 2018
Aproape totul despre Sărbătorile Iașului: spectacole, concerte și târguri

Aproape totul despre Sărbătorile Iașului: spectacole, concerte și târguri

Cea de-a XXVI-a ediție a Sărbătorilor Iașului, care se va desfășura în perioada 9 – 15 octombrie, va aduce sute de mii de pelerini în capitala Moldovei.

 

Peste 20.000 de tineri sunt așteptați să vină în Piața Palatului Culturii, acolo unde în seara zilei de 15 octombrie la Iași vor concerta Carla’s Dreams, What’s Up și Alina Eremia. Ca în fiecare an, spectacolul va fi urmat de un foc de artificii.

 

Tot în cadrul „Sărbătorilor Iașului” pe 12 și 13 octombrie se vor desfășura spectacole folclorice în cartierele Alexandru cel Bun și Nicolina susținute de artiști precum Alexandru Brădățan, Olimpia Nistor, Ștefan Pintilie, Laura Lavric, Ștefan Deaconița, Maria Costioaia, Vasilica Tătăru, Claudia Martinică, Beatrice Duca și Nina Cuciuc.

 

În această săptămână vor fi organizate și târgurile tradiționale. Sărbătoarea Vinului va fi la Hala Centrală, Târgul de Blănuri pe strada strada Costache Negri și Târgul Meșteșugarilor pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Anul acesta au fost emise 103 avize, 48 dintre acestea fiind pentru comercianții de haine, 32 pentru artizanat și 23 pentru alimentație publică. În cadrul „Sărbătorilor Iașului”, șase producători din județ vor lua parte la Sărbătoarea Vinului, care se va desfășura în zona Hala Centrală.

 

Întrucât pe 14 octombrie se prăznuiește hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei sunt așteptați să ajungă câteva sute de mii de pelerini.

 

Potrivit reprezentanților municipalității, zona Splai Bahlui va fi folosită pentru parcarea autovehiculelor și autocarelor pelerinilor care vor veni în această săptămână la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, cu prilejul prăznuirii hramului acesteia.

 

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, marți, 10 octombrie, la ora 6.00, va avea loc scoaterea moaștelor Sfintei Cuvioasei Parascheva, iar joi, 12 octombrie, de la ora 19.00, va fi organizat pelerinajul „Calea Sfinților”, pe traseul Mitropolie — bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt — strada I. C. Brătianu — strada Cuza Vodă — strada Armeană — strada Costache Negri — Biserica Sfinții Trei Ierarhi — bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt — Mitropolie.

 

Mitropolia și Primăria Iași vor asigura ceai pentru pelerini. De asemenea, mai mulți agenți economici au anunțat că vor să ofere produse alimentare.

 

Pe toată perioadă sărbătorilor, forțele de ordine vor mobiliza peste 1.000 de polițiști și jandarmi.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top