Miercuri, 22 05 2019
„Big Brother” la fiecare colț de stradă și loc de joacă din Iași. Peste 900 de camere video vor filma tot ce mișcă în oraș

„Big Brother” la fiecare colț de stradă și loc de joacă din Iași. Peste 900 de camere video vor filma tot ce mișcă în oraș

După semnarea, în luna mai, a contractului de proiectare a Sistemului Integrat de Supraveghere Video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în spaţiile publice ale municipiului Iaşi”, studiul a fost predat recent municipalităţii.

 

Cu o valoare de 71.250 lei, fără TVA, proiectul a fost elaborat de SC AM Project Design & Consulting SRL din Bucureşti şi presupune amplasarea a circa 900 de camere de supraveghere video. Echipamentele de supraveghere vor fi amplasate în spaţii publice din municipiul laşi, iar monitorizarea informaţiilor se va realiza în Centrul de Telesupraveghere aflat la sediul Primăriei Municipiului Iaşi şi pe șos. Naţională, nr. 43.

 

„Va fi un sistem integrat care va aduna într-un singur loc, sub o singură gestiune, tot ceea ce înseamnă informaţie publică prin sistem de supraveghere pe străzi, interesecţii, locuri de joacă pentru copii, parcuri și instituţii de învăţământ”, a declarat primarul Iașului astăzi, într-o conferință de presă.

 

Monitorizarea va fi făcută numai pe domeniul public. Sistemul va asigura excluderea de la monitorizarea video a spaţiilor private prin mascare dinamică software.

 

Aflat în plin proces de modernizare, Municipiul Iaşi dispune, în prezent, de un sistem de monitorizare a traficului care acoperă principalele artere de circulaţie din oraș. Integrarea acestuia în activitatea curentă a instituţiei a dovedit avantajele notabile pe care acest instrument de lucru le poate aduce. Noul sistem de supraveghere vine în completarea sistemelor deja existente, extinzând capabilitatea de culegere eficientă a informaţiilor si creând posibilitatea realizării unui sistem integrat, cu reale întrebuinţări la toate nivelurile de activitate şi venind în sprijinul organelor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, prevenire şi combatere a infracţionalităţii sau de furnizare a probelor juridice.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top