Sambata, 21 07 2018
Chioșcurile funerare din zona Baș Ceauș vor dispărea. Primăria vrea să construiască un pasaj subteran

Chioșcurile funerare din zona Baș Ceauș vor dispărea. Primăria vrea să construiască un pasaj subteran

Primăria intenționează să construiască un pasaj care să lege zona centrală, mai exact bd. Anastasie Panu, de cartierul Tătărași. Pasajul Anastasie Panu ar urma să fie subteran și implică o serie de transformări în zona Baș Ceauș.

 

Înainte, însă, executivul local a decis să curețe zona de tonetele firmelor de pompe funebre din zonă.

„Am trimis o somație ca până la 31 decembrie să fie desființate chioșcurile funerare din zona Baș Ceauș. Nu vrem să încurcăm comerțul de pompe funebre, dar el trebuie să se desfășoare lângă cimitire, în spații dedicate. Este o zonă insalubră, funebră, nu arată deloc bine. Sunt suprafețe care aparțin Municipiului Iași. Le vom elibera pentru a putea începe programul de proiectare a viitorului pasaj Anastasie Panu”, a declarat primarul într-o conferință de presă.

 

Ridicarea viitorului pasaj presupune construirea unei girații pe bulevardul Tudor Vladimirescu cu racordare spre zona Tătărași. Totodată, municipalitatea va trece la inventarierea tuturor proprietăților publice și private din zonă. Planul este de a începe demersurile pentru realizarea unui pasaj subteran în prelungirea bd. Anastasie Panu, prin bd. Tudor Vladimirescu, spre Tătărași. Inventarierea este în mare parte realizată și va presupune schimburi de parcele, reconfigurări de parcele sau achiziții ori expropieri.

 

„Să sperăm că vom găsi cea mai scurtă cale pentru a putea duce proiectul la bun sfârșit într-un termen rezonabil. După ce găsim configurația proprietăților, pe baza lor vom defini și tema de proiectare și vom demara licitația”, a mai spus edilul.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top