Marti, 20 11 2018
Doi candidați controversați pentru funcția de arhitect-șef al Iașului

Doi candidați controversați pentru funcția de arhitect-șef al Iașului

Două persoane s-au înscris la concursul privind ocuparea funcţiei de arhitect-şef al Iaşului. Proba scrisă va avea loc pe 26 octombrie, la Bucureşti, iar pretendenții sunt actualul arhitect-şef interimar Alexandru Mustiaţă şi arhitectul Marian Jan Chiriţa, informează „Ziarul de Iași”.

 

Anterior, la primul concurs organizat pentru ocuparea postului doar Mustiaţă s-a înscris, dar, a ieșit din examenul ținut la București lăsând foaia goală. A spus că i s-a făcut rău, după ce n-a picat pe subiecte. E singurul înalt funcționar public din Iași care a luat nota 0 la un concurs. Primarul l-a reconfirmat imediat pe postul de arhitect-șef.

 

Epopeea lui Alexandru Mustiață la concursul de la București, organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, este antologică. Obligat să susțină examenul în Capitală, alături de alți candidați care dădeau aceeași probă pentru alte orașe din țară, tânărul interimar de la Primăria Iași a sperat să aibă un noroc imens în a „pica” pe subiecte. După ce-a tras biletul, l-a apucat atacul de panică.

 

Citește și Avem echipă, avem valoare: Mustiață, arhitectul-zero al Iașului

 

Surse apropiate comisiei ANFP au povestit pentru REPORTER DE IAȘI că și-a lărgit nodul de la cravată și a venit la prezidiul unde se afla comisia de examinare, cerând să se consemneze că nu s-a prezentat. Între timp, ceilalți candidați din alte orașe se apucaseră de scris la subiecte. Membrii comisiei i-au spus că este imposibil să-l treacă absent, pentru că se făcuse deja prezența și că în procesul-verbal se menționase că i-au fost predate subiectele.

Între timp, ANFP a reluat concursul.

 

Înscrierea în competiţie a arhitectului Marian Jan Chiriţa este surprinzătoare, atât timp cât el este unul dintre specialiştii în arhitectură cu foarte multe proiecte urbanistice aflate în faza de avizare la Primărie sau în implementare. În acelaşi timp, unele dintre proiectele lui nasc controverse întrucât prevăd un regim de înălţime mare pentru zona aflată în discuţie sau sunt propuse pe suprafeţe mici de teren. Marian Jan Chiriţa face parte şi dintr-o comisie de la nivelul municipalităţii cu rol consultativ în aprobarea de proiecte urbanistice.

 

Citește și Arhitectul Chirița și-a luat avion dintr-un proiect-fantomă cu Primăria

 

Favorit al fostei administraţii, arhitectul Marian Jan Chiriţa şi-a luat un elan în avere după ce a semnat, în 2013, un contract cu municipalitatea. A primit 40.000 de euro pentru a-şi imagina cum ar arăta mai spectaculos stadionul „Emil Alexandrescu”. Cu banii încasaţi, Chiriţa şi-a cumpărat un avion. A urcat imediat poza cu achiziţia pe Facebook ca să-l vadă lumea. Tot de Facebook a rămas şi proiectul său care nu a fost şi nu va mai fi pus în aplicare vreodată.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top