Sambata, 20 10 2018
Astăzi are loc la Iași inaugurarea Parcului Prieteniei Româno-Americane „Woodrow Wilson” și a Aleii „Lt. col. Henry Watkins Anderson”

Astăzi are loc la Iași inaugurarea Parcului Prieteniei Româno-Americane „Woodrow Wilson” și a Aleii „Lt. col. Henry Watkins Anderson”

În cadrul demersurilor de celebrare a Centenarului Sosirii Misiunii Americane la Iași și pentru a omagia rolul pe care președintele SUA Woodrow Wilson l-a avut în încheierea Primului Război Mondial și în configurarea păcii postbelice, vineri, 3 noiembrie, de la ora 13.30, în scuarul special amenajat din arealul Tg. Cucu – Biserica Bărboi, va avea loc inaugurarea Parcului Prieteniei Româno-Americane „Woodrow Wilson” și a Aleii „Lt. col. Henry Watkins Anderson”.

 

În perioada preşedintelui Woodrow Wilson s-au petrecut acţiunile armatei americane pe teritoriul României din timpul primului Război Mondial, în special la Iaşi. În acelaşi timp, ofiţerul Henry Watkins Anderson a coordonat misiunea americană la Iaşi.

 

În parc vor fi arborate steagul României, al Uniunii Europene, al SUA şi al NATO.

 

Parcul se află în apropierea Pieţei Prieteniei Româno – Israeliene, iar traseul continuă cu Piaţa Prieteniei Româno - Elene.

 

Unul dintre momentele importante pentru istoria orașului Iași și a României din perioada Primului Război Mondial l-a constituit sosirea Misiunii Americane, condusă de Lt. col. Henry Watkins Anderson, în Iași, pe data de 3 septembrie 1917. De altfel, participarea României, a cărei Capitală s-a aflat la Iași în perioada decembrie 1916 – noiembrie 1918, la Primul Război Mondial a fost elogiată de Președintele SUA, Woodrow Wilson, care, într-un mesaj adresat Regelui Ferdinand I, afirma: „Cetățenii Statelor Unite au urmărit cu sentimente de cea mai caldă simpatie și admirație lupta curajoasă a Maiestății Voastre și a poporului român de a feri de dominația militarismului german integritatea țării și libertatea națională”.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top