Vineri, 19 04 2019
Scandal în CL Iași! Mihai Chirica avertizează: Vor fi alegeri anticipate. PSD boicotează ședința (VIDEO)

Scandal în CL Iași! Mihai Chirica avertizează: Vor fi alegeri anticipate. PSD boicotează ședința (VIDEO)

Consilierii PSD au boicotat ședința de astăzi a Consiliului Local (CL) Iași. Primarul avertizează că vor fi alegeri anticipate.

Surpriză totală la ședința de astăzi a CL Iași: consilierii locali ai PSD au lipsit nemotivat.

Ședința Consiliului Local a fost precedată de un moment de reculegere în memoria dizidentei anticomuniste Doina Cornea.
„Mă voi lega de stâlpi, de copaci, de marginea prăpastiei dacă voi simți un curent comunist, așa cum îl percep în momentul de față în cea mai rămas din PSD. Din păcate, îmi pare rău să spun, PSD este ultima rămășiță a Partidului Comunist Român, care a trecut pragul democrației spre zilele de astăzi și a compromis România. Protestăm împotriva celor 28 de ani de hoție a României. Protestăm împotriva celor care continuă prin mijloace de tip mafiot să amenințe oameni cu demnitate, punându-i sub presiunea unor sarcini care nu li se cuvin. Este o acțiune a unui singur partid politic, PSD, care înțelege că interesele cetățenilor nu contează. Spun asta din postura mea, a fostului conducător al acestei oști. Îi cunosc cu nume și prenume și știu care sunt dezideratele lor. Cât voi sta în această funcție de conducere a comunității, nu voi înceta să lupt împotriva acestui curent. PSD vrea dictatură după modelul Teleorman. Sunt colegi care și-au dat demisia din partid, dar și care urmează să facă acest lucru, și care așteaptă să renască această țară. Nu se mai poate în acest mod”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica a atras atenția că, dacă nici data viitoare nu vor fi prezenți, vor fi alegeri anticipate. El a aruncat întreaga responsabilitate a crizei în curtea PSD, solicitând aleșilor Opoziției, în special celor din PNL, să ia atitudine.

„Dacă nici data viitoare ședința nu se va ține, vom intra în alegeri anticipate”, a declarat primarul Mihai Chirica care aruncă întreaga responsibilitate în curtea PSD. „Miza este la cei din PNL”, a spus edilul.

„Aceste structuri de tip mafiot din PSD înțeleg că democrația lansată acum 28 de ani poate fi furată în continuare. Ei nu au decât interese personale și, nefiind la butoiul cu miere pe care să-l gestioneze ca în celelalte administrații ale PSD din acest județ, consideră că cineva nu mai respectă principiile democratice. Nu este adevărat! Au făcut-o doar pentru a încerca să boicoteze proiectele Iașului. Încercarea de a pune presiune pe toți cei care vor avea nevoie de sprijinul Consiliului Local a stârnit cel mai mare vifor pe care putea să-l stârnească vreodată incompetența politică a unei organizații județene. Vom continua să ne păstrăm principiile democratice, ale statului de drept, ale statului care trebuie să fie promovat în Europa și în restul lumii. Iașul redevine Capitala Renașterii Naționale! Cei de la PSD s-au pus într-un mare pericol. Am amintit foarte clar că, dacă ședința următoare nu se va susține, intrăm în alegeri anticipate. Îi vom chema la vot pe toți cei care nu au fost de 28 de ani, indiferent unde sunt ei. Vom încerca să facem acest lucru apelând la toate instituțiile statului și vom încerca să readucem înapoi principiile democratice. Este grav ce se întâmplă astăzi. Este foarte grav că se petrece sub acoperișul unui partid politic coordonat de domnul Dragnea, un cetățean țintit de un tir de procese penale, care a aruncat România în haos, care a distrus orice inițiativă europeană, care a furat de la gura poporului român 7 miliarde de euro și ne-a adus în cea mai tragică situație economică în care a fost România de la Revoluție încoace și care continuă să pună presiune pe toate organizațiile politice, prin lacheii dumnealui. Este un moment - cheie, care se întâmplă la o sută de ani de la Marea Unire și la aproape 30 de ani de hoție, de furt, de distrugere a economiei naționale, de vânzare a acestei țări către nimeni și pe nimic, de la bătăile cu ranga din Piața Universității, de la privatizările scandaloase, de la distrugerea sistematică a economiei românești, a încrederii în Europa și în lume. Din păcate, lucrurile acestea continuă și trebuie să-i oprim”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Domnule primar, să știți că o parte din vină o purtați și dvs., pentru că trebuia să știți cu cine aveți de-a face”, au spus consilierii PNL.

„Da, am greșit, recunosc! Asta pentru că am avut încredere în oameni. Eu sunt cel care i-am pus pe liste. Unii dintre ei n-ar fi ajuns consilieri nici în zece vieți”, a replicat primarul care a spus despre PSD că „este o clică de oameni mărunți”.

„Având în vedere că ședința ordinară de astăzi nu s-a ținut și dacă nici ședința ordinară de data viitoare când vă convoc nu se ține, vom intra în ALEGERI ANTICIPATE pentru alegerea unui nou Consiliu Local Iași. Care va trebui să îmbrace de data aceasta voința cu adevărat a populației Municipiului Iași privind configurația Consiliului Local, a celor care cu adevărat cred în destinul acestui oraș, nu se lasă șantajați de o clică de interese personale și de grup din cadrul Partidului Social-Democrat, filiala Iași, și care vor continua lupta pentru democrație, pentru stabilitatea acestui oraș, pentru stabilitatea acestei țări, de unde putem renaște cu toții!”, a declarat primarul.

Aleşii ieșeni ar fi trebuit să dezbată astăzi peste 50 de proiecte proiecte importante comunitatea ieșeană. PSD a boicotat ședința, astfel că proiectele vor fi analizate într-o ședință extraordinară la o dată care va fi stabilită de Executiv.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top