Sambata, 16 02 2019
Chirica s-a molipsit de la Dăncilă: a pus un steag greșit la întâlnirea cu ambasadorul britanic Paul Brummell

Chirica s-a molipsit de la Dăncilă: a pus un steag greșit la întâlnirea cu ambasadorul britanic Paul Brummell

Steagul a fost pus chiar pe biroul ambasadorului, în timpul unei întâlniri care a avut loc la Iaşi.

 

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, s-a întâlnit cu primarul din Iaşi, Mihai Chirica, prilej cu care pe biroul diplomatului a fost aşezat un steag al Regatului Unit din care lipsesc liniile roşii diagonale. Această variantă a steagului a fost folosită între 1606 şi 1801, când au fost introduse liniile diagonale roşii ce reprezintă Regatul Irlandei, arată Știrile Pro TV.

Brummell a mers la Iaşi în cadrul Campaniei de diplomaţie publică Britain In Romania, în cursul căreia au loc evenimente în fiecare oraş care a găzduit vreodată o reprezentanţă diplomatică britanică.

O situație similară a avut loc recent, la Constanța, la o întâlnire dintre premierul Viorica Dăncilă și omologul său din Estonia, organizatorii arborând greșit steagul eston. Șeful guvernului din țara baltică a îndreptat situația, aranjând singur drapelul țării sale, spre rușinea gazdelor.

Precizările Primăriei

„Primăria Municipiului Iași dorește să facă o precizare importantă pentru informarea corectă a publicului.

În cadrul știrii este emisă afirmația falsă că „municipalitatea a pus pe masă, în faţa diplomatului, un steag britanic care nu mai este în uz din 1801”. În fapt, întrevederea respectivă a fost organizată de către și la Instituția Prefectului - Județul Iași, care, ca atare, este în întregime responsabilă și de „gafa” la care materialul jurnalistic face referire.

Conducerea municipalității ieșene a avut și are o colaborare onestă cu Excelența Sa Paul Brummell și cu Ambasada Marii Britanii în România și nu dorește ca o astfel de reflectare distorsionată a faptelor să afecteze portofoliul și calitatea relațiilor internaționale ale Municipiului Iași”, se arată într-un comunicat al municipalității ieșene.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top