PS NEWS preia ancheta din REPORTER: Chirica, omul MAFIEI IMOBILIARE? Nedreptăți în valoare de MILIOANE de euro, ignorate de primar

PS NEWS preia ancheta din REPORTER: Chirica, omul MAFIEI IMOBILIARE? Nedreptăți în valoare de MILIOANE de euro, ignorate de primar

PS News preia ancheta REPORTER DE IAȘI care vine cu o serie de dezvăluiri din „fieful” lui Chirica, unde mafia imobiliarelor își desfășoară activitatea în toi, chiar sub ochii edilului și ai viceprimarului Harabagiu, care ar fi ascuns o nedreptate în valoare de milioane de euro.

Nimic de mirare, întrucât șefa Controlului Urbanism este cumătra primarului. Astfel, dezvoltatorul imobiliar Dragoș Dumitroaie, cunoscut în folclorul local sub pseudonimul Doru Plugaru, a construit 6 blocuri și a vândur apartamentele fără a avea autorizații de construcții și fără Planuri Urbanistice Zonale. Complice acestor afaceri au fost instituții precum Primăria Iași, Poliția Locală și Oficiul de Cadastru. Toate acestea, în condițiile în care ieșenii mai puțin norocoși, dar de fapt fără pile, așteaptă ani în șir un certificat de urbanism.

Acum facem public conținutul referatelor făcute de inspectorii Poliției Locale, sub protecția conducerii Primăriei. Pentru prima oară în sfera imobiliară, prezentăm dovezi ale mistificării proceselor-verbale de către Poliția Locală și falsificarea grosolană a unor acte oficiale, prin tăieturi și adăugiri cu pixul.

Dezvăluirea-șoc este că Oficiul de Cadastru a intabulat un bloc aparținând lui Dragoș Dumitroaie fără să existe autorizație de construcție. Practic, Iașul condus de Mihai Chirica a ajuns sat fără câini, informează REPORTER DE IAȘI.

Un al doilea șoc este că Primăria a scos din mânecă o autorizație fără precedent, în care nu se menționează regim de înălțime, număr de etaje, nici POT sau CUT. O autorizație în alb.

Două blocuri în loc de vile

Dumitroaie, prin Anca Elena Condurache, a construit trei blocuri în str. Aurel Vlaicu (aproape de Doi Băieți) și trei blocuri în Moara de Vânt. Le luăm pe rând.

Sunt două blocuri la adresa Moara de Vânt 179F. Inițial, nu aveau număr de stradă și pe numărul cadastral 154774 fusese eliberată o autorizație de construire (820/14 septembrie 2016), pentru vechiul proprietar, Vasile Artenie, fratele fostului șef IPJ Mircea Artenie.

Fuseseră aprobate 5 vile P+1, pe un teren de 1.435 m.p.

Numărul autorizației este extrem de important, pentru că este invocat ulterior, pe 27 martie 2017, de către polițistul Andrei Spânu. Care menționează două blocuri în certificatul de recepție, fiecare cu demisol, parter, și trei etaje, construite conform autorizației. Deci, în loc de P+1, apăruseră blocuri cu 5 nivele. Pe 14 iulie 2017, același Spânu semnează un al doilea act, certificatul de edificare, cu demisol, parter, trei etaje și mansardă. Deci acum blocurile aveau 6 nivele, total ieșite din autorizația inițială, care prevedea cinci vile P+1.

În ambele cazuri, lângă semnătura lui este și cea a Mihaelei Tulică, actuala șefă a Controlului Urbanism de la Poliția Locală, dar și a fostului director interimar Georgel Grumeza. În urma scandalului, Andrei Spînu a demisionat de la Poliția Locală și este cercetat de DNA.

Blocurile au fost vândute deși nu există în bazele de date ale Primăriei nicio modificare a autorizației inițiale pentru vile. Au apărut blocuri, iar Poliția Locală a spus că așa se prevedea de la început.

Citiți mai multe AICI despre informațiile care îl fac pe primarul Chirica susceptibil de a fi om al mafiei imobiliare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top