Stejar secular monument al naturii, sacrificat de Primăria Sectorului 2 Bucureşti pentru o benzinărie

Stejar secular monument al naturii, sacrificat de Primăria Sectorului 2 Bucureşti pentru o benzinărie

Primăria Sectorului 2 şi Primăria Capitalei condamnă la moarte singurul stejar secular urban, monument al naturii, aflat pe strada Horei din Bucureşti, trage un semnal de alarmă Eco-Civica, ONG vârf de lance în lupta pentru salvarea spaţiilor verzi.

Potrivit Eco-Civica, Primăria Sectorului 2 a autorizat funcţionarea unei noi benzinării chiar pe rădăcinile stejarului secular, martor al Codrilor Vlăsiei.

Mai mult, Primăria Sectorului 2 a venit şi-a ciopârţit şi ramurile acestui monument. Aceste investiţii şi intervenţii au dus la uscarea a jumătate din falnicul stejar, acuză asociaţia.

„Preşedintele Fundaţiei Eco-Civica a făcut numeroase demersuri pentru salvarea arborelui monument, inclusiv pentru anularea autorizaţiei de funcţionare a benzinăriei, dar niciunei autorităţi nu i-a păsat.

În urmă cu 2 ani, arborele era într-o stare acceptabilă dar starea lui s-a deteriorat rapid, motivele fiind toaletarea şi benzinăria.

Probabil că numai instanţele de judecată vor mai putea impune protecţia monumentului dar până la o soluţie definitivă, ne e teamă că vom pierde unul din cele 3-4 monumente ale naturii din Bucureşti. Imaginile sunt grăitoare", mai transmite Eco-Civica.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top