Ruperea Regionalei Drumuri Naționale a fost respinsă

Ruperea Regionalei Drumuri Naționale a fost respinsă

Ultima şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Com­paniei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a respins avizarea strategiei de dezvoltare pe termen lung a CNAIR.

Practic, reprezentanţii Ministerului Transporturilor în AGA nu au fost de acord cu înfiinţarea unei Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri la Focşani „deoarece nu este de competenţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor“, se arată în încheierea şedinţei.

Amintim că administratorii Companiei au decis preluarea de la Iaşi a judeţelor Vrancea, Galaţi şi Vaslui pentru ca, împreună cu Brăila şi Buzău, acestea să formeze o structură nouă, cu sediul la Focşani.

„Avem un rol determinant în regiune, suntem cel mai important nod rutier din zona de sud-est a ţării“, argumenta Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, decizia luată la sfârşitul lunii mai în Consiliul de Administraţie al CNAIR.

Directorul DRDP Iaşi nu a putut fi contactat ieri. Însă, la aflarea veştii, cu două săptămâni în urmă, Ovidiu Laicu s-a arătat surprins de includerea judeţului Vaslui în viitoarea Regională de drumuri naţionale de la Vrancea.

Cât priveşte judeţele Vrancea şi Galaţi, desprinderea de DRDP Iaşi s-ar justifica prin distanţa mare faţă de sediul Regionalei ieşene.

„Este inacceptabil ca PSD să împartă în două Regionala de drumuri Moldova, pentru a satisface mofturile politice şi setea de putere a baronului Oprişan“, afirma, la rândul lui, deputatul PMP de Iaşi Petru Movilă, care ne-a asigurat că urmăreşte îndeaproape „strategia“ CNAIR de rupere a DRDP Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top