fbpx
 
Bodea: 27.000 ieșeni locuiesc în imobile cu risc seismic. Mihai Chirica: „E un fake news”. Reacția deputatului liberal

Bodea: 27.000 ieșeni locuiesc în imobile cu risc seismic. Mihai Chirica: „E un fake news”. Reacția deputatului liberal


„Reacția d-lui primar în urma conferinței de presă pe care am susținut-o astăzi și în care am prezentat că 27.000 ieșeni locuiesc în imobile cu risc seismic, iar dânsul în calitate de primar nu a făcut nimic, deși legea îi conferă atribuții și responsabilități clare în acest sens, trădează o lipsă de educație și bună-creștere. Agresivitatea și calomnia nu ține loc de argumente!”, arată deputatul Marius Bodea, într-o declarație de presă, ca urmare a răspunsului publicat de primăria Iași.
  1. Lista imobilelor expertizate cu risc seismic actualizată este luată chiar de pe site-ul Primăriei condusă de d-l Mihai Chirica! - https://bit.ly/2lBv4ur
  2. În data de 05.03.2019 consilierul local Răzvan Timofciuc a trimis o interpelare cu privire la Raportul anual cu măsurile luate pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente. Nici pînă în acest moment nu a primit vreun răspuns, deși termenul legal de 10 zile a trecut de mult! - https://bit.ly/2lEtKH4

În legătură cu jignirile domnului primar, îi reaminesc că eu în 2 ani am construit un aeroport modern, cu fonduri europene, cea mai mare investiție publică din istoria postdecembristă a orașului, iar în 4 ani am dus Aeroportul Iași pe podiumul aeroporturilor din România. Aeroport cu care și Domnia Sa merge în vacanțe în străinătate, pentru că pe la ministerele de la București nu a călcat vreodată să lupte pentru proiectele Iașului.

Îl provoc să spună ieșenilor o singură investiție mare finalizată de către Domnia Sa în cei 4 ani de mandat, fără să mai pun la socoteală cei 3 ani de viceprimar și cei 12 ani ca Director Tehnic. Una singură!

În final, în urma precizarilor primarului de Iași, concluzia este următoarea:

  • blocuri expertizate în 4 ani de mandat:2! (doar de el știute), oficial primăria publică pe site-ul propriu că sunt 0.
  • Blocuri consolidate: 0
  • Fonduri atrase și cheltuite pe consolidări blocuri: 0
  • Rapoartele obligatorii cu măsurile întreprinse: 0

Putem trage concluzia că în fruntea orașului este ”primarul 0”.”, spune Marius Bodea.

Ce a declarat primarul

„Conducerea Primăriei Municipiului Iași a citit cu indignare comunicatul de presă emis astăzi de către deputatul Marius Bodea prin care acesta, în mod alarmist, ipocrit și mincinos, își declară așa-zisa preocupare față de situația imobilelor cu risc seismic.

Încă de la început, conducerea municipalității constată că este vorba de un nou demers de tip „fake news” al deputatului Marius Bodea, care recidivează în ventilarea în spațiul public a unor informații trunchiate sau chiar minciuni sfruntate, în încercarea din ce în ce mai disperată de a obține capital electoral și de a-și ascunde pentru scandal lipsa completă de realizări în beneficiul ieșenilor.

Conducerea Primăriei s-a obișnuit cu faptul că documentarea temeinică a subiectelor pe care le abordează în spațiul publici - documentare obligatorie pentru un demnitar plătit din bani public - îi este străină deputatului Marius Bodea. Totuși, dacă ar fi fost cu adevărat interesat de alocările financiare pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Iași, deputatul Marius Bodea nu ar fi trebuit decât să îl întrebe pe colegul și șeful său direct de partid, președintele Filialei Județene Iași a PNL, deputatul Costel Alexe, care în ultimii trei ani a adresat trei întrebări Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). pe această temă, întrebări la care a primit și răspunsuri care pot fi citite pe site-ul Camerei Deputaților:

http://cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idmâ4&camâ2&legâ2016&pagâ3&idlâ1&prnâ0&parâ

În condițiile Ordonanței Guvernului 20 / 1994, Primăria Municipiului Iași a alocat fonduri din bugetul local pentru expertizarea tehnică și proiectarea lucrărilor de intervenție în cazul locuințelor proprietate privată a persoanelor fizice. Astfel, în baza unui contract din aprilie 2019, municipalitatea a recepționat expertizele pentru blocurile A1 din șoseaua Națională nr. 184 (la care lucrările de consolidare sunt evaluate la 11.184.885,89 lei) și A2 din șoseaua Națională nr. 182 (lucrări evaluate la 11.183.989,06 lei).

„Noile atacuri aberante lansate de către deputatul Marius Bodea mă fac să cred că este disperat să scape de eticheta de «parlamentar zero» pe care i-am atribuit-o. Dintr-o lipsă completă de rezultate, dar și de perspective politice, «parlamentarul zero» vrea să se transforme într-un «deputat catastrofă» care încearcă să cutremure opinia publică cu minciuni și scenarii apocaliptice. Problema imobilelor cu risc seismic este una cât se poate de serioasă și care ne preocupă în cel mai înalt grad, dar care nu poate fi rezolvată decât prin demersuri laborioase, în cadrul unei colaborări strânse între proprietari, autoritățile locale și județene, MDRAP și alte instituții ale statului, nu prin show politic ieftin. Dincolo de asta, să tulburi liniștea cetățenilor Municipiului Iași cu amenințări despre catastrofe cu 27.000 de «victime» denotă nu doar politicianism mărunt, ci de-a dreptul cinism și lipsă de responsabilitate”, a declarat primarul Mihai Chirica.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: