fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 09 Decembrie 2016

Primăria Municipiului Iași vă invită la „Magia Sărbătorilor la Palatul Roznovanu”! În fiecare zi de sâmbătă și duminică din perioada 3 - 18 decembrie, între orele 17.00 și 19.00, vă așteptăm în Sala Mare a Palatului Roznovanu pentru a vă bucura de momente artistice deosebite prilejuite de Sărbătoarea Crăciunului.

 


Publicat in Timp Liber
O femeie de 84 de ani, cu probleme cardiace, a povestit că a fost lăsată să aştepte mai bine de 20 de ore într-un salon de triaj. Bătrâna spune că a stat cu o perfuzie în braţ care se blocase la jumătate şi că s-a învelit cu un cearşaf de hârtie pentru că nu avea pături. Conducerea spitalului recunoaşte acuzaţiile şi a deschis o anchetă.

 

Femeia de 84 de ani a fost adusă la ora 18 cu ambulanţa la spitalul din Vaslui. Acuza dureri puternice în piept şi ameţeală. Spune, însă, că în loc să fie consultată, a fost tratată de cu ironie.

 


Publicat in Moldova
Rusia a desfăşurat un test cu o dronă-submarin revoluţionară capabilă nuclear care prezintă o ameninţare strategică majoră pentru porturile americane, dar şi pentru mediul înconjurător.

 

Agenţiile americane de informaţii au detectat testarea unei drone subacvatice, pe care Pentagonul a numit-o Kanyon, în timpul lansării dronei de pe un submarin din clasa Sarov în 27 noiembrie, au declarat oficiali ai Pentagonului familiari cu rapoartele privind testul.

 


Publicat in Panorama
Agenţia de spionaj german susţine că Rusia încearcă să destabilizeze societatea germană printr-o campanie de propagandă tot mai amplă, dezinformare şi atacuri cibernetice înaintea alegerilor federale din 2017.

 

„Vedem spionaj cibernetic şi operaţiuni cibernetice agresive şi intensificate care ar putea să pericliteze oficiali ai guvernului german, membri ai Parlamentului şi angajaţi ai partidelor democratice”, a declarat, joi, Hans-Georg Maassen, şeful Agenţiei germane de spionaj intern, BfV.

 


Publicat in Panorama
Vineri, 09 Decembrie 2016 20:38

Pensiile vor crește cu 5,3%, anul viitor

Anul viitor va aduce o creştere a pensiilor de 5,2-5,3%, a anunţat ministrul Muncii. Este majorarea care reiese din formula deja existentă în legislaţie. Punctul de pensie trebuie să fie ajustat în fiecare an cu inflaţia, însă la creştere se adaugă şi jumătate din creşterea reală a salariului mediu brut pe economie.

Publicat in Fiscalitate
Două condamnări în primă instanță pentru moartea lui Mihai Istoc, un zidar român de 45 de ani a cărui corp a fost găsit, desfigurat la față pentru a fi de nerecunoscut și în stare avansată de descompunere, într-o groapă de gunoi abuzivă la Montafia, provincia italiană Asti, în dimineața de 14 iunie 2009, scrie Gazeta Românească.

 

Bărbatul murise pe un șantier din Venaria Reale - Torino și patronii săi deciseseră să se debaraseze de cadavru cu scopul de a ascunde accidentul de muncă.


Publicat in Panorama
Un bărbat a fost grav rănit, vineri, la Pitești, într-un incendiu care i-a cuprins apartamentul, din locuință fiind salvat și un cățel, ce a fost resuscitat de un pompier zeci de minute și transportat apoi la o clinică veterinară, scrie Agerpres.

 

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc din cartierul Războieni, la fața locului intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

 


Publicat in Social
Un presupus militant ISIS, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat, vineri, în metropola Rotterdam. Poliţiştii olandezi au descoperit în locuinţa sa două cartuşe de gloanţe şi o armă Kalaşnikov, transmite Reuters.

 


Publicat in Eveniment
Procurorii DNA au început urmărirea penală față de Florin Secureanu, fost manager al spitalului Malaxa din Capitală. El este acuzat de luare de mită și delapidare, iar prejudiciul calculat de anchetatori se apropie de 2 milioane de lei. Managerul a fost reținut, în urmă cu câteva minute, după mai bine de șapte ore de audieri. Florin sSecureanu a ieșit cu mâinile încătușate din sediul DNA.

 

Procurorii spun că, în perioada mai 2009 – noiembrie 2016, cât a fost manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu a pus în aplicare o schemă prin care lua aproape zilnic bani din casieria spitalului.

 

Astfel, au fost emise facturi pentru 1075 de zile, iar suma totală delapidată este 1.944.594 lei, spun procurorii. Această sumă reprezintă prejudiciul adus spitalului.

 


Publicat in Justitie
Scriitorul Romulus Rusan, soțul Anei Blandiana, a murit joi la vârsta de 81 de ani. Potrivit unor surse apropiate familiei, acesta a încetat din viață joi, la ora 18,45, la Spitalul Fundeni.

 


Publicat in Arta
Pagina 1 din 4