fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 06 Noiembrie 2017

Sunt tot mai dese atacurile fiarelor pădurii. Azi-noapte, la Fundata, un lup a atacat o stână, un urs a dat târcoale unei pensiuni şi o turmă de mistreţi a trecut prin faţa grădiniţei. Dar probleme din cauza animalelor sălbatice sunt în toată zona turistică a Bucegilor.

Într-o singură noapte, nu mai puţin de 12 persoane au sunat la 112 să ceară ajutor, pentru că ursul încerca să le intre în gospodării.

În Poiana Braşov, un urs a intrat într-o anexă a Cabanei Postăvaru de două ori într-o singură săptămână.

Sursa: digi24


Publicat in Turism

În timp ce aleşii noştri vor să pună prag pentru abuzul în serviciu, preşedintele Curţii de Justiţie a Uniunii Europene spune că fapta este faptă şi ar trebui incriminată indiferent de dauna creată. Asta în timp ce şeful Comisiei Speciale de Justiţie, Florin Iordache, a propus săptămâna trecută un prag „modic” de 19.000 de lei. Parlamentarii PSD-ALDE au luat în discuţie inclusiv să modifice legea astfel încât, dacă nu există dare sau luare de mită, să nu existe nicio infracţiune.

Prof. univ. dr. Koen Lenaerts, preşedintele Curţii de Justiţie a UE: La ce ar trebui să ne concentrăm este la definirea actului de corupţie sau a faptei care duce la infracţiune, actul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu. Acest act trebuie precis definit, nu trebuie să depindă doar de dauna creată. Poate să fie infracţiune care nu provoacă nicio daună, dar este tot o infracţiune.

Sursa: digi24


Publicat in Justitie

După sindicalişti, patronate şi ambasadorii străini, a venit rândul primarilor municipiilor să îşi exprime nemulţumirea faţă de proiectul care prevede trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Ei au cerut premierului să regândească aceasă măsură care va reduce, după calculele lor, bugetul primăriilor cu 20%. Premierul le-a promis că va găsi o soluţie.

Primarii spun că transferul contribuţiilor se va vedea direct în bugetul administraţiilor pe care le conduc.

Înseamnă o reducere a fondului de impozitare de aproximativ 40% după simulările noastre. Impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România. Calculul arată că ne-ar scădea veniturile cu cel puțin 20%, veniturile proprii totale, în cazul în care această măsură va fi aprobată”, a spus Ilie Bolojan, primarul din Oradea și preşedinte executiv al Asociației Municipiilor din România.

Măsura a fost contestată şi de primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşdinte PSD.

„Acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile”, a spus Gabriela Firea.

Şeful Guvernului le-a promis edililor că va găsi o soluţie.

„Chiar dacă în prima ședința de miercuri, lucrul acesta nu va intra în ceea ce privește contribuțiile sau cred că nu va intra, în orice caz, stimați colegi, vă asigur că lucrurile vor fi compensate de o formulă stabilită cu dumneavoastră, de la marile municipii ajungând până la cea mai mică comună”, le-a spus Tudose primarilor.

O delegaţie a Asociaţiie Municipiilor din România va merge mâine la Guvern pentru discuta aceste măsuri.

Sursa: digi 24


Publicat in Parlament

Este lesne de înțeles de ce protestează românii, fiindcă abordarea pe aceste modificări în legislația pe justiție sunt, în primul rând, lipsite de transparență. Sunt și aici schimbări care se doresc a fi făcute împotriva sistemului și cred că această abordare a PSD-ALDE în ultima vreme – de a merge întotdeauna împotriva tuturor – este o abordare total contraproductivă. Iar românii bine au făcut că și-au spus părerea”, a declarat Klaus Iohannis.

Au fost proteste în București și în alte zeci de orașe din țară. „Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”- au spus românii care au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern. Oamenii cred că doar prin solidaritate vor putea învinge. Sunt nemulțumiți de planul de modificare a legilor justiției și de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Sunt nemulțumți și de fapul că senatorii au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

Sursa: digi 24


Publicat in Presedintie

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară cu privire la "abuzurile" președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea. El susţine că, prin declaraţiile acesteia din 28 octombrie, în mediul virtual al forumului judecătorilor, a incitat judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat.

"Lucrurile nu pot continua astfel, iar eu, în calitate de președinte al Senatului, sunt obligat să apăr instituția și să-mi apăr colegii de presiuni și abuzuri. Ca urmare, voi sesiza Inspecția Judiciară cu privire la abuzurile președintei ÎCCJ care, în loc să fie un model de conduită profesională, prin apelurile adresate judecătorilor încalcă flagrant principiul constituțional al separației puterilor în stat și statutul magistratului. Ca urmare a pozițiilor exprimate public, apreciez că locul domniei sale nu mai este în magistratură", a declarat Tăriceanu, conform unui comunicat transmis Agerpres.

El a arătat că Tarcea a transmis în mediul virtual al forumului judecătorilor următoarele: "Avem nevoie de voi toți. Lumea trebuie să știe că desistarea din partea Ministerului Justiției este o monstruozitate, dinainte plănuită. Nu trebuie să permitem intrarea în discuții generale sau, și mai rău, pe fond. Asta nu presupune ca ei să facă tot ce vor, iar noi să tăcem... ÎCCJ a fost mereu alături de Voi!!! Important e să fim uniți!!! Și, credeți-mă, am nevoie mai mult ca niciodată de dumneavoastră".

Potrivit lui Tăriceanu, președinta ÎCCJ "incită" judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat și "amenință" Parlamentul.

"Președinta ÎCCJ, de pe înalta poziție pe care o ocupă și cu toată influența care derivă, a uitat că rolul său de magistrat este să aplice legea, nu s-o încalce. Domnia sa incită judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat și amenință Parlamentul extrem de transparent. Doamna Tarcea a mai făcut declarații de acest gen, incompatibile cu statutul de magistrat, asupra cărora am atras atenția public. Președinta ÎCCJ nu are niciun fel de atribuții în privința legiferării, dar domnia sa împreună cu alți judecători și procurori care au abdicat de la statutul lor profesional au puterea să exercite presiuni asupra membrilor Parlamentului prin metodele deja cunoscute și validate: dosare fabricate, cătușe, încarcerări nejustificate, compromiterea publică cu ajutorul diviziei de presă a 'statului paralel' etc. Acesta este mecanismul prin care în multe împrejurări s-au creat presiuni, iar deciziile politice nu au mai fost luate de cei aleși, ci de ilegitimul și anticonstituționalul 'stat paralel'", a menționat președintele Senatului.

El a adăugat că afirmația șefului statului, Klaus Iohannis, potrivit căreia nu mai este interesat de declarațiile sale este una "destul de hazardată", în contextul în care între Parlament, respectiv Senat, și Președinție comunicarea permanentă este o obligație instituțională.

"Eu, ca președinte al Senatului, dar și ca simplu cetățean sunt foarte interesat de declarațiile președintelui României și sper ca domnia sa să-și revizuiască atitudinea. Domnul președinte Iohannis a spus că 'statul paralel' nu există, dar l-am contrazis. Azi, prezint domniei sale și mai cu seamă opiniei publice un membru important al 'statului paralel', doamna Cristina Tarcea, președinta ÎCCJ, și un 'modus operandi' al acestei grupări de putere ilegitimă. Sper ca acest exemplu să-l scoată din pasivitate pe domnul președinte, dacă nu cumva pasivitatea sa este programatică, ceea ce ar confirma că patronează 'statul paralel'", a susținut Tăriceanu.

Președintele Senatului a reamintit că în februarie 2016 a depus la Parlament un proiect de lege prin care a propus ca șefii marilor Parchete și ai ÎCCJ să fie numiți de CSM, "pentru ca Justiția să iasă de sub influența politicului și să devină astfel cu adevărat independentă".

"Președintele Iohannis, care declară permanent că vrea o Justiție independentă, s-a opus public acestei modificări, pentru că dorește să controleze în continuare Justiția. Cred că exemplul negativ oferit de președinta ÎCCJ reprezintă un argument suplimentar să-mi susțin în continuare această propunere", a evidențiat Tăriceanu.

Sursa: digi 24


Publicat in Guvern

Tribunalul Iași l-a condamnat azi pe Claudiu Marian Pașnicu la 8 ani și 3 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă. Judecătorul Tribunalului Iași i-a schimbat încadrarea faptei pentru care a fost condamnat de la omor calificat la ucidere din culpă.

Claudiu Marian Pașnicu a comis un accident mortal, soldat cu două victime, în zona Podu Roș, pe 4 februarie a.c. Pașnicu se afla la volanul unui autoturism Audi A6, venind cu mare viteză, pe contrasens, de pe Pasajul Nicolina spre Podu Roș și a intrat în intersecție ignorând culoarea roșie a semaforului. El s-a izbit violent de un Logan, soții Eugen și Mihaela Buzea murind în urma impactului. Automobilul Logan a fost proiectat în alte trei autoturisme aflate în intersecție, alte trei persoane fiind rănite

Pașnicu era cunoscut în anturajul său ca un șofer vitezoman, iar în ziua tragediei făcuse mai multe raiduri prin oraș la viteze excesive, conducând extrem de agresiv. După producerea accidentului, șoferul fugise de la locul accidentului, predându-se Politiei după câteva ore. În faza inițială a cercetărilor, Claudiu Marian Pașnicu a motivat lipsa de discernământ în momentul producerii accidentului, însă specialiștii care l-au expertizat au concluzionat că este responsabil pentru faptele sale. 

În urma cercetărilor, coroborând mai multe date și mărturii, procurorii au mers pe omor calificat, faptă ce-i putea aduce lui Pașnicu o condamnare de până la 20 de ani de închisoare. Sentința de 8 ani și 3 luni de închisoare cu executare a fost dată pentru ucidere din culpă, fiind condamnat de asemenea cu 8 ani și 9 luni cu executare pentru vătămare corporală. Rămâne să execute pedeapsa cea mai mică. 

Daunele dispuse de judecător sunt record: asiguratorul este obligată să plătească 600.000 de lei daune morale către fiica părților decedate, 200.000 de lei către tatăl uneia dintre părțile decedate, câte 100.000 de lei pentru cei doi frați ai părților decedate. De asemenea, firma de asigurări trebuie să mai achite 40.000 de lei daune morale pentru vătămare corporale și încă 1.600 de lei daune materiale tot pentru vătămare corporală.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 


Publicat in Slideshow HOMEPAGE

Tribunalul Iași l-a condamnat azi pe Claudiu Marian Pașnicu la 8 ani și 3 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă. Judecătorul Tribunalului Iași i-a schimbat încadrarea faptei pentru care a fost condamnat de la omor calificat la ucidere din culpă.

Claudiu Marian Pașnicu a comis un accident mortal, soldat cu două victime, în zona Podu Roș, pe 4 februarie a.c. Pașnicu se afla la volanul unui autoturism Audi A6, venind cu mare viteză, pe contrasens, de pe Pasajul Nicolina spre Podu Roș și a intrat în intersecție ignorând culoarea roșie a semaforului. El s-a izbit violent de un Logan, soții Eugen și Mihaela Buzea murind în urma impactului. Automobilul Logan a fost proiectat în alte trei autoturisme aflate în intersecție, alte trei persoane fiind rănite

Pașnicu era cunoscut în anturajul său ca un șofer vitezoman, iar în ziua tragediei făcuse mai multe raiduri prin oraș la viteze excesive, conducând extrem de agresiv. După producerea accidentului, șoferul fugise de la locul accidentului, predându-se Politiei după câteva ore. În faza inițială a cercetărilor, Claudiu Marian Pașnicu a motivat lipsa de discernământ în momentul producerii accidentului, însă specialiștii care l-au expertizat au concluzionat că este responsabil pentru faptele sale. 

În urma cercetărilor, coroborând mai multe date și mărturii, procurorii au mers pe omor calificat, faptă ce-i putea aduce lui Pașnicu o condamnare de până la 20 de ani de închisoare. Sentința de 8 ani și 3 luni de închisoare cu executare a fost dată pentru ucidere din culpă, fiind condamnat de asemenea cu 8 ani și 9 luni cu executare pentru vătămare corporală. Rămâne să execute pedeapsa cea mai mică. 

Daunele dispuse de judecător sunt record: asiguratorul este obligată să plătească 600.000 de lei daune morale către fiica părților decedate, 200.000 de lei către tatăl uneia dintre părțile decedate, câte 100.000 de lei pentru cei doi frați ai părților decedate. De asemenea, firma de asigurări trebuie să mai achite 40.000 de lei daune morale pentru vătămare corporale și încă 1.600 de lei daune materiale tot pentru vătămare corporală.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 


Publicat in Actualitate

Bărbatul care a ucis duminică 26 de persoane într-o biserică din Texas a fost identificat drept Devin Patrick Kelley, un bărbat în vârstă de 26 de ani. Acesta locuia în New Braunfels, un oraș situat în apropiere de San Antonio, la aproximativ 60 de kilometri de biserica în care a avut loc atacul, scrie The Independent.

Pentagonul a confirmat că bărbatul fusese membru în Air Force și fusese eliberat din serviciul militar în 2010. Air Force nu a oferit detaliile eliberării lui Kelley din armată, dar presa locală relatează că acesta a fost eliberat fără onoruri și condamnat de o curte marțială în mai 2014.

Kelley era căsătorit și ar fi predat cursuri despre Biblie la o biserică baptistă. Înainte de atac, bărbatul s-a fotografiat cu o armă de asalt semiautomată de tip Rugger AR, aceeași cu care ar fi comis masacrul, și a urcat imaginea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit autorităților, bărbatul a ucis 26 de persoane, înainte ca un localnic să îl împuște. Kelley a scăpat din mână arma semiautomată și a fugit cu mașina. La scurt timp, a făcut accident și a fost găsit mort în mașină, alături de un întreg arsenal de arme. Nu este clar deocamdată dacă Kelley a murit din cauza împușcăturii, dacă s-a sinucis sau dacă accidentul i-a fost fatal.

Sursa: digi24


Publicat in Evenimente
Luni, 06 Noiembrie 2017 11:02

Starea Regelui Mihai s-a agravat

„Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței”, anunță un comunicat al Palatului Elisabeta. „În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale”, se mai spune în comunicat.

În octombrie,  Casa Regală anunța că Regele Mihai se află sub supravegherea permanentă a medicilor şi urmează tratamentul, anunţă Casa Regală.

Este pentru prima oară în ultimul an când Casa Regală face un astfel de anunț, după ce Regele Mihai, care de curând a împlinit 96 de ani, a fost diagnosticat cu o formă gravă de leucemie și cancer de piele.

De atunci, informațiile referitoare la starea Regelui Mihai transmiteau în general că acesta are o stare de sănătate fragilă, dar echilibrată şi are o stare de spirit bună.

Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață - s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Sursa: digi24


Publicat in Presedintie

Luni, soarele va sta mai mult ascuns în regiunile sudice şi estice, iar din loc în loc va putea persista ceaţa. Spre mijlocul săptămânii, norii se vor înmulţi treptat în toată ţara.

Luni, pe suprafeţe restrânse, va burniţa. În plus, ceaţa va mai putea crea unele probleme în regiunile sudice, estice şi centrale. Soarele va străluci nesthingherit în celelalte zone, iar maximele vor putea ajunge şi la 18 grade Celsius în Dealurile de Vest. Polul frigului va rămâne în estul Transilvaniei, unde termometrele nu vor indica mai mult de 8..9 grade la amiază.

Odată cu apropierea de mijlocul săptămânii, norii se vor înmulţi treptat în toată ţara.

Miercuri sunt anunţate ploi slabe, cu precădere în Banat şi Oltenia, dar joi va ploua local în majoritatea regiunilor. La altitudini foarte mari îşi vor face apariţia şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Până în prag de weekend va fi resimiţiă şi o răcire uşoară a vremii, astfel că doar izolat se vor mai putea atinge maxime de 14 grade Celsius.

Precipitaţiile vor ocoli şi astăzi zona montană, dar ceva înnorări vor apărea prin Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali. În ceea ce priveşte valorile termice, acestea vor fi uşor mai ridicate decât cele normale şi vor ajunge chiar şi la 12 grade Celsius la Stâna de Vale.

Sursa: digi24


Publicat in Vremea
Pagina 1 din 2