fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 13 Mai 2017

Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.

 


Publicat in Liga I
Viitorul lui Hagi a câştigat titlul în Liga 1, după ce a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, pe CFR Cluj, cu 1-0, în ultima etapă a playoff-ului.

 

Unica reuşită a meciului de la Ovidiu i-a aparţinut lui Gabi Iancu, în minutul 63, dintr-un penalti obţinut de Florinel Coman după un duel cu Ionuţ Larie, care a semnat în ziua meciului cu FCSB.

 


Publicat in Liga I
Nepotul creatoarei de modă Carolina Herrera a fost ucis alături de un prieten al său, în Venezuela, după ce aparent amândoi fuseseră sechestraţi, a informat vineri Ministerul Public venezuelean, potrivit La Vanguardia.

 

Omul de afaceri Reinaldo Herrera, în vârstă de 34 de ani, a fost asasinat împreună cu un prieten al său, Fabrizio Mendoza, arhitect în vârstă de 31 de ani, pe o şosea care face legătura între Caracas şi La Guaira.

 


Publicat in Panorama
Operatorul de imagine amator Radko Našinec a surprins recent imagini incredibile cu un Boeing 737-430 care se luptă cu rafale de vânt foarte puternice, fiind cât pe ce să se prăbușească pe pista de aterizare.

 

Videoclipul extrem de palpitant arată cum aeronava de dimensiuni mari este zguduit cu violență ca o mică jucărie, de vântul extrem de puternic. Imaginile au fost surprinse pe Aeroportul Václav Havel din Praga, Republica Cehă, scrie aviationcv.com.

 


Publicat in Media
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pe râul Tutova, în judeţele Bacău şi Vaslui, şi o atenţionare cod portocaliu pentru râul Bârlad, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea. De asemenea, sunt în vigoare mai multe avertizări cod galben de inundaţii. 

 


Publicat in Vremea
It-stul britanic care a oprit extinderea virusul de tip răscumpărare folosit într-un atac cibernetic mondial a scris, într-o lungă postare pe blogul său, cum, în mod neintenționat, a reușit să „păcălească” malware-ul când a înregistrat domeniul prin intermediul căruia acționa.

 

Expertul în securitate cibernetică a explicat că aceasta este munca lui de zi cu zi: să detecteze viruși, să găsească punctul de origine și să îi oprească extinderea. În cazul acestui virus, succesul înregistrat a fost în primă fază unul neintenționat. El a povestit, pas cu pas, în postarea intitulată „Cum să oprești accidental un atac cibernetic global” demersul său.

 


Publicat in IT
Dacia-Renault a fost atacată de hackeri. Activitatea uzinei Dacia din Mioveni a fost întreruptă parțial, sâmbătă, în urma unui atac cibernetic care a afectat unele dintre sistemele informatice, potrivit unui comunicat al companiei. Totodată, RENAULT a confirmat că a oprit producţia în Franţa şi  Slovenia, după valul de atacuri informatice. Vineri, un atac informatic a vizat și Ministerul român de Externe, SRI anunțând că atacul a fost blocat. Alte atacuri cibernetice au vizat, ieri 99 de țări. 

 

Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate. Astfel, mii de angajaţi care urmau să intre în tura de dimineaţă au fost trimişi acasă. Reprezentanţii uzinei Dacia din Mioveni urmează să trimită un comunicat. Din primele informaţii ar fi vorba despre un atac cibernetic ce vizează întreg Grupul Renault.

 


Publicat in Companii
România şi alte 98 de ţări sunt victimele unui uriaş atac informatic. La nivel global, 137.000 de computere au fost afectate de atacul de timp recompensă, potrivit Bitdefender România. La 24 de ore de când a apărut mesajul cu efecte distrugătoare, autorităţile nu au o evidenţă clară a ţintelor hackerilor şi nici nu ştiu exact câte alte computere sunt vulnerabile. Ce ştim este că, potrivit producătorului de antiviruşi Kaspersky, România este pe locul nouă în topul celor mai afectate state.

 

Experţii în securitate cibernetică spun că atacul este îndreptat, în primul rând, împotriva firmelor mari, care au sute sau mii de calculatoare. Victime au căzut însă şi oamenii simpli. În multe cazuri, nici măcar nu a fost nevoie ca utilizatorul să fi accesat vreun fişier compromis.

 


Publicat in IT
După ce DNA a clasat cauza privind infracţiunea de conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe fostul premier Victor Ponta, o pare din aceasta a fost disjunsă şi trimisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), pentru „infracţiuni care nu sunt de competenţa DNA-ului".

 


Publicat in Justitie
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit certificatul care atestă obținerea „gradului de încredere ridicat” în urma unei evaluări realizate în 2015 de către o echipă a Agenției Române de Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Certificatul a fost înmânat personal conducerii TUIASI într-o ceremonie festivă care a avut loc vineri, 12 mai 2017, la începutul ședinței Senatului, de către prof. univ. dr. ing. Iordan Petrescu, președintele ARACIS.

 


Publicat in Educatie
Pagina 1 din 2