fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 02 August 2017

Asocierea dintre CSM Politehnica Iaşi și moldovenii de la Fotbal Hebdo pare a fi una păguboasă pentru cei dintâi. Jucătorii Iașului nu au mai plecat în această vară în cantonament în Antalya, aşa cum era tradiţia de mai mulţi ani. Motivul : Fotbal Hebdo punea la dispoziţia grupării ieşene bază sportivă a lui Sheriff Tiraspol şi se obliga să plătească toate costurile aferente acestui stagiu de pregătire. Tot cei de la Fotbal Hebdo s-au angajat, potrivit preşedintelui Adrian Ambrosie, să achiziţioneze şi echipamentele echipei.

 


Publicat in CSMS Iasi
Ministrul Educaţiei vrea ca elevii să nu mai folosească telefoanele mobile la ore, pentru a se eficientiza „procesul instructiv-educativ."

 

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că îşi doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, elevii urmând să-şi lase telefoanele într-un loc special amenajat, securizat, de unde să le recupereze la terminarea orelor, relatează Adevărul.

 


Publicat in Educatie
Consiliul Județean Iaşi a descoperit că plătește de ani de zile regește un angajat care nu face mai nimic. Este vorba despre administratorul Parcului industrial Lețcani, care nu există deocamdată decât pe hârtie. Desemnat înalt funcționar public, acestuia i-a luat aproape 4 ani să se ocupe de obținerea licenței pentru parcul pe care îl conduce. Timp în care s-a ocupat doar de corespondență, câteva chestiuni bancare și a a avut un salariu brut de 4.200 de lei.

 

Proiectul Parcului Industrial există din 2013 , însă doar pe hârtie. Singurul angajat este administratorul.

 


Publicat in Administratie Locala
Poliţiştii din Braşov au reuşit să identifice trupul găsit, marţi seară, pe Muntele Tâmpa, fiind vorba despre un tânăr de 19 ani din Ilfov, dat dispărut încă de vineri de către familie.

 

În cauză a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, dar nu se ştie încă exact cum a survenit decesul.

 


Publicat in Social
Judecătorii Curții de Apel Iași au admis solicitarea făcută de Departamentul de Justiție al SUA privind extrădarea lui Emil Daniel Popescu, un bărbat în vârstă de 49 de ani, aflat în arest provizoriu după ce autoritățile din Statele Unite ale Americii au emis pe numele său mandat de arestare pentru fapte de corupție, relatează News.ro.
 

Bărbatul este cercetat în Statele Unite ale Americii pentru fapte de corupție pe care le-ar fi comis în Irak pe vremea când era angajat al unei firme de intermedieri și construcții care lucra cu Guvernul SUA.

 


Publicat in Justitie
Mircea Lucescu este noul antrenor al echipei naționale a Turciei. Oficialii de la Istanbul au negociat azi cu tehnicianul român și l-au convins pe fostul tehnician al lui Zenit.

 


Publicat in Fotbal international
Un consilier juridic din cadrul Ministerului Transporturilor a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), fiind suspectat de şase fapte de luare de mită şi fals intelectual în formă continuată.

 

Acesta ar fi luat bani de la reprezentanţii unor cabinete medicale pentru a nu constata anumite nereguli şi ar fi falsificat procesele verbale de control, informează News.ro. Procurorii DGA au anunţat, miercuri, că s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui  consilier juridic în cadrul Ministerului Transporturilor – Direcţia Medicală, pentru săvârşirea a şase infracţiuni de luare de mită şi a cinci infracţiuni de fals intelectual.

 


Publicat in Justitie
S-a răsturnat carul cu acuzaţii în Caracal. Un fost edil al localităţii a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru peste o mie de fapte de abuz în serviciu. Anchetatorii susţin că acesta, alături de alţi angajaţi, ar fi pus la cale un mecanism prin care să sifoneze bani de la bugetul local. 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a fostului edil Anghel Gheorghe, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (1.011 acte materiale).

 


Publicat in Justitie
În contextul codului galben de caniculă anunţat pentru aceste zile în zona Iaşului, primarul a anunţat astăzi, principalele măsuri de protejare a cetăţenilor oraşului.
 

Publicat in Administratie Locala
Grav accident de circulaţie petrecut la Pârul Rece. Trei persoane au murit iar alte trei sunt grav rănite. La faţa locului a fost trimis şi un elicopter SMURD, care să preia una dintre victime.

 

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, între localitățile Pârâul Rece și Râșnov. Autoturismul în care circulau șoferul și cinci pasageri a ieșit în decor într-o curbă periculoasă.

 


Publicat in Social
Pagina 1 din 4