fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 04 August 2017

Incident șocant în județul Satu Mare, unde un bărbat a fost mâncat de porci, în propria gospodărie. Anchetatorii spun că au avut parte de o imagine de coșmar, după ce au găsit trupul victimei sfârtecat, cel mai probabil, de animale.

 

Incidentul deprins parcă din filmele de groază a avut loc, joi, într-o gospodărie din localitatea Cehal, județul Satu Mare. Localnicii le-au povestit anchetatorilor despre sfârșitul înfiorător de care a avut parte vecinul lor, informează presasm.ro.

 


Publicat in Social
„Diamantele sunt pentru eternitate” (Diamonds are Forever), ne asigură titlul unui film din seria James Bond şi, probabil, acesta este şi motivul pentru care preţul de pornire pentru vânzarea rarului diamant roşu Argyle Everglow este incredibil de mare. Pentru a lua acasă piatra preţioasă ieşită din solul australian, cumpărătorul va avea nevoie de cel puţin 10 milioane de dolari, potrivit estimării făcute de directorul de la 77Diamons, Tobias Kormind.

 


Publicat in Panorama
Un nou seism cu magnitudinea de 3,8 grade a avut loc, vineri după-amiază, în judeţul Buzău. În această săptămână, în judeţul Buzău s-au înregistrat zilnic cutremure.

 

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurul - cu magnitudinea 3,8 - a avut loc la ora 16:36, la o adâncime de 147,1 kilometri.

 


Publicat in Social
Un bărbat din judeţul Iaşi a murit din cauza căldurii şi altul se află internat în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Potrivit medicilor, cei doi bărbaţi nu au ţinut cont de atenţionările meteorologilor şi nici de recomandările specialiştilor care au arătat că, în zilele toride, expunerea prelungită la soare poate fi fatală.

 

Bărbatul decedat şi-a pierdut viaţa vineri, 4 august. Victima a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu o temperatură centrală de 42 de grade Celsius. Bărbatul a fost găsită inconştient pe raza comunei Mogoşeşti.

 


Publicat in Sanatate
Un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Costeşti, suspect într-un dosar de tâlhărie, a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce a fost împuşcat în fund de poliţiştii care intenţionau să-l conducă la audieri.

 

Bărbatul a povestit personalului medical că, în timp ce încărca lucernă într-o căruţă, a fost căutat de poliţişti pentru a fi dus la audieri.

 


Publicat in Sanatate
Subprefectul Bogdan Abălaşi a fost demis astăzi din funcţie printr-o hotărâre de guvern adoptată în şedinţa de astăzi a executivului. În locul său a fost numită Valentina Iosub, până acum secretară a primăriei din Tătăruşi şi soţia primarului din aceeaşi localitate, informează „Ziarul de Iași”.

 

Contactat de jurnaliștii ieșeni, subprefectul nu a putut să confirme decizia guvernului, în schimb Maricel Popa, şeful PSD Iaşi şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a declarat că „mă bucur că guvernul a numit o femeie subprefect, este o premieră pentru judeţul Iaşi”.

 


Publicat in Administratie Locala
Trei persoane, dintre care doi adolescenţi de 14 ani, aflaţi în vacanţă în cantonul elveţian Grisons, au decedat vineri după căderea avionului monomotor în care se aflau în zona masivului muntos Diavolezza, din sud-estul Elveţiei, a anunţat poliţia elveţiană.

 


Publicat in Eveniment
Guvernul s-a reunit astăzi în şedinţă şi a adoptat ordonanţa de urgenţă care reglementează pensiile speciale. Actul normativ prevede clar că pensiile sunt indexate anual cu rata inflaţiei, iar valoarea netă a pensiei nu va putea depaşi media soldelor sau salariilor.

 

Nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte vârsta de pensionare şi nici valoarea pensiilor aflate în plată promit autorităţile, iar modificările ar urma să fie aplicate din 15 septembrie. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a justificat nevoia de a reglementa pensiile speciale, întrucât au fost anumite cazuri în care o pensie de doar 7 000 de RON a ajuns în câţiva ani să crească cu 300%, adică 21 000 de RON. Potrivit actului normativ, pensiile speciale se aplică personalului: MAI, MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al corpului diplomatic şi consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi Parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului României şi Camerei Deputaţilor. Pensiile magistraţilor, în schimb, rămân la fel, întrucât nu sunt vizate de această ordonanţă.

 


Publicat in Guvern
Guvernul Tudose a adoptat, în ședința de vineri, ordonanța de urgență care prevede plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei. Plafonul se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017.

 


Publicat in Guvern
Vineri, 04 August 2017 17:51

Crește consumul de internet pe mobil

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicația de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu și intensiv de servicii de telefonie mobilă și internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

Publicat in IT
Pagina 1 din 4

Arhiva ReporterIS

« August 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31