fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 10 August 2019

Vremea se menţine caniculară la sfârşit de săptămână, când meteorologii anunţă temperaturi de până la 37 - 38 de grade Celsius, la umbră, în sudul ţării. Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Publicat in Vremea
La un an de la protestele violente din București, românii din diaspora s-au întors acasă pentru a le transmite autorităților că nu uită și nu iartă.

Publicat in Social
Un grup de protestatari care merg din Iaşi spre Capitală au blocat un drum naţional din Buzău, traversând în mod repetat, timp de câteva minute, o trecere de pietoni. În zonă s-au format coloane de maşini.

Publicat in Politica Locala
Finanţistul şi miliardarul american Jeffrey Epstein, plasat în detenţie la 8 iulie pentru exploatare sexuală şi asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore, s-a sinucis vineri seara în celula sa din penitenciarul din Manhattan, au informat sâmbătă mass-media americane citate de Reuters.

Publicat in Eveniment
Mai multe haine cu pete de sânge au fost găsite în urma ultimelor percheziţii făcute în locuinţa lui Gheorghe Dincă. Toate probele noi adunate vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală.

Publicat in Justitie
PNL Iași a organizat astăzi, sâmbătă, 10 august 2019, începerea campaniei de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Deși legislația în vigoare admite înscrierea unei candidaturi pentru funcția de președinte al României cu 200.000 de alegători, Partidul Național Liberal a decis, în forurile de conducere statutare, să inițieze o campanie națională, publică, prin care să fie strâns un număr record, de peste 2,5 milioane de semnături. Această cifră va arăta forța PNL și a președintelui Iohannis în alegerile pentru funcția de șef al statului din acest an, dar și popularitatea de care se bucură partidul și candidatul său.

Publicat in Politica Locala
Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II - Csanadpalota, în cooperare cu poliţişti de frontieră din Timişoara, au descoperit ascunși într-o semiremorcă zece cetăţeni din Irak, care încercau să iasă ilegal din ţară. Alţi cincisprezece cetăţeni irakieni  au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Publicat in Social
Consilierul județean liberal Marius Dangă a luat decizia de a se retrage din această calitate. Fost viceprimar al municipiului Iași, Marius Dangă și-a depus demisia motivat de apariția unei oportunități în carieră. Marius Danga a spus că demisia sa nu are legătură cu luptele politice din instituție.

Publicat in Politica Locala
Un nou protest urmează să aibă loc sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei, organizatorul manifestaţiei anunţând că aşteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifesteze paşnic. Traficul din zona Guvernului va fi restricţionat.

Publicat in Social