Sambata, 21 04 2018
Prorectorul UMF Iași se suspendă din funcție, după ce a fost condamnat pentru luare de mită

Prorectorul UMF Iași se suspendă din funcție, după ce a fost condamnat pentru luare de mită

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, a aprobat solicitarea Prof.Univ.Dr. Doina Azoicăi de a se suspenda din funcția de Prorector responsabil cu Strategia Instituțională, Evaluarea Academică și Relațiile cu Organizațiile Studențești, Sindicale, ONG-uri și Comunitatea Locală, până la o hotărâre definitivă a instanței. Doina Azoicăi a fost condamnată de Tribunalul Iași la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, decizia nefiind definitivă.

 

Decizia Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași, care a fost aprobată de Consiliul de Administrație al Universității și de Senatul UMF, este ca Prorectoratul Strategie instituțională, Evaluare Academică și Relații cu Organizațiile Studențești, Sindicale, ONG-uri și Comunitatea Locală să fie preluat, provizoriu, de Conf.Univ. Dr. Mihai Danciu, Prorector responsabil cu StudiileUniversitare - Ciclul de Studii Învățământ Fundamental.

 

Profesorul Doina Azoicăi, actual prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa“ din Iaşi, fost decan al Facultăţii de Medicină Generală de la aceeaşi universitate, a fost găsită vinovată de luare de mită, fiind condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, decizia nefiind definitivă. În acelaşi dosar, Azoicăi a fost achitată pentru infracţiunea de fals şi achitată pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în baza deciziei Curţii Constituţionale de vara trecută, prin care s-a modificat modul de interpretare juridică a acestei infracţiuni.

 

Pe lângă pedeapsă, Azoicăi mai este obligată să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. În acelaşi dosar, Lăcrămioara Şerban, decanul Facultăţii de Medicină Generală, a fost achitată pentru abuz în serviciu şi fals.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top