fbpx
 

Fostul prefect Radu Prisăcaru are sentința de eliberare


Judecătoria  Brașov a decis eliberarea condiționată a fostului prefect de Iași Radu Prisăcaru, după ce a executat peste doi ani și jumătate din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită. Hotărârea nu este definitivă.

 

Instanța a hotărât, miercuri seara, că Radu Prisăcaru îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat, admițând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Codlea.

 

„Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare de liberare a petentului Prisăcaru Vasile – Radu deţinut în Penitenciarul Codlea , din executarea pedepsei de 4 ani închisoare (…). Dispune liberarea condiţionată din executarea pedepsei de 4 ani închisoare (…) ”, se arată în minuta deciziei Judecătoriei Brașov.

 

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de procurori în termen de trei zile de la comunicare.

 

Însă, Radu Prisăcaru mai are o șansă să părăsească Penitenciarul Codlea la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Tribunalul Brașov va judeca, vineri, o cerere de eliberare condiționată formulată de fostul prefect de Iași. Aceasta a fost respinsă, în 8 decembrie 2016, de Judecătoria Brașov care a fixat termen „pentru reînnoirea cererii după data de 31.12.2016”.

 

Patru ani de închisoare

Fostul prefect de Iaşi Radu Prisăcaru, avocatul Toni Baltag, fostul director al ADS Iaşi Flavius Ioniţă şi omul de afaceri Cristian Maftei au fost trimişi în judecată de DNA, în decembrie 2006, pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită.

 

Prisăcaru a fost acuzat că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma să le primească Norina Forna. Conform procurorilor, două hectare de teren ar fi urmat să ajungă la fostul prefect, în timp ce un hectar urma să intre în posesia fostului şef al ADS Iaşi, Flavius Ioniţă. Totul ar fi trebuit să se realizeze prin intermediul omului de afaceri Cristian Maftei. De asemenea, procurorii au susţinut că, avocatul Toni Baltag ar fi intermediat înţelegerea între Forna şi Prisăcaru.

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Radu Prisăcaru, în iunie 2014, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, menţinând decizia Curţii de Apel Iaşi din decembrie 2011.

 

Fostul şef al ADS Flavius Ioniţă, achitat inițial de Curtea de Apel Iaşi, a fost condamnat la trei ani de închisoare, ca şi avocatul Toni Baltag, care fusese de asemenea achitat iniţial.

 

Pedeapsa primită iniţial de omul de afaceri Cristian Maftei, de cinci ani de închisoare cu executare, a fost majorată la şase ani. Omul de afaceri este dat în urmărire internaţională.

 

Ioniță și Baltag au fost puși în libertate anul trecut, în ianuarie, respectiv martie.

 

După gratii, Radu Prisăcaru a scris patru cărți,  iar avocatul Toni Baltag două.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30