fbpx
 
Încep probele de foc de la Bacalaureat: aproape 5.000 de candidați, la Iași. Informații esențiale despre examen

Încep probele de foc de la Bacalaureat: aproape 5.000 de candidați, la Iași. Informații esențiale despre examen


Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, debutează mâine, 26 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

 

Examenul se desfășoară pe durata a 3 ore cu începere de la ora 9.00.

„Examenul de bacalaureat reprezintă modalitatea esențială de evaluare externă sumativă a competențelor, a nivelului de cultură generală și de specialitate atins de absolvenții de liceu, rezultatele confirmând măsura pregătirii acestora. Mai mult decât atât, pentru o bună parte dintre absolvenți miza educațională a bacalaureatului este legată și de opțiunea pentru alegerea unei cariere, prin admiterea la instituții de învățământ superior. În acest context, și în acest an Inspectoratul Școlar Județean a luat toate măsurile pentru ca desfășurarea probelor scrise să decurgă în condiții de normalitate, corectitudine, profesionalism”, a subliniat prof. dr. Genoveva Aurelia FARCAȘ, inspector școlar general.

 

La nivelul județului Iași sunt înscriși un număr de 4.920 candidați, repartizați pentru a susține probele scrise în cele 15 centre de examen.

 

Varianta de subiecte extrasă este unică la nivel național.

 

Informații BACALAUREAT 2017 – sesiunea iunie-iulie 2017, județul Iași

 

  1. Număr de candidați – 4 920 (din care 462 din seria anterioară)
  2. Centre de examen – 15 (dintre care 11 în Iași, 1 la Târgu Frumos, 1 la Hârlău și 2 la Pașcani):

IAȘI:              Colegiul Național, Iași

Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil", Iași

Colegiul Național "Costache Negruzzi", Iași

Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă", Iași

Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Iași

Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", Iași

Colegiul Național "Mihai Eminescu", Iași

Colegiul Economic Administrativ, Iași

Colegiul Tehnic "Ioan C. Ștefănescu", Iași

Colegiul Național "Emil Racoviță", Iași

Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", Iași

TÂRGU FRUMOS:       Liceul Teoretic "Ion Neculce", Târgu Frumos

HÂRLĂU:                   Colegiul Național "Ștefan cel Mare", Hârlău

PAȘCANI:                  Liceul Teoretic "Miron Costin", Pașcani

                                  Colegiul Național "Mihail Sadoveanu", Pașcani

  1. Centre de evaluare – 5
  2. Număr profesori antrenați în examen în județul Iași: 1 365:

- membri în comisii - 165

- profesori asistenți – 900

- profesori evaluatori – 300 (număr estimat)

  1. Calendarul examenului de bacalaureat:
  • 26 iunie 2017: Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
  • 27 iunie 2017: Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă / bacalaureat bilingv francofon (2 centre: Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași) și spaniol (1 centru: Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași)
  • 28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului (matematică/istorie) - proba Ec) - probă scrisă
  • 30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
  • 5 iulie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
  • 6 - 9 iulie 2017: Rezolvarea contestaţiilor
  • 10 iulie 2017: Afişarea rezultatelor finale

 

  1. Tipuri de subiecte:

Proba Ea): 2 (Limba și literatura română real/uman)

Proba Ec): 5 (4 de matematică + 1 istorie)

Proba Ed): 14 (2 biologie, 2 fizică, 2 informatică, 2 chimie, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie)

  1. Accesul candidaților în săli: în intervalul orar 7.30-8.30, pe baza actului de identitate
  2. Durata probei: 3 ore, în intervalul 9.00-12.00 (candidații pot părăsi sala de examen numai după ce a trecut jumătate din timpul alocat probei)
  3. Informarea și instruirea candidaților privind responsabilitățile și interdicțiile din Ordinul nr. 5070/31.08.2016 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat – 2017).

Extras:

Art. 12. (1) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile  de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete  şi  altele  asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

(2)  Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiţi în examen.

(3) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice  candidaţilor  să aibă,  în sălile  de examen,  asupra lor, în obiectele  de îmbrăcăminte  sau încălţăminte,  în penare şi  altele  asemenea,  sau în băncile  în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

(5) Se interzice  candidaţilor la examenul de bacalaureat  să comunice  între  ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea  fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor,  pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

(6) Candidaţii care încalcă regulile menţionate la alin. (3), (4) şi (5) vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

(7) Încălcarea regulilor menţionate la alin. (3), (4) şi (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare,  a notelor la  probele  promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor  de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la  următoarele  două sesiuni  ale examenului  de bacalaureat.  Calculul  celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: