Duminica, 18 11 2018
Concurs cu dedicație pentru fiul lui Tudorel Toader, la Universitatea Cuza

Concurs cu dedicație pentru fiul lui Tudorel Toader, la Universitatea Cuza

Concurs cu cântec la Universitatea „Al. I. Cuza“, la care unic candidat şi câştigător este chiar fiul rectorului ales dar suspendat, actualul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, fost decan al Facultăţii de Drept de aici.

 

Totul a pornit de la faptul că Senatul Universităţii  a schimbat metodologia de angajare în instituţie cu o lună înainte de a fi scos la concurs postul pentru care a concurat, de unul singur, Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

 

Acuzaţiile lansate în spaţiul public cu acest prilej spun că a fost modificat exact un paragraf care îl împiedica pe fiul lui Tudorel Toader să ocupe un post de asistent universitar, paragraf care spunea că este nevoie de cineva cu un doctorat în Drept Civil, Ionuţ Alexandru Toader având doctoratul în Drept Penal. De asemenea, în context se vorbeşte şi de o „fentare“ a reglementărilor interne, Tudorel Toader fiind suspendat din funcţia de rector pe durata de exercitare a mandatului de ministru şi, astfel, fiul acestuia nu s-a mai aflat în incompatibilitate de a fi angajat, conform regulamentului interior al Universităţi, arată „Ziarul de Iași.

 

Conform Legii Educaţiei, însă, incompatibilitatea există doar în cazul în care ar exista o subordonare directă. Astfel incompatibilitatea interzisă de lege ar fi apărut dacă Tudorel Toader ar fi fost decanul Facultăţii de Drept, cea care a scos postul la concurs, funcţie pe care Toader a ocupat-o anterior.

 

Reprezentanţii Universităţii „Al.I. Cuza“ arată că „potrivit reglementărilor interne ale Universităţii, nu pot participa la concursuri de angajare persoane ale căror rude exercită funcţii de conducere“. În acelaşi comunicat se mai spune: „Pe perioada concursului, prof.univ.dr. Tudorel Toader nu a exercitat funcţia de rector al Universităţii, fiind suspendat din funcţie, iar articolul nefiind aplicabil în acest caz. La nivel naţional, Legea Educaţiei nu are prevederi care să restricţioneze accesul la posturi didactice membrilor familiei“.

 

Ionuţ-Alexandru Toader, până de curând cadru universitar la Universitatea „Petre Andrei“, instituţie privată, dar şi notar public, a candidat pentru postul de Asistent universitar, poziţia 71, la disciplina „Drept civil. Partea generală; Drept civil“. Comisia de concurs a fost formată din cinci profesori şi conferenţiari de la  universităţi din România şi o persoană de la Facultatea de Drept din Iaşi, iar media de concurs a fost 9,24, candidatul, singurul de altfel, fiind admis.

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top