Marti, 19 03 2019
Ministerul Educației verifică organizarea concursului câștigat de fiul lui Tudorel Toader la Universitatea Cuza

Ministerul Educației verifică organizarea concursului câștigat de fiul lui Tudorel Toader la Universitatea Cuza

Ministerul Educației Naționale verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași în urma informațiilor apărute recent în presă. Conform presei locale, fiul ministrului Justiției a putut să se prezinte la concurs doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen: Toader Jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil.

 

Controlul Ministerului Educației Naționale vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziția 71, disciplina "Drept civil. Partea generală".

 

„În cursul zilei de vineri, am primit o solicitare din partea Ministerului Educației Naționale pentru a furniza informații despre concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar - poziția 71  la Facultatea de Drept. Prin acest demers oficial, sperăm că se va putea elimina orice acuză privind favorizarea unui candidat prin modificarea condițiilor de concurs. În plus, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” își declară public acordul pentru ca Ministerul să pună la dispoziția presei informațiile primite de la Universitate, precum și concluziile anchetei. Acuzațiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific sunt lipsite de orice fundament. Atât înainte, cât și după modificarea metodologiei, cerința pentru candidatura la un post de asistent la Facultatea de Drept a fost Diplomă de Doctor în Drept, nu într-un domeniu conex. De altfel, nu există diplomă de „Doctor în Drept Civil” sau „Doctor în Drept Penal” sau în oricare altă ramură a Dreptului. Universitatea va coopera în totalitate cu reprezentanții Ministerului și sperăm ca lucrurile să se clarifice în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al Universății ”Alexandru Ioan Cuza”.

 

Ionuţ Alexandru Toader a ajuns asistent universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza datorită unei mici modificări făcute în metodologia de angajare cu doar o lună înainte de concurs. El a fost şi singurul concurent pe post.

 

Mai exact, problema era că Toader jr. este doctor în Drept Penal, iar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil. Angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia este suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru.

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la acuzațiile aduse:

 

Ministrul Justiției a susținut însă că modificarea din regulament a prevăzut doar să adauge o condiție pentru concurs și nu a eliminat niciun criteriu de selecție.

 

„Eu nu spun păreri, eu vă aduc argumente. El este notar public, în primul rând, în Iași. Are 5 ani de experiență în învățământul superior, sigur ca asistent universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea Petre Andrei, o universitate privată, dar valoroasă și a ținut seminarii la civil, o disciplină care completează cu practică notarială.

 

Uitați-vă în regulamentul metodologic, regulamentul care s-a modificat adaugă ceva la forma precedentă a regulamentului. Trimite la nivel de facultăți care să facă o verificare prealabilă suplimentară să vadă dacă doctoratele interdisciplinare se încadrează în profilul postului.

 

Prin urmare, modificarea de la regulament nu scade, nu elimină, nu facilitează nimic și mai introduce un filtru pe care să îl facă facultățile acolo unde este post cu oameni de specialitate după care dosarul urcă la biroul juridic, merge la biroul executiv, se verifică îndeplinirea criterilor și în final la comisia de evaluare. Modificarea regulamentului a avut drept urmare adăugarea unui filtru, nu a eliminat nimic", a afirmat Tudorel Toader la B1TV.

 

Citește și Concurs cu dedicație pentru fiul lui Tudorel Toader, la Universitatea Cuza

 

În plus, ministrul Justiției a precizat că acuzația că postul nu a fost publicat la concurs în Monitorul Oficial nu este una corectă deoarece dacă cineva se uita atent vedea pe a doua pagină că era anunțat acolo.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top