Armată, nu glumă! Militarii ruși nu mai au voie să-și facă selfie

Armată, nu glumă! Militarii ruși nu mai au voie să-și facă selfie

Armata rusă a emis o lege care interzice personalului militar să-şi facă selfie-uri pentru ca aceştia să nu dezvăluie poziţia lor şi a camarazilor de arme, transmite The Independent.

 

Anterior, au existat incidente stânjenitoare în care fotografiile publicate de militari în mediul online au dezvăluit locul unde trupele ruse erau desăşurate în Ucraina sau Siria. Potrivit evaluărilor, femeile soldat tind să îşi facă mai multe selfie-uri decât bărbaţii.

 

Conform noii legi, fotografiile și înregistrările video pot compromite militarii prin oferirea de informaţii utile inamicilor, iar anumite postări din mediul online pot ofri detalii despre localizarea trupelor, chiar cu o precizie de câţiva metri.

 

La sfârşitul anului trecut şi şefii armatei elveţiene le-au cerut soldaţilor (mai ales femeilor) să nu-şi mai facă selfie-uri în uniformă.

 

Selfie-ul exagerat a fost diagnosticat de Asociaţia Americană de Psihiatrie a clasificat drept boală psihică potrivit Descopera.ro. În cazul de față selfie-ul nu este boală psihică, ci o modalitate de auto-sabotare militară, un prețios instrument de spionaj gratuit. Tehnologia modernă este utilă, dar poate constitui și o vulnerabilitate care poate fi exploatată cu succes.

 

(Sursa: b1.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top