FILIT 2017: Scriitoarea Ioana Pârvulescu primește „Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în 2016“

FILIT 2017: Scriitoarea Ioana Pârvulescu primește „Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în 2016“

Elevii din Iaşi au lucrat alături de profesorii lor de limba şi literatura română pentru a putea oferi „Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în 2016“. În competiţie au intrat cinci romane scrise de autori români, şi anume Veronica D. Niculescu - „Spre văi de jad şi sălbăţie“, Ioan T. Morar - „Sărbătoarea Corturilor“, Radu Pavel Gheo - „Disco Titanic“, Ioana Pârvulescu - „Inocenţii“, Vlad Zografi - „Efectele secundare ale vieţii“.

 

16 elevi le-au citit şi le-au evaluat sub coordonarea profesorilor, iar aceştia au decis ca premiul FILIT 2017 să meargă către Ioana Pârvulescu şi romanul său „Inocenţii“.

„De cinci ani încoace, şcoala ieşeană realizează o manifestare de mare anvergură culturală, aducând deopotrivă la Iaşi oameni de litere de pretutindeni - liceeni, doritori de cunoaştere, traducători de marcă, precum şi profesori de vocaţie. Cinci ediţii derulate au implicat anual peste 1.500 de profesori şi de elevi. Selecţia nu a fost un lucru facil pentru liceeni, având în vedere calitatea romanelor intrate în competiţie“, a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi, citată de „Ziarul de Iași”.

 

Doi inspectori de la ISJ au coordonat acest efort, unul mare, crede Cezar Zaharia, (unul dintre cei doi, alături de Mihaela Apetroaei) dat fiind faptul că a venit în paralel cu începutul anului şcolar. „Premiul liceenilor a umplut deja un raft de bibliotecă - sunt 15 cărţi. Am început treaba cu mult înainte de 4 octombrie, pe la începutul lui septembrie. Juriul a fost alcătuit din liceeni din municipiul Iaşi care au lucrat independent, coordonaţi de către profesorii de limba şi literatura română“, a declarat Cezar Zaharia pentru sursa citată.

 

 

Elevii care au urcat pe scenă să înmâneze premiul s-au declarat fascinaţi de fiecare carte în parte, spunând că au trezit în ei întrebări şi sentimente puternice, dar şi o poftă de lectură sănătoasă în orice licean.

„Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie îmi saltă inima de bucurie că am primit acest premiu. Aş vrea să vă spun că este un noroc, fiindcă am concurat cu oameni extraordinari care îmi sunt şi prieteni. Cred că premiul unuia este premiul tuturor. Mă simt reprezentantul tuturor cu acest premiu şi le mulţumesc liceenilor pentru splendida cronică literară pe care mi-au făcut-o, lasă în umbră multe altele, iar în ziua de astăzi este un lucru nemaipomenit“, a spus Ioana Pârvulescu când a ridicat premiul.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top