Joi, 18 10 2018
Elevul rebel din Cluj a câștigat prima luptă: a fost primit cu plete la școală. Urmează o bătălie mult mai importantă

Elevul rebel din Cluj a câștigat prima luptă: a fost primit cu plete la școală. Urmează o bătălie mult mai importantă

Tudor Helgiu, elevul de la un liceu confesional din Cluj care a fost trimis acasă pentru că avea părul lung, a câştigat prima luptă cu directorul şcolii: i se permite să meargă la ore chiar dacă nu se tunde. „Războiul” însă acum începe: tânărul strânge semnături pentru schimbarea regulamentului şcolar de la Liceul Greco-Catolic Inochenţie Micu.

 

Tânărul a fost cu mama sa la director, care i-a permis să vină la ore chiar dacă nu se tunde.

„Astăzi strângem semnături în cadrul liceului pentru petiţia adresată Comisiei de Revizuire a regulamentului şcolar privind lungimea părului la băieti şi aspectul bărbii”, a scris, joi, pe Facebook Tudor Helgiu, elev în clasa a X-a la Liceului Greco-Catolic Inochenție Micu din Cluj-Napoca.

 

Marţi dimineaţa, Tudor a fost scos de la o oră de directorul liceului deoarece avea părul lung. El a fost dus în curte alături de alţi circa 20-25 de elevi cu plete şi barbă, iar apoi au fost trimişi acasă pentru a se tunde.

 

Postarea lui Tudor de pe Facebook în care protesta faţă de decizia directorului a ajuns rapid virală. Fundaţia Părinţi din România şi mai mulţi politicieni au susţinut demersul tânărului. Presa a dezbătut pe larg situaţia.

 

Senatorul Mihai Goţiu a făcut o interpelare la Ministerul Educaţiei privind regulamentul liceului. De cealaltă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean susţine că demersul directorului nu a fost abuziv întrucât Regulamentul de Ordine Interioară al Şcolii, semnat de părinţii elevilor, prevede anumite condiţii privind înfăţişarea aceastora.

 

Uriaşa presiune mediatică l-a făcut pe directorul Liceului să renunţe la măsura radicală de a nu permite intrarea la oră a elevilor cu barbă şi plete.

„Astăzi a venit şi mama la şcoala sa vorbească cu directorul. Dupa o conversaţie de o oră, concluzia a ajuns să fie ca în continuare să nu mă tund şi voi încerca alături de alţi câţiva pletoşi să schimbam lucrul acesta în sistemul educaţional din România, ca fiecare băiat, respectiv fată să aibă controlul total asupra corpurilor lor şi aspectul lor, astfel încât să nu mai putem fi trataţi diferit de şcoli sau licee din cauza aspectului fizic”, a scris Tudor pe Facebook.

 

(Sursa: adevarul.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top